PDA

Zobacz pełną wersję : bark

hans1237
23-02-09, 13:15
siemka,jakies 8mies temu miałem ''przesuniete wiazadła w barku''spowodowane wyciskaniem zza karku,za nisko opusciłem 80kg i szpital odwiedziłem,miałem 5mies przerwy i teraz od 3 cwicze dalej ale mam problem.....czasem rano budze sie z bólem barku i niewiem czemu,na treningu wpozo a za dwa dni ból i tylko rano jak sie porozciagam (z bólem) to przechodzi,uwazam na barki na treningu wiec skad poranny ból??????boli jak unosze ramie.pozdr

pey
23-02-09, 19:14
Nie znam się na medycynie, ale z tego co czytam, powodem bólu może być brak rozgrzania. Myślę, że po jakiejkolwiek rehabilitacji nawet domowej wszystko by się polepszyło. Mięsień nie rozgrzany a obciążony cierpi, więc pomyśl nad porządnym rozgrzaniem barku, ciepłym przysznicu skierowanym na bolące miejsce, plastrach rozgrzewających na noc - powinno pomóc, ale pamiętaj - wszystko pomaga przy dobrej ststematyce i wytrwaniu - więc stosuj taką rehabilitację nawet dwa miesiące.

guildwars
12-03-09, 15:02
do lekarza i na usg !

toxic
12-03-09, 15:22
tez miałem kontuzje barku.. zobacz na której stronie śpisz .. nie możesz mieć napietego barku.. ja np jak śpię to lubię na rękę położyć głowę.. i później mnie tez bark boli ten kontuzjowany... ale już od jakiegoś czasu mnie nie boli bo chyba doszło do max formy wszystko .. i zawsze dobrze rozgrzewaj bareczki na każdym treningu... proponuje tez maść zapodać nawet jak nie boli , ale tylko na treningi barków! . btw. to tylko moje sugestie :]

Jolly
12-03-09, 16:04
W młodości miałem zerwane wiązadła, boli mnie do tej pory. Cóż poradzić. Można próbować dobrej rozgrzewki, jak dalej będzie boleć to musi mieć związek z kontuzją. Ciśnij do lekarza...

//Jolly