Zobacz pełną wersję : Ćwiczenia i zapadnięta klatka.
Chciałbym zacząć ćwiczyć nad swoją sylwetką, ale mam jeden problem.
Mam szewską klatkę piersiową.
http://pl.wikipedia.org/wiki/Klatka_piersiowa_lejkowata
http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/thumb/8/83/Pectus1.jpg/180px-Pectus1.jpg
Drugi link to NIE moje zdjęcie. Moja klatka jest mniej zapadnięta, ale w tym samym miejscu.
Nie wiem, czy mogę bez problemu zacząć dietę na masę i ćwiczenia. Boję się, że klatka nadal będzie wklęśnięta, a urosną mi cycki.
Niedługo dodam zdjęcie swojej klatki.
cycki to ci raczej nie urosną, chyba ze jesteś dziewczyną...
ty na serio masz taką klatę jak na zdjęciu????wstaw swoje zdjęcie
Bardzo mi przykro ale samymi ćwiczeniami tej klatki nie "wypuklisz". Tylko i wyłącznie pod skalpel (ile masz lat? jeżeli powyżej 15 to już nie można iść na operację). Ja mam kurzą klatkę (wypukła ale trochę i krzywe żebra). Też ćwiczę na siłowni i klatka już się kształtuje, chodzi mi o mięśnie klatki. Nawet nie wiem czy są wskazane ćwiczenia na siłce z taką klatką jak twoja. Pozdro. :smile:
To zdjęcie NIE jest moje. Baterie do aparatu ładuję, wrzucę jeszcze dziś swoje zdjęcie.
Lat mam 17. Do 15 ogólnie, czy na NFZ?
Ok. Dodaję zdjęcia i podstawowe informacje.
179cm wzrostu
61kg wagi
Pierwsze zdjęcie z profilu, drugie z "wciągnietym" brzuchem, trzecie tak, jak stoję normalnie.
http://img140.imageshack.us/gal.php?g=zboku.jpg
Trzymajcie i mówcie.
+ 10 kg masy i by nie było zle ;]
+ 10 kg masy i by nie było zle ;]
dokladnie... cwicz ... nabierzesz masy i nie bedzie nic widac :lol:
EEEEE...myslałem że gorzej.Nie martw sie bedzie dobrze ty jestes poprostu chudy jak najbardziej trenuj nabierzesz masy i bedzie ok tylko musisz rozsądnie cwiczyc i to na mase dobra dieta i sladu nie bedzie:D
pan.wiesiu
16-03-09, 20:07
nie jest zle. nic sie nie boj. najlepiej wybierz sie do ortopedy, ale jestem niemalze pewny, ze nie ma powaznych przeciwskazan zebys nie cwiczyl. moj kolega z liceum mial podobna klatke (chyba nawet jeszcze bardziej zapadnieta). lekarz kazal mu chodzic na basen i robic pompki (ktore z reszta i tak robil, bo trenowal karate).
co prawda nie wiem czy mu to pomoglo, ale widzialem jego zdjecia (na nk) w koszulce, to wyglada jak prawie kazdy przecietny facet przed 40, tj brzuszek, postepujaca lysina, a klata nawet jezeli wklesla, to i tak nikt nie pozna, bo zarosla :smile:
pozdrawiam;
wiesiek
To zdjęcie NIE jest moje. Baterie do aparatu ładuję, wrzucę jeszcze dziś swoje zdjęcie.
Lat mam 17. Do 15 ogólnie, czy na NFZ?
Nie, tutaj chodzi o kości. Operacja chyba nie jest fundowana przez NFZ.
Eee, nie ma źle. :) Myślałem, że jest dużo gorzej, masuj chłopie. ;)
1) Do ortopedy ze skierowaniem, czy bez?
2) Kumpel podpowiadał żebym zrobił sobie cykl z metą (british dragon). Myślałem nad tym i doszedłem do wniosku, że mam dopiero 17 lat i nie będę brał się za coś, o czym nie mam pojęcia. Zresztą na sucho w takim wieku jeszcze powinienem sporo wyciągnąć. Oczywiście z dietą.
3) Właśnie, dieta. Po ułożeniu można udać się do jakiegoś lekarza w celu sprawdzenia, czy po prostu podesłać tutaj?
Podeślij tutaj paru gosci naprawde sie zna..
a co do Twojej klatki chłopie troche masy i bedzie siur
powodzenia jak cos to wpadaj na forum, meta głupi pomysl pozdrów kolege