Zobacz pełną wersję : bark
siemka,jakies 8mies temu miałem ''przesuniete wiazadła w barku''spowodowane wyciskaniem zza karku,za nisko opusciłem 80kg i szpital odwiedziłem,miałem 5mies przerwy i teraz od 3 cwicze dalej ale mam problem.....czasem rano budze sie z bólem barku i niewiem czemu,na treningu wpozo a za dwa dni ból i tylko rano jak sie porozciagam (z bólem) to przechodzi,uwazam na barki na treningu wiec skad poranny ból??????boli jak unosze ramie.pozdr
Nie znam się na medycynie, ale z tego co czytam, powodem bólu może być brak rozgrzania. Myślę, że po jakiejkolwiek rehabilitacji nawet domowej wszystko by się polepszyło. Mięsień nie rozgrzany a obciążony cierpi, więc pomyśl nad porządnym rozgrzaniem barku, ciepłym przysznicu skierowanym na bolące miejsce, plastrach rozgrzewających na noc - powinno pomóc, ale pamiętaj - wszystko pomaga przy dobrej ststematyce i wytrwaniu - więc stosuj taką rehabilitację nawet dwa miesiące.
tez miałem kontuzje barku.. zobacz na której stronie śpisz .. nie możesz mieć napietego barku.. ja np jak śpię to lubię na rękę położyć głowę.. i później mnie tez bark boli ten kontuzjowany... ale już od jakiegoś czasu mnie nie boli bo chyba doszło do max formy wszystko .. i zawsze dobrze rozgrzewaj bareczki na każdym treningu... proponuje tez maść zapodać nawet jak nie boli , ale tylko na treningi barków! . btw. to tylko moje sugestie :]
W młodości miałem zerwane wiązadła, boli mnie do tej pory. Cóż poradzić. Można próbować dobrej rozgrzewki, jak dalej będzie boleć to musi mieć związek z kontuzją. Ciśnij do lekarza...
//Jolly