Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : Odżywki do SW

tajski
18-02-09, 15:38
Siema , mam 18 lat ważę 70kg i 178cm wzrostu trenuje Muay Thai chciałbym sie zaptac mam nadzieje obeznanych kulturystów ;) o jakies dobre odżywki do tej sztuki walki nie ukrywam ze jest ona bardzo wyczerpująca i ciężka dlatego musze skorzystać z pomocy jakim są odżywki No i co byście zaproponowali zależy bardziej na sile no i jakaś pompa może byc :) prosze o konkretne propozycje nie typu wez krete tylko jaka konkretnie itp kiedy brać w tym sensie z góry dzieXX pozdrooo:smile::lol:

Andr3w
18-02-09, 15:46
no to tak wojowniku :), wedlog mnie , Gainer masa i sily ci da, ale w twoim przypadku to weglowodany daja tylko sile i energie ! Ibrac ja mozesz przed treningiem i po treningu!

tajski
18-02-09, 16:03
pisałem żeby odpowiedzi były KONKRETNE a gówno mnie obchodzi co mi da wiecej siły bo wiem że kurczak mi jej nie da to chyba oczywiste JAKIE odżywki , firma , kiedy brać i czego moge sie spodziewać ! POMPAA :lol::lol:

3ndriu
18-02-09, 16:09
Sam kurczak mało Ci może dać, ale normalna dieta da Ci o wiele więcej.

Trenując sztuki walki zmarnujesz suplementacje, nie wykorzystasz jej potencjału w pełnym zakresie.

tajski
18-02-09, 16:17
WRRR! co ty pieprzysz wiem,że fighterzy uzywaja odżywek dobra jak masz tak pisac to nie pisz bo nic nie wnosisz do tematu !! i co bede czekał 2 tyg zanim ktoś napisze co mam brać żal dupę ściska :evil::evil:

Street Fighter
18-02-09, 16:25
Tak samo jak kulturyści :P

polecam wit b12 na wytrzymałosc

pozdrawiam

olafar1
18-02-09, 16:56
a co kolega taki nerwowy? nie podoba sie to wyp...aj

DiscoKing
18-02-09, 17:01
WRRR! co ty pieprzysz wiem,że fighterzy uzywaja odżywek dobra jak masz tak pisac to nie pisz bo nic nie wnosisz do tematu !! i co bede czekał 2 tyg zanim ktoś napisze co mam brać żal dupę ściska :evil::evil:

Człowieczku kim ty jesteś!! Myślisz że trenujesz dwa tygodnie i jesteś fighter.. Trochę powagi, kup sobie http://www.allegro.pl/item558756651_hot_sport_drink_3kg_40l_activlab_izo tonik_3043.html#gallery
wszystko pisze na stronce jak masz stosować.

3ndriu
18-02-09, 17:08
Widzę że koniecznie chcesz coś "brać" to kup sobie witaminę C i łykaj.

Poza tym trochę szacunku, nikt Ci nie jedzie, a Ty ciśniesz po każdym kto wyraża swoje zdanie na ten temat.

Jeśli będziesz szanował innych sam będziesz szanowany, zapamiętaj to sobie.

Andr3w
18-02-09, 17:10
???Co ty oczekujesz ,ze co ja mam ci napisac? powiedialem co ci dadza odzywki i jak to brac i pompy ci nic nie da cwiczac sztuke walki lol !!!!

tajski
18-02-09, 17:29
a kreatynka albo Nitro II odpada? powiem ze po treningu SW czuje sie tak jakbym cwiczyl na silowni wiem bo kiedys cwiczylem na treningu robimy różnego rodzaju pompki po kilka serii , duzo wlasnie cwiczen na rece nogii brzuch a ten napoj energetyczny wydaje mi sie dobry treningi mam 2 razy w tyg

dzbanekzwd
18-02-09, 17:42
równie dobrze forumowicze moga ci napisać gówno nas obchodzi co ty tam chcesz z takim podejsciem to nikt ci nic konkretnego nie napisze. 3ndriu dobrze napisał kup witamine c albo jakiegoś plusza i go suplementuj sobie.

nitro daruj sobie na to musisz potrenowac z rok

Symu
18-02-09, 18:41
suple:
*BCAA przed/ po treningu- szukaj najtańszego , najprawdopodobniej olimp
*W czasie izotoniki- polecam isostara albo poszukaj jakiś koncentartów olimp, activlab
*Po treningu możesz gainerka dac lub białeczko
*Na noc ZMA/MZB obowiazkowo
*Na stawy: jeśli jesteś w "grupie ryzyka" a nawet jeśli nie joint therapy trec lub flex z aniamli- mniejsz dawki raczej zapobiegawczo

*Omega 3 obowiazkow
*ewentualnei pobudzacze przedtreningowe (np. kofeina)
* z no boosterow małe ilosći AAKG lub cytruliny ( duza pompa bedzie raczej przeszkadzac)
do tego można beta alanine

Kreta: stała suplementacja lub jeśli trenujesz jeszcze na siłowni to możesz dopasować do tego . Formy: najlepiej creapure, niedługo będzie na rynku też orotan.

