PDA

Zobacz pełną wersję : Co dodatkowo do ts-e ?

mariuszsc
26-03-09, 18:33
Witam, na początek może podam moje 'wymiary' wink.gif
Wzrost:184
Waga:80.9 kg
Staż na siłowni:Jakiś miesiąc.
Doświadczenia z suplementami:Żadne.
No więc chodzę na siłownie bo jak wiemy wakacje zbliżają się wielkimi krokami a ja postanowiłem drastycznie zmienić swój styl żywieniowy oraz zrzucić zbędny tłuszczyk.Efekty z siłowni może i jakieś są ale bardzo nikłe, postanowiłem wraz z kolegą kupić sobie spalacz.Wybraliśmy thermo speed extreme z uwagi na cenę oraz na to że podobno jest dobry jak na pierwszy spalacz.No i co zalecane jest jeszcze brać do tego spalacza? Jakieś witaminy czy coś? A co do diety to słyszałem że dieta wysokobiałkowa plus spalacz plus aeroby i trening siłowy to bardzo dobry sposób na zrzut wagi, czy to prawda? czy może jakaś inna dieta jest wskazana.
Jeżeli wysokobiałkowa to jaka ilość białka/węglowodanów/tłuszczów/kalorii na 1 kg/dzień w moim przypadku?
Wielkie dzięki z góry za odpowiedz, na pewno się jakoś odwdzięczę ;]

Jolly
26-03-09, 19:11
Spalacz wybrałeś dobry. Nic więcej nie potrzeba. Ogólnie najefektywniejszym rozwiązaniem na zrzucenie fatu będzie Dieta+Spalacz+Siłka+Interwały(nie aeroby).
Siłka i Interwały cyklem rotującym:
PN Siłka
WT Inter
Śr Siłka
itp. Jeśli masz zbyt małą kondycję to polecam na początek robić po 3-4 intrwałów. W bardzo szybkim czasie zwiększysz wydolność organizmu.
Dieta z ujemnym lub równym bilansem kalorycznym(w tym przypadku - wypracujesz wysiłkiem fizycznym).
Białko: 1-1.2g\kmc
Węgle: 4-5g\kmc
Tłuszcze: Ogranicz do minimum.

Jak chcesz wiedzieć czym są interwały wpisz w wiki HIIT.

//Jolly

mariuszsc
26-03-09, 19:22
Z kondychą nie będzie problemów (7 lat biegania jako pomocnik w piłce nożnej, potem kontuzja i koniec treningów a po nich sie spasłem ;P)
Wielkie dzięki za tą odpowiedź, ja mam siłkę poniedziałek,środa,piątek czyli akurat ładnie pasuje :)

Oczywiście SOG :D

Aa jeszcze jedno, na innym forum doradzili jeszcze do tego jakieś witaminki, przydadzą się?

Jolly
26-03-09, 20:52
Jak masz niedobór konkretnej witaminy to przydadzą, jak nie masz to nie.

//Jolly