PDA

Zobacz pełną wersję : Ważne Pytanko.....!!!!!

xxLukasz87
23-03-09, 22:38
:errf:Witam mam małe pytanie a zarazem wielką prośbe....Czy ktoś może powiedzieć mi jakie odżywki bedą najlepsze w moim przypadku... Ćwiczyłem jakieś półtora roku ale było to 2 lata temu i chce wziąść sie twardo do roboty!!!! Mam nadmiar tłuszczyku i chciałbym go zgubić i wyrzezbic sie....jakie odżywki bedą odpowiednie dla mnie?? mam 185cm wzrostu i 100 kg wagi...prosze o rade i z góry dziekuje za odpowiedz:lol:

dzbanekzwd
24-03-09, 07:30
ułóż diete na redukcje. co do treningu to napewno po 1.5 roku masz pojęcie. suple narazie odstaw hyba że jakaś glutamina albo białko (jak diety brak albo słaba) żeby spadki były minimalne.

kacperek
24-03-09, 08:06
najpierw i tak uwazam ze powinienes robic obwoduwke jak wracasz do cwiczen a wiec i suple odstaw na jakis czas chociasz 2 miechy a potem theemo speed

Trother
24-03-09, 16:48
Plan ogólnorozwojowy przez 2 tyg a potem na rzeźbę i ogranicz węgle tłuszcze i cukry
potem tzn po jakimś miesiącu zastosuj spalacza słyszałem że venom jest skuteczny

wukio
24-03-09, 17:52
Plan ogólnorozwojowy przez 2 tyg a potem na rzeźbę i ogranicz węgle i cukry

To to samo ;)

A co do supli to żadne, dopiero po jakimś czasie (3-4 miesiące co najmniej) możesz się czymś zainteresować bo wcześniej to będzie strata kasy.

luo
24-03-09, 18:14
Spalacz to tylko kilka procent koncowego efektu, chociaz slyszalem ze "Nutrex Lipo-6 X" dosc sporo daje jak na termogenik. Uluz dobra diete i jakis planik na redukcje, mozesz sie pozluzyc tym art'em.
http://www.e-kulturystyka.info/showthread.php?t=15865.
Mozesz jeszcze dozucic a6w na brzuch
pozdro

kacperek
24-03-09, 20:23
do zzutu fatu najwazniejsza dieta ale nie łatwo jej dochowac wiec tzreba pomoc supli :D
a co do venoma to podobno nie tylko tłuszcz spala :D i jest od 21 lat wiec nie polecam a obw to z miech przynajmniej a nie 2 tygodnie

luo
27-03-09, 15:02
Oto kilka termogeników, izolowanych z produktów pokarmowych i najczęściej zestawianych w preparatach redukcyjnych...

Synefryna z cytrusów - stymuluje uwalnianie noradrenaliny z zakończeń nerwów współczulnych w tkance tłuszczowej.

Katechina z zielonej herbaty - blokuje COMT - enzym odpowiedzialny za dezaktywację noradrenaliny w komórkach tłuszczowych. W ten sposób intensyfikuje i przedłuża lipolityczne i termogeniczne działanie noradrenaliny.

Forskolina z pokrzywy indyjskiej - działa na komórki tłuszczowe w ten sam sposób, co noradrenalina - podnosi w nich poziom cAMP.

Kofeina z herbaty i gwarany - hamuje rozpad cAMP w komórkach tłuszczowych, gdyż blokuje fosfodiesterazę - enzym odpowiedzialny za jego dezaktywację. Dodatkowo znosi działanie adenozyny, która jest inhibitorem syntezy cAMP.

Salicyna z wierzby białej - hamuje produkcję prostaglandyny, która jest innym inhibitorem syntezy cAMP.

Piperyna z pieprzu czarnego - działa chyba najbardziej wszechstronnie na lipolizę i termogenezę... Stymuluje uwalnianie noradrenaliny z zakończeń nerwów współczulnych w tkance tłuszczowej. Blokuje - podobnie jak kofeina - fosfodiesterazę i w ten sposób hamuje dezaktywację cAMP. Dodatkowo znosi działanie kwasu nikotynowego, który jest jeszcze innym inhibitorem syntezy cAMP.

L-tyrozyna z białek pokarmowych - jest prekursorem trzech hormonów kalorygennych, niezbędnym do ich produkcji w organizmie – adrenaliny, noradrenaliny i tyroksyny. Adrenalina wpływa na produkcję cAMP w komórkach tłuszczowych, w sposób analogiczny do noradrenaliny, tyle że dociera tu wraz z krwią, z nadnerczy, a nie z zakończeń nerwowych. Tyroksyna dociera do komórek tłuszczowych z tarczycy, a działa tutaj tak, że intensyfikuje produkcję cAMP indukowaną adrenaliną i noradrenaliną oraz blokuje fosfodiesterazę w sposób podobny do kofeiny.

L-karnityna (witamina Bt) z pokarmów białkowych - wiąże kwasy tłuszczowe, co z jednej strony umożliwia ich spalanie, z drugiej zaś znosi ich hamujący wpływ na syntezę cAMP.

Tych składnikow najczęściej używa sie do termogeników, więc jesli ktoś zapyta czy można zastapić "termogenik" dietą odpowiem TAK

źródło:
http://www.olimp-supplements.com/pl/index2.php?page=art&a=35

"do zzutu fatu najwazniejsza dieta ale nie łatwo jej dochowac wiec tzreba pomoc supli :D
a co do venoma to podobno nie tylko tłuszcz spala :D i jest od 21 lat wiec nie polecam a obw to z miech przynajmniej a nie 2 tygodnie"

Nie jest on tylko dla osob od 21 lat bo niektorzy szybciej "dojżewają" jesli można tak powiedziec, więc sporo osób mających 20 lat też może spokojnie wiele z nich używać(oczywiście nie w tym samym czasie). Jesli niepotraficz trzymać diety to nic na siłowni nieosiągniesz... Termogeniki jak juz powiedzialem wczesniej to tylko kilka procent efektu koncowego (max 10-15% przy dobrym stosowaniu,zależy jeszcze od organizmu) cała reszta to aeroby i inne ćwiczenie no i przede wszystkim dieta.
Termogeniki niespalają mięsn tylko tluszcz!! Jeśli ktoś Ci powiedzial ze podczas reducji stracil troche suchej masy to niema sie czemu dziwić, bardzo trudno jest spalic fat bez straty mieśni, wszystko zależy od długości redukcji no i oczywiście od bilansu kalorycznego

Trother
27-03-09, 16:52
co to samo?
węgle i cukry to to samo?
heh powodzenia życzę

wukio
27-03-09, 23:35
Tak, węglowodany i cukry to to samo ;)

luo
27-03-09, 23:45
Węglowodany=cukrowce, sacharydy
Dzielą się na cukry proste i złożone, biola/chemia sie kłania;)
pozdro

wukio
28-03-09, 00:01
A czyż nie tak napisałem?;>

luo
28-03-09, 12:03
"A czyż nie tak napisałem?;>"
Pewnie że tak napisałeś;) ale pomyslałem ze przedstawie skład wegli bo widziałem, że Trother sądził, że to jest coś innego
ps. ten post nie byl do Ciebie tylko do Trother'a ;)

wukio
28-03-09, 14:33
Aha, ok nie złapałem ;)