PDA

Zobacz pełną wersję : trening na mase kilka pytan

szakulo
14-03-09, 19:21
Obecnie mam wage 62kg przy wzroscie 170/175 cm chcialbym osiagnac wage 75kg i tu moje pierwsze pytanie czy jest to mozliwe jesli tak to ile trzeba byc na specjalnej diecie co stosowac i jakis link do dziety jesli oczywiscie to nie sprawi problemu

p_narozny
14-03-09, 19:35
Pewnie, ze mozliwe, ale nie w pare miesiecy:) budowanie masy to czaschlonne zajecie, a 13kg napewno zajmie duzo czasu, to dobrze, to sport dla cierpliwych:)
Na diecie musisz byc az do skutku, musisz ja ulozyc najpierw, obliczyc sobie zapotrzebowanie kaloryczne (http://e-kulturystyka.info/showthread.php?t=391 to powinno byc pomocne), poczytaj sobie przykladowe diety na mase w dziale dieta (http://e-kulturystyka.info/showthread.php?t=67), poczytaj jak sie oblicza dietke itp.
Generalnie sie otrzaskaj, jak juz sobie sklecisz taka diete i bedziesz mniej wiecej wiedzial o czym mowimy, wklej ja w dziale dietka, ludzie ocenia i bedziesz wiedzial co jest do poprawy a co jest ok.
Jak juz to bedziesz mial w porzadku to wtedy czas na masowy trening, narazie pobaw sie dietka;) Pozdro

szakulo
15-03-09, 11:25
a ile by to trwalo takie budowanie masy

Micek185
15-03-09, 11:35
Napewno dużo rolęgra dieta ale i treningi masowe są ważne uwazaj jak układasz trening i trenuj całe ciało bo to ważne.najlepiej poszukaj dobrego treningu na forum widziałem kilka takich musisz poszukac.a co do czasu to napewno bedzie to ponad rok jak sie dobrze przyłożysz.Wiec jedz cwicz i nie poddawaj się:D

szakulo
15-03-09, 11:41
Rok to troche dlugo ja chce tylko nabrac 13 kg wiecej

p_narozny
15-03-09, 13:04
To zabawa dla cierpliwych, nie da sie inaczej... Budowanie porzadnej masy to lata cwiczen..
I zadnych programow nie ukladaj, skorzystaj z wiedzy i gotowych masowek tutaj z forum..

szakulo
16-03-09, 15:37
kumpel mi powiedzial ze jakas dobra dieta duzo bialka i w 2 miesiace powinenem nabrac z 10kg jest to mozliwe

michal_f
16-03-09, 15:41
kumpel mi powiedzial ze jakas dobra dieta duzo bialka i w 2 miesiace powinenem nabrac z 10kg jest to mozliwe

NIE !! w tydzien musialbys przytyc 1,25 a to raczej ciezko :smile:

szakulo
16-03-09, 15:46
a bialko pomaga cos czy to nic nie daje

michal_f
16-03-09, 15:51
a bialko pomaga cos czy to nic nie daje

no jasne ze pomaga ... jak kazdy skladnik zywnosci ... musisz go miec w diecie bo to jest skladnik bydylcowy miesni ale tak samo musisz miec dostarczone weglowodany i wogole... jak masz braki w diecie bialka to zakup sobie cos a jak wegli to bierz gainera ... to tyle ...pzdr

szakulo
16-03-09, 15:54
bierz gainera
a to co jest?
a bialko to najlepiej jakie kupic (firma)

michal_f
16-03-09, 15:59
a to co jest?
a bialko to najlepiej jakie kupic (firma)

gainer to odrzywka glownie weglowodanowa z mniejsza zawartoscia bialka niz samo bialko :smile:
Dobry gainer to Mutant Mass a ekonomiczne bialko lecz slabo rozpiszczalne i w smaku dobre po dodaniu kakao to OStrowia WPC... tania a zawiera az 80 g bialka :lol:

szakulo
16-03-09, 16:09
dzieki

michal_f
16-03-09, 16:12
dzieki

nie ma za co :smile: