Zobacz pełną wersję : Odżywki do SW
Siema , mam 18 lat ważę 70kg i 178cm wzrostu trenuje Muay Thai chciałbym sie zaptac mam nadzieje obeznanych kulturystów ;) o jakies dobre odżywki do tej sztuki walki nie ukrywam ze jest ona bardzo wyczerpująca i ciężka dlatego musze skorzystać z pomocy jakim są odżywki No i co byście zaproponowali zależy bardziej na sile no i jakaś pompa może byc :) prosze o konkretne propozycje nie typu wez krete tylko jaka konkretnie itp kiedy brać w tym sensie z góry dzieXX pozdrooo:smile::lol:
no to tak wojowniku :), wedlog mnie , Gainer masa i sily ci da, ale w twoim przypadku to weglowodany daja tylko sile i energie ! Ibrac ja mozesz przed treningiem i po treningu!
pisałem żeby odpowiedzi były KONKRETNE a gówno mnie obchodzi co mi da wiecej siły bo wiem że kurczak mi jej nie da to chyba oczywiste JAKIE odżywki , firma , kiedy brać i czego moge sie spodziewać ! POMPAA :lol::lol:
Sam kurczak mało Ci może dać, ale normalna dieta da Ci o wiele więcej.
Trenując sztuki walki zmarnujesz suplementacje, nie wykorzystasz jej potencjału w pełnym zakresie.
WRRR! co ty pieprzysz wiem,że fighterzy uzywaja odżywek dobra jak masz tak pisac to nie pisz bo nic nie wnosisz do tematu !! i co bede czekał 2 tyg zanim ktoś napisze co mam brać żal dupę ściska :evil::evil:
Street Fighter
18-02-09, 16:25
Tak samo jak kulturyści :P
polecam wit b12 na wytrzymałosc
pozdrawiam
a co kolega taki nerwowy? nie podoba sie to wyp...aj
WRRR! co ty pieprzysz wiem,że fighterzy uzywaja odżywek dobra jak masz tak pisac to nie pisz bo nic nie wnosisz do tematu !! i co bede czekał 2 tyg zanim ktoś napisze co mam brać żal dupę ściska :evil::evil:
Człowieczku kim ty jesteś!! Myślisz że trenujesz dwa tygodnie i jesteś fighter.. Trochę powagi, kup sobie http://www.allegro.pl/item558756651_hot_sport_drink_3kg_40l_activlab_izo tonik_3043.html#gallery
wszystko pisze na stronce jak masz stosować.
Widzę że koniecznie chcesz coś "brać" to kup sobie witaminę C i łykaj.
Poza tym trochę szacunku, nikt Ci nie jedzie, a Ty ciśniesz po każdym kto wyraża swoje zdanie na ten temat.
Jeśli będziesz szanował innych sam będziesz szanowany, zapamiętaj to sobie.
???Co ty oczekujesz ,ze co ja mam ci napisac? powiedialem co ci dadza odzywki i jak to brac i pompy ci nic nie da cwiczac sztuke walki lol !!!!
a kreatynka albo Nitro II odpada? powiem ze po treningu SW czuje sie tak jakbym cwiczyl na silowni wiem bo kiedys cwiczylem na treningu robimy różnego rodzaju pompki po kilka serii , duzo wlasnie cwiczen na rece nogii brzuch a ten napoj energetyczny wydaje mi sie dobry treningi mam 2 razy w tyg
dzbanekzwd
18-02-09, 17:42
równie dobrze forumowicze moga ci napisać gówno nas obchodzi co ty tam chcesz z takim podejsciem to nikt ci nic konkretnego nie napisze. 3ndriu dobrze napisał kup witamine c albo jakiegoś plusza i go suplementuj sobie.
nitro daruj sobie na to musisz potrenowac z rok
suple:
*BCAA przed/ po treningu- szukaj najtańszego , najprawdopodobniej olimp
*W czasie izotoniki- polecam isostara albo poszukaj jakiś koncentartów olimp, activlab
*Po treningu możesz gainerka dac lub białeczko
*Na noc ZMA/MZB obowiazkowo
*Na stawy: jeśli jesteś w "grupie ryzyka" a nawet jeśli nie joint therapy trec lub flex z aniamli- mniejsz dawki raczej zapobiegawczo
*Omega 3 obowiazkow
*ewentualnei pobudzacze przedtreningowe (np. kofeina)
* z no boosterow małe ilosći AAKG lub cytruliny ( duza pompa bedzie raczej przeszkadzac)
do tego można beta alanine
Kreta: stała suplementacja lub jeśli trenujesz jeszcze na siłowni to możesz dopasować do tego . Formy: najlepiej creapure, niedługo będzie na rynku też orotan.
Chyba o niczym nie zpomniałem. Ogolnie jak widzisz suplementacja raczej jest droga dlatego określ cel i wybierzemy coś dokładnie. Powiedz czy szykuejsz się do zawodów czy cokolowiek.
