PDA

Zobacz pełną wersję : Ćwiczenia i zapadnięta klatka.

dln
16-03-09, 19:16
Chciałbym zacząć ćwiczyć nad swoją sylwetką, ale mam jeden problem.

Mam szewską klatkę piersiową.

http://pl.wikipedia.org/wiki/Klatka_piersiowa_lejkowata

http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/thumb/8/83/Pectus1.jpg/180px-Pectus1.jpg

Drugi link to NIE moje zdjęcie. Moja klatka jest mniej zapadnięta, ale w tym samym miejscu.

Nie wiem, czy mogę bez problemu zacząć dietę na masę i ćwiczenia. Boję się, że klatka nadal będzie wklęśnięta, a urosną mi cycki.

Niedługo dodam zdjęcie swojej klatki.

xxmłodyxx
16-03-09, 19:29
cycki to ci raczej nie urosną, chyba ze jesteś dziewczyną...

xxmłodyxx
16-03-09, 19:30
ty na serio masz taką klatę jak na zdjęciu????wstaw swoje zdjęcie

Strielok
16-03-09, 19:35
Bardzo mi przykro ale samymi ćwiczeniami tej klatki nie "wypuklisz". Tylko i wyłącznie pod skalpel (ile masz lat? jeżeli powyżej 15 to już nie można iść na operację). Ja mam kurzą klatkę (wypukła ale trochę i krzywe żebra). Też ćwiczę na siłowni i klatka już się kształtuje, chodzi mi o mięśnie klatki. Nawet nie wiem czy są wskazane ćwiczenia na siłce z taką klatką jak twoja. Pozdro. :smile:

dln
16-03-09, 19:38
To zdjęcie NIE jest moje. Baterie do aparatu ładuję, wrzucę jeszcze dziś swoje zdjęcie.

Lat mam 17. Do 15 ogólnie, czy na NFZ?

dln
16-03-09, 19:45
Ok. Dodaję zdjęcia i podstawowe informacje.

179cm wzrostu
61kg wagi

Pierwsze zdjęcie z profilu, drugie z "wciągnietym" brzuchem, trzecie tak, jak stoję normalnie.

http://img140.imageshack.us/gal.php?g=zboku.jpg

Trzymajcie i mówcie.

kamil1141
16-03-09, 19:57
+ 10 kg masy i by nie było zle ;]

michal_f
16-03-09, 20:04
+ 10 kg masy i by nie było zle ;]

dokladnie... cwicz ... nabierzesz masy i nie bedzie nic widac :lol:

Micek185
16-03-09, 20:04
EEEEE...myslałem że gorzej.Nie martw sie bedzie dobrze ty jestes poprostu chudy jak najbardziej trenuj nabierzesz masy i bedzie ok tylko musisz rozsądnie cwiczyc i to na mase dobra dieta i sladu nie bedzie:D

pan.wiesiu
16-03-09, 20:07
nie jest zle. nic sie nie boj. najlepiej wybierz sie do ortopedy, ale jestem niemalze pewny, ze nie ma powaznych przeciwskazan zebys nie cwiczyl. moj kolega z liceum mial podobna klatke (chyba nawet jeszcze bardziej zapadnieta). lekarz kazal mu chodzic na basen i robic pompki (ktore z reszta i tak robil, bo trenowal karate).
co prawda nie wiem czy mu to pomoglo, ale widzialem jego zdjecia (na nk) w koszulce, to wyglada jak prawie kazdy przecietny facet przed 40, tj brzuszek, postepujaca lysina, a klata nawet jezeli wklesla, to i tak nikt nie pozna, bo zarosla :smile:

pozdrawiam;
wiesiek

Strielok
16-03-09, 20:08
To zdjęcie NIE jest moje. Baterie do aparatu ładuję, wrzucę jeszcze dziś swoje zdjęcie.

Lat mam 17. Do 15 ogólnie, czy na NFZ?

Nie, tutaj chodzi o kości. Operacja chyba nie jest fundowana przez NFZ.

Eee, nie ma źle. :) Myślałem, że jest dużo gorzej, masuj chłopie. ;)

dln
16-03-09, 20:14
1) Do ortopedy ze skierowaniem, czy bez?

2) Kumpel podpowiadał żebym zrobił sobie cykl z metą (british dragon). Myślałem nad tym i doszedłem do wniosku, że mam dopiero 17 lat i nie będę brał się za coś, o czym nie mam pojęcia. Zresztą na sucho w takim wieku jeszcze powinienem sporo wyciągnąć. Oczywiście z dietą.

3) Właśnie, dieta. Po ułożeniu można udać się do jakiegoś lekarza w celu sprawdzenia, czy po prostu podesłać tutaj?

Fehu
16-03-09, 20:36
Podeślij tutaj paru gosci naprawde sie zna..
a co do Twojej klatki chłopie troche masy i bedzie siur
powodzenia jak cos to wpadaj na forum, meta głupi pomysl pozdrów kolege