PDA

Zobacz pełną wersję : Czy to aby na pewno bedzie dobre?

freak
09-04-09, 11:00
Witam, jest to mój pierwszy post na tym forum wiec chciałbym sie najpierw przywitać.Mam pewien problem/pytanie wiec tak napisałem to "doradcy" z aukcji allegro.pl w mojej wiadomości znajdował sie następujący opis:

Witam, mam na imię Mariusz mam ok 185cm wzrostu 90kg wagi i 16lat.
Myślałem
o zakupie jakiegoś suplementu lecz za bardzo nie orientuje sie co i jak.
Ćwiczę ok 8 miesięcy lecz miałem małe przerwy np teraz zacząłem ćwiczyć po

przerwie(teraz 1 miesiąc;/ ;o) Interesuje mnie nabranie masy mięśniowej
ponieważ ćwiczę i nie ma za dużych efektów ostatnio dodam także ze
posiadam
sporo tłuszczu. Teraz właśnie nasuwa sie pytanie co wybrać? Bo np taki
gainier ma spora ilość węglowodanów i czy np po takiej odżywce nie będę
miał
jeszcze więcej tłuszczu? Jeśli trzeba mogę podesłać jakieś zdjęcia. Jem
około 4-5 posiłków dziennie lecz nie liczę kalorii ilości białka itp tylko

jem żeby sobie pojeść tzn nie ze idę do kuchni i żre ile jest w lodówce.
Trening mam 4 razy w tygodniu poniedziałek: klata+tric wtorek:
bic+grzbiet
czwartek: barki+przedramienia piątek: nogi+brzuch

Z góry dziękuje za pomoc, gdyby było coś nie jasne(czyt nie jasno
napisałem
coś)ew nie wszystko napisałem proszę pytać.

pozdrawiam

Doradca odpisał mi w ten sposób:

Witam,mysle że nie powinnienes stosowac gainerów proponuje zastosowac HMB w

połaczeniu z jabczanem kreatyny CM3.Z suplementami tymi prosze zapoznac
sie
z opisu,ich stosowanie wplynie na ksztaltowanie rzezby miesni i budowanie

ich masy bez przyrostu tkanki tluszczowej.
http://www.allegro.pl/item605373638_najmocniejsza_kreatyna_125omg_cm3_hm b_caps_44okap.html

I tera takie pytanie: Czy to sie dla mnie na pewno nadaje? Jeśli nie to proszę napisać co według was powinienem zakupić.

EDIT:
Jeszcze zapomniałbym o jednym a mianowicie czy są jakieś przeciwwskazania aby w moim wieku spożywać tego typu rzeczy(tzn czy nie bedle miał jakiegoś "uszczerbku" na zdrowiu lub jakieś skutki uboczne)

pozdrawiam

slim shady
09-04-09, 11:34
to chcesz sie odchudzac czy masować ?
hmb nie bierz bo nie działa

freak
09-04-09, 12:13
Chce mieć masę mięśniowa a nie kupę tłuszczu. Odnośnie hmb to serio nie działa? Czytałem ze niektórzy biorą i jest super efekt?:neutral:

slim shady
09-04-09, 12:36
Chce mieć masę mięśniowa a nie kupę tłuszczu. Odnośnie hmb to serio nie działa? Czytałem ze niektórzy biorą i jest super efekt?:neutral:
to najpierw weź sie za spalanie tłuszczu potem za masę,
mozesz kupić sobie omega 3 + Bcaa i zieloną herbatę
dieta + aeroby

a co do hmb to naprawde nie działa, badania wykazują o nieskutecznosci tego środka

freak
09-04-09, 13:05
Odnośnie tłuszczu to sie może trochę źle wyraziłem Nie chce porostu nabrać więcej niż mam a poza tym to co mam to i tak trochę spadnie bo jest ciepło wiec w piłkę sie pogra itd ;]

slim shady
09-04-09, 13:21
to rób mase z dobrym treningiem i dietą nic wiecej Ci nie trzeba w tym wieku

freak
09-04-09, 13:35
jak zawsze ta sama odp... "nie bierz nic" ale skoro ja bym nie chciał nic brać to czy bym pytał?- NIE. Wiec skoro pytam to chciałbym uzyskać odpowiedz czy to akurat sie nada czy coś innego polecacie pytam również dlatego żeby później sie nie okazało ze kupiłem jakieś gówno i mam jakieś problemy ze zdrowiem;/

PS
Nie obraz sie/denerwuj :P

pozdrawiam

slim shady
09-04-09, 13:39
trudno jest mi Tobie coś polecic, jesteś młody i masz mały staż, napisałes o hmb i Ci je odradziłem wiec gowna nie kupisz,
przeczytaj to moze lepiej to zrozumiesz
http://www.e-kulturystyka.info/showthread.php?t=6633

freak
09-04-09, 13:53
Skoro hmd to syf do dzięki ze ostrzegłeś. A jeśli chodzi o ta kreatynę czy będzie git? Tzn czy przybędzie mięśni? A co z tymi skutkami ubocznymi kreatyny bo jedni piszą ze sie co chwile sika inni ze to bzdura potem ktoś pisze ze zwiększa ciśnienie a inny ze on jadł i nic ;/? Pogubić sie w tym można.

EDIT
W tym temacie do którego podałeś link cytuje:

Od razu mówię że ten tekst jest raczej dla osób szczupłych czyli osób o typie budowy ektomorficznej (czyt. chudzielców)

slim shady
09-04-09, 14:03
ale równierz początkujących wiec i dla Ciebie,
Kreatyna nie ma skutków ubocznych, jak jestes podatny na pryszcze to może Cie wysypać ale nic konkretnego,
a z sikaniem to do kreatyny trzeba pić duzo wody wiec sie duzo sika logiczne :)
Jak Cie bardzo cisnie to mozesz kupić kreatyne z serii crea pure albo vitalmaxa zielonego mesh

freak
09-04-09, 14:18
To teraz takie pytanie: wziąć najpierw opakowanie np 90kaps i sprawdzić co będzie po zjedzeniu tego czy od razu jakieś większe 180-360? A wody ile pic bo gdzieś czytałem ze 1l na 15kg ciała?

slim shady
09-04-09, 14:23
ale jakiej firmy mówisz?? daj linka najlepiej bo w ciemno nie będe Ci doradzał, a z woda konkretnie nie jest napisane ile poprostu pij duzo zebys wypił chociaz ponad 3 l wody zeby nerki mogły sie przeczyscic

freak
09-04-09, 14:27
Tej firmy chyba ze polecasz jakaś inna wybrać.
http://www.allegro.pl/item584146503_mocna_kreatyna_jablczan_trec_cm3_90_ caplets_od_ss.html

slim shady
09-04-09, 14:29
powinienes zaczac teoretycznie od mono ale produkt dobry aktualnie sam go biore

Damian st-ce
09-04-09, 14:31
Hej Slim :) jak ją dawkujesz??

slim shady
09-04-09, 14:36
witam ;)
teoretycznie powinno sie dawkowac 3x 4 kapsółki na dzien ale ja biore tak ze dni treningowe 3x4 i dni nie treningowe 2x4 i ładnie kopie na sile, dzieki temu na dłuzej mi starcza

luo
09-04-09, 14:48
Ja bym na Twoim miejscu zaczął od mono np.zielonego vitala, tak jak slim pisał wsześniej(500g kosztuje około 50zl,jak bedziesz brał po10g dzinnie to wystarczy Ci spokojnie na jeden pełny cykl), a jabłczan zostaw sobie na następne cykle. Lepiej zacząć od słabszych supli i z czasem je zamieniać na coś mocniejszego

freak
09-04-09, 15:17
Tą tak?
http://www.allegro.pl/item598817129_vitalmax_creatin_500g_najmocniejsza_ kreatyna.html

Cykl powinien trwać 6 czy 8 tygodni? Barć 5g przed śniadaniem i 5g przed treningiem? ile trzeba robić przerwy między cyklami? Jak np zrobię 1 cykl a potem już kreatyny nie będę brał tylko będę ćwiczył na "sucho" to nie spadnę?

slim shady
09-04-09, 15:19
tak, cykl jak wolisz ale napoczątek lepiej zrob 6 tygodni

luo
09-04-09, 15:21
W dni treningowe bieżesz rano, potem po treningu
W dni nietreningowe rano 5g, kolejna porcja 8h~ po pierwszej.
Co do długości cyklu to możesz brać po prostu codziennie po 10g az zużyjesz całe pudełko. wystarczy Ci gdzieś na 7tyg. Chyba że chcesz zostawić końcówke na następny cykl, no ale to wedle uznania i efektów

freak
09-04-09, 16:01
Dzięki panowie za pomoc. Teraz wiem co i jak.

pozdrawiam i polecam sie na przyszłość(taki żart) xD

freak
31-05-09, 20:58
Z góry przepraszam za odświeżanie starego tematu ale mam jeszcze 1 pytania czy kreatyna+alkohol=jakieś skutki uboczne?? nie mówię tu o chlaniu ale np na weselu itp

KowalX
31-05-09, 21:05
Z góry przepraszam za odświeżanie starego tematu ale mam jeszcze 1 pytania czy kreatyna+alkohol=jakieś skutki uboczne?? nie mówię tu o chlaniu ale np na weselu itp

alkohol odwadnia, osłabia jej działanie i przy okazji źle na mięśnie wpływa...
Ale wszyscy jesteśmy ludźmi ;)
Skutków ubocznych nie będzie...

ps.
kiedy wesele?

freak
31-05-09, 22:29
To dobrze ze nie ma skutków ubocznych,dzięki za odp. 13.06 ale to nie moje wesele- idę jako gość:D

KowalX
31-05-09, 23:04
To dobrze ze nie ma skutków ubocznych,dzięki za odp. 13.06 ale to nie moje wesele- idę jako gość:D

...a ,bo ja też idę na wesele 6.06 również jako gość ;)