No i dzisiaj naprawdę wsadziłbym kilak banów na tym forum.
Prezydent_1c
18-02-09, 19:19
Ile trwa trening twój ? Ćwiczysz coś oprócz ? Łatwo nabierasz masy czy ciężko ? Podstawa moim zdaniem ogólna to BCAA/glutamina + wit i minerały a co do reszty musisz napisac coś wiecej o sobie. I jak kolega wyżej wspomniał co jest twoim celem ? W jakim jesteś teraz okresie treningów ?
dzieki 2x up konkretne odpowiedzi
mase przybieram łatwo trening trwa 1;30 h do 2 godzin a trenuje kilka miesiecy
zalezalo by mi bardziej na sile ale tez chcialbym miec przyrosty w bicepsie bo mam póki co 32 :> :evil: :lol:
Prezydent_1c
18-02-09, 20:13
Więc do standardowej suplementacji dodaj białko + TCM(jabłczan kreatyny). Na rynku jest dużo tego typu odzywek więc do wyboru do koloru. Jak coś wybieresz napisz na forum a ewetualnie coś zmienimy i zastanowimy sie wtedy nad dawkowaniem.
IMO coś takiego:
ogolnie dieta + trening na siłce no bo niestety ale wymiary też są potrzebne w SW a 32 w bicepsie nie powala wieć pewnie inne wymiary też :)
ZMA na noc i omega3 najlepiej olimpowa to ze standardów.
BCAA przed i po treningu, po wrzuciłbym jeszcze gainera.
Ewentualnie kreta creapure ale to raczej bym brał jakoś pod kątem zwiększania wymiarów na siłće.
No i to styknie.
LeBron23LBJ
18-02-09, 20:22
jak chcesz miec wiekszy biceps to polacz tą sztuke walki z treningami na siłowni. Znam ludzi ktorzy cwicza na silowni i trenuja sztuki walki. Bardzo dobrze na tym wychodzą. No i oczywiscie odpowiednia dieta. Suplementy tez w tym wypadku moim zdaniem są niezbędne bo tyle treningow niezle wyczerpuje organizm. Nie bd juz pisal co masz brac bo Symu dobrze i obszernie Ci to nakreślił
na silke moge chodzic treningi mam pon,pt a moglbys konkretne odrzywki podac
nie wiem wmiare tanio
MZB Olimp, BCAA mega caps Olimp, omega 3 olimp, gainer: mass xxl trec, monster mass biogenix (jest jeszcze dużo innych opcji), kreta: fitmax creapure (z tym jeszcze możesz poczekac).
Tyle że widzę że mało wyczynowo trenujesz, myślałem że to jakieś hardcore treningi dzien w dzien.
Jeśli to 2 treningi to gainer + izotonik + MZB stykna . BCAA mozesz odpuscic.
no i jak to dawkowac :)) i czy gainer mega mass4000 jest dobry?
MZB 1 caps przed spaniem, omega po 1 capsie do 2 posilkow, izotonik na trening, gainer 70-100g po treningu.
Mega mass raczej nie wybrałbym na twoim miejscu jednak coś z treca, olimpa, activlab , fitmaxa.
Moja rada to
-Bcaa w dużej dawce(przed treningiem i w czasie treningu ok 20 g) np. z Primaforce,MVP bądź Scitec 500g koszt 0k120zł.
-Beta alanina ok 2-3 g przed i po treningu, dobrze wychodzi Primaforce za 500g ok 100 zł bądź Universal 210 caps po 1g Trafisz nawet za 40 zł
Obowiązkowo minerały i witaminy, jakieś ZMA bądź przynajmniej magnez ,a także kreatyna jako stała suplementacja rzędu 2g na dzień.
Miesięczny koszt suplementacji ok 200-300 zł.
To co podałem to najlepszy typ supli do sportu szybkościowo-siłowych /wytrzymałościowych ,ale jest stosunkowo drogi. Jeśli nie trenujesz wyczynowo
Wystarczy żarcie +witaminki i ewentualnie bcaa.
jednak zdecydowalem sie na kreatyne mono do 100zl jaka byscie polecali oczywiscie bede mial tez diete :)) :pray: oczywiscie jakbyscie mogli odrazu napisac dawkowanie pod sztuke walki uderzaną
polecono mi mono z Fitmaxu 600g co o tym myslicie
smieszny gosciu hahahaahah
pomoglibyscie jaka wybrac bo tu jest 20 rodzaji http://www.triceps.pl/index.php/cPath/16/sort/2a/page/6?osCsid=6a9e3058c7d60a293c462588da2aea88 :> rozumiem ze Creapure i w tabsach czy w proszku
Fitmax Kreatyna Creapure 300g lub 600g ta na poczatek bedzie dobra:smile: