PDA

Zobacz pełną wersję : bareczki masakraaa

matiz
16-03-09, 20:04
witam
wiec krótka historia. jakies 2 lata temu wypadł mi [chyba - bo zaraz wrocil na miejsce] lewy bark jak wyciskałem na skosie w góre sztangą, to byly poczatki na siłce chodziłem jakies 4 miechy, to mowie dam sobie spokój nie chodziłem rok i znowu sie zapisałem. Z barkiem niby wszystko ok wiec cwiczyłem tylko jak robie hantlami na skosie w gore to czasem czuje ze cos jest nie halo i jak wycisne jeszcze raz to mi wypadnie zowu - mam takie odczucie nigdy nie sprawdzalem, konczyłem serie chwila odpoczynku i nastepna seria i tak jakos ciagnołem. No i ten dzien, poniedziałek i znowu wyciskam hantle skos w gore, nic nie czuje wszystko ok I CO?! wypadł mi prawy ku... zrobiłem sobie 3 tyg. przerwy bo nic nie mogłem praktycznie nim robic. Własnie wrociłem z tren. i zamiast zjesc posiłek to pisze posta bo mnie to dobija, robiłem dzis klate i trica i jest masakra znowu skos w gore i czuje ze mi wypadna zaraz obydwa robiłem po 6 powtorzeń i koniec bo byłem pewien ze jak zrobie jeszcze raz to bedzie kicha, ale jeszcze nowosć chce zrobic francuza nigdy nie bylo problemu, ale nie ku.. znowu to uczucie.... coż mam zrobic ma ktos jakis patent? moze jakies cwiczenia, nie wiem co kolwiek. HELP
acha rozgrzewka czywiscie taka jak powinna byc jest.
sory ze takie wypracowanie ;)
dzieki za pomoc

Fehu
16-03-09, 20:38
Przeczytałem, mi sie wydaje ze ortopeda Cię czeka, pozdrawiam

lukasz231
16-03-09, 20:58
Też kiedyś coś miałem z barkiem,ale tylko bolał trochę. Później miałem przerwę długą i jak zacząłem znowu ćwiczyć było ok. Ostatnio jak rąbałem drewno coś mnie znowu zabolało i teraz męczy trochę,ale robie cykl na kreatynie i nie chce przerywać. Tyle,że u mnie da się z tym ćwiczyć. Ból tak jakby jest w innej płaszczyźnie niż wyciskanie. Ale ostatnio wymyśliłem taki patent z bandażem. Mam kilka niepotrzebnych bandaży elastycznych w domu. Jak zawiązałem na bark to podczas wyciskania nic nie czułem. Wiadomo najlepiej do lekarza iść,ale wiem jak wszyscy chętnie do nich chodzą. Jak chcesz to może spróbuj usztywnić bandażem elastycznym bark i zrób serie.

matiz
16-03-09, 21:21
tez własnie konczyłem cykl z kreatyna i na koniec mi wypadl. no to mowie git moge zrobic sobie tydzien przerwy po cyklu, nic sie nie stanie, no ale to było za mało. jak wyciskam ten skos to moge go robic ale tylko jak technika bedzie zła, czyli wywalam łopatki dalej a nie sciagam do siebie. Jak robie zle to tak jakby mi sie blokowały te barki i była na miejscu, a jak robie dobrze i mam juz chantle w gorze a łopatki złaczone to tak jakby miały mi wypasc do tyłu te bary ;/

Damian st-ce
16-03-09, 21:36
Idź z tym do lekarza. Dawno temu miałem problemy z Barkami i dziś owocują innymi kontuzjami (ręce), także uważaj na siebie.

matiz
18-03-09, 17:26
no byłem u lekarza, nie dał mi nawet powiedziec dokladnie co mi sie z nimi dzieje, a juz wydał wyrok - przerwa na 3 miesiace i na basen a po co na basen? zeby siedziec w wodzie i sobie chodzic zanurzonym nawet pływac nie mozna ;o oh ale był łaskawy i pozwolił mi jedzic na rowerze!!! zrobie sobie 3tyg, totalnej przerwy jak nie pomoze to pojde prywatnie moze przynajmniej mnie wysłuchaja :)

tomekleon1991
18-03-09, 20:59
Witam ! Miałem to samo tylko że bark mi się wybił ścinaniem piłki siatkówkowej . Miałem robiony rezonans nic nie wykazało, 7 miesięcy się leczyłem u ortopedach w moim mieście i nic , wybrałem się do kliniki prywatnej i w pół godziny dowiedziałem się więcej rzeczy niż przez te 7 miesięcy. Dlatego od razu Ci radze od razu wybierz się do prywatnej kliniki , jest to taka kontuzja,którą ciężko wyleczyć od razu Ci mówie.Pozdro

luo
18-03-09, 21:03
Jak wyzej ortopeda Cie nieominie. Najlepiej idz jak najszybciej. Ja sie zabardzo na tym nieznam to sie nebede wypowiadac ale wyglada to dosc powaznie... nie lekcewaz tego