PDA

Zobacz pełną wersję : Moja sprawa - proszę o pomoc

jareck93
12-04-09, 21:24
Witam. Proszę o odpowiedź i wyrozumialosc. Zaczynam dopiero ;]
Nie sugerujcie się tym, że to mój 1 temat. Czytam na forach chyba od listopada ale na większości jestem niezarejestrowany

waga: 62
wzrost: 184
typ budowy:ektomorfik
cel: MASA

Ćwiczyłem takim planem i planuje go wznowic od jutra (cwiczyłem z 3 miesiące innymi planami i na końcu tym). Przestałem bo poprostu nie miałem motywacji (0 efektów). Brak masy ;/;/;/
1. Wyciskanie sztanga płasko 3 serie
2. Wyciskanie sztangi z klatki 2 serie
3. Francuskie wyciskanie sztangi 2 serie
4. Wiosłowanie sztangą 3 serie
5. Przysiady ze sztangą 3 serie
6. Martwy ciąg 3 serie
7.Uginanie ramion ze sztangą 2 serie
8. Wspięcia stojąc 3 serie
9. brzuch
Mam podstawowy sprzęt (ławka samoróbka, bez regulacji) dlatego taki plan.

Hmmm, dieta...
płatki owsiane fuuu xD te wszystkie serki wiejskie, twarogi też mi nie podchodzą ;]
Czy sam ryż, bułki razowe z serem, ogórkiem, pomidorem, jajka, pierś z kurczaka to może byc dieta???
Po świetach kupuje mass xxl (z 2 kg). Wiekszosc moich kumpli w 3 tygodnie przytyła 4 kg bez specjalnej diety. Pewnie będziecie odradzac ;] Do tego kupie Citropepsin na apetyt ;D

Czy ktoś mi poradzi co z tą dietą, czy dobry plan i ogólnie podpowie coś ;] Tylko nie piszcie szukaj bo szukam cały czas xD i wszedzie jest to samo ;] Łap miche i wcinaj xD a ja jem bardzo dużo i nic...

Aha no i do wakacji chciałbym tak 68-70 kg ;D Wykonalne? xD

Jak coś moge dac fotki ;] Jeżeli komuś pomogą w ocenie ;D

galanter
12-04-09, 21:32
mam pytanie jak cwiczyles według tego planu czy w kazdy dzien treningowy jechales te wszystkie cwiczenia czy było to jakos podzielone , ile dni trenowales w ciagu tygodnia? to zeby zrobic 68 kg jest mozliwe!!!

Jolly
12-04-09, 21:33
Właśnie. Dokładniejsze dane. Co w jaki dzień, ile powtórzeń w serii?

//Jolly

jareck93
12-04-09, 21:35
typowe FBW chyba xD wszystkie te cwiczenia 3 razy w tygodniu (pon-śro-pt)
ale ten plan robiłem może 6 treningów ;]
Co do powtórzeń to robiłem 8-12
np. 12-10-10 ;] mam rozpisac każde cwiczenie? xD

bo w sumie bardziej interesuje mnie ta nieszczęsna dieta ;]

Jolly
12-04-09, 21:38
Więcej serii(4-5), mniej powtórzeń(6-8).

Dieta oczywiście typowo na masę. Polub serek wiejski. No i mięso przede wszystkim. Po prostu jedz tak aby odpowiednio było białka, węgli i tłuszczów.

//Jolly

galanter
12-04-09, 21:43
co do diety to ja codziennie do bracy gotuje sobie ryz jedna torebke kroje do tego 2 banany i polewam to jogurtem i powiem szczeze ze odkad przestalem jesc w pracy kanapki a zaczolem wlasnie ryz wzbogacilem swoja diete co przelozylo sie na kg polecam taki prosty posiłek:)

galanter
12-04-09, 21:50
jesli chodzi o trening to proponowałbym ci podzielic to wszystko np:
pn
-klata
-triceps
sr
-plecy
-biceps
pt
-barki
-kaptury
-nogi
i trenowalbym kazda partie miesni po 3 cwiczenia 10-6 powtórzen z progresia
a i brzuch w kazdy dzien nietreningowy np 3 4 dni w tygodniu
pamietaj to sa tylko moje rady wiec nie musisz z nich kozystac!!!

jareck93
12-04-09, 21:50
mmm widzę, że mam gotowe śniadanie ;]

Ilość serii dobieramy w prosty sposób jeśli w popularnym splicie na klatkę robimy 12 serii to biorąc pod uwagę że FBW będzie 3 razy w tygodniu 12:3=4 tak najogólniej można to przedstawić ,ale to powinna być maksymalna ilość serii z reguły na taką partię jak klatka 3 serie na trening wystarczy.

Jolly czy jak zmienie to efekty beda szybsze i lepsze? ;]

galanter
12-04-09, 21:54
ja np robie 4 ale to kazdego indywidualna sprawa:)

jareck93
12-04-09, 22:01
zależy mi na szybkich efektach ;] wiec szukam najlepszego rozwiązania... jeżeli uważacie że to bedzie dobre to się do tego zastosuje ;D wiem, że nie mozna niczego przyspieszyc ale mozna zawsze wybierajac lepsze rozwiazanie sprobowac szybciej zauwazyc efekty xD

Fehu
12-04-09, 22:45
co do diety to ja codziennie do bracy gotuje sobie ryz jedna torebke kroje do tego 2 banany i polewam to jogurtem i powiem szczeze ze odkad przestalem jesc w pracy kanapki a zaczolem wlasnie ryz wzbogacilem swoja diete co przelozylo sie na kg polecam taki prosty posiłek:)

powiem Ci ze również czasem polewam ryż jogurtem inaczej jest nie znośny ale z tymi banami do dobry pomysł mi zarzuciłes pokombinuje

galanter
12-04-09, 22:54
taki mały experyment ale wypalił da sie zjesc a w dodatku przechodzi przez gardło
a co do autora postu ja jade w przyblizeniu takim treningiem jak ci pisalem tez cwicze na mase bo mi jej ciagle brak a dokladnie 5 kg i szczeze nie załuje wybór nalezy do ciebie!!!

jareck93
13-04-09, 09:41
odświeżam ;]
ma ktoś jeszcze jakieś opinie>?.

Orson
13-04-09, 09:54
zależy mi na szybkich efektach ;] wiec szukam najlepszego rozwiązania... jeżeli uważacie że to bedzie dobre to się do tego zastosuje ;D wiem, że nie mozna niczego przyspieszyc ale mozna zawsze wybierajac lepsze rozwiazanie sprobowac szybciej zauwazyc efekty xD

Jeśli Ci zależy na szybkich efektach to walnij sobie Synthol albo sięgnij po koks :)
W kulturystyce i sporcie nic nie przychodzi szybko tylko trzeba ciężkiej pracy żeby osiągnąć to co sie chce.

Jolly
13-04-09, 16:54
Najskuteczniejsze na masę podobno FBW 5x5.

//Jolly

jareck93
13-04-09, 18:42
galanter
ale jakby miał cwiczyc z podziałem to musiałbym dawac wiecej cwiczeń na klatke itp ;] ja mam minimum sprzętowe więc chyba nie bardzo mi sie to uda ;] ale jak myślisz że to będzie dobre to rzuc jakimś planem ;]