Chyba o niczym nie zpomniałem. Ogolnie jak widzisz suplementacja raczej jest droga dlatego określ cel i wybierzemy coś dokładnie. Powiedz czy szykuejsz się do zawodów czy cokolowiek.

No i dzisiaj naprawdę wsadziłbym kilak banów na tym forum.

Prezydent_1c
18-02-09, 19:19
Ile trwa trening twój ? Ćwiczysz coś oprócz ? Łatwo nabierasz masy czy ciężko ? Podstawa moim zdaniem ogólna to BCAA/glutamina + wit i minerały a co do reszty musisz napisac coś wiecej o sobie. I jak kolega wyżej wspomniał co jest twoim celem ? W jakim jesteś teraz okresie treningów ?

tajski
18-02-09, 20:01
dzieki 2x up konkretne odpowiedzi

mase przybieram łatwo trening trwa 1;30 h do 2 godzin a trenuje kilka miesiecy
zalezalo by mi bardziej na sile ale tez chcialbym miec przyrosty w bicepsie bo mam póki co 32 :> :evil: :lol:

Prezydent_1c
18-02-09, 20:13
Więc do standardowej suplementacji dodaj białko + TCM(jabłczan kreatyny). Na rynku jest dużo tego typu odzywek więc do wyboru do koloru. Jak coś wybieresz napisz na forum a ewetualnie coś zmienimy i zastanowimy sie wtedy nad dawkowaniem.

Symu
18-02-09, 20:19
IMO coś takiego:
ogolnie dieta + trening na siłce no bo niestety ale wymiary też są potrzebne w SW a 32 w bicepsie nie powala wieć pewnie inne wymiary też :)

ZMA na noc i omega3 najlepiej olimpowa to ze standardów.
BCAA przed i po treningu, po wrzuciłbym jeszcze gainera.

Ewentualnie kreta creapure ale to raczej bym brał jakoś pod kątem zwiększania wymiarów na siłće.

No i to styknie.

LeBron23LBJ
18-02-09, 20:22
jak chcesz miec wiekszy biceps to polacz tą sztuke walki z treningami na siłowni. Znam ludzi ktorzy cwicza na silowni i trenuja sztuki walki. Bardzo dobrze na tym wychodzą. No i oczywiscie odpowiednia dieta. Suplementy tez w tym wypadku moim zdaniem są niezbędne bo tyle treningow niezle wyczerpuje organizm. Nie bd juz pisal co masz brac bo Symu dobrze i obszernie Ci to nakreślił

tajski
18-02-09, 20:43
na silke moge chodzic treningi mam pon,pt a moglbys konkretne odrzywki podac
nie wiem wmiare tanio

Symu
18-02-09, 21:22
MZB Olimp, BCAA mega caps Olimp, omega 3 olimp, gainer: mass xxl trec, monster mass biogenix (jest jeszcze dużo innych opcji), kreta: fitmax creapure (z tym jeszcze możesz poczekac).

Tyle że widzę że mało wyczynowo trenujesz, myślałem że to jakieś hardcore treningi dzien w dzien.

Jeśli to 2 treningi to gainer + izotonik + MZB stykna . BCAA mozesz odpuscic.

tajski
18-02-09, 21:30
no i jak to dawkowac :)) i czy gainer mega mass4000 jest dobry?

Symu
18-02-09, 21:45
MZB 1 caps przed spaniem, omega po 1 capsie do 2 posilkow, izotonik na trening, gainer 70-100g po treningu.

Mega mass raczej nie wybrałbym na twoim miejscu jednak coś z treca, olimpa, activlab , fitmaxa.

mały huba
18-02-09, 23:57
Moja rada to
-Bcaa w dużej dawce(przed treningiem i w czasie treningu ok 20 g) np. z Primaforce,MVP bądź Scitec 500g koszt 0k120zł.
-Beta alanina ok 2-3 g przed i po treningu, dobrze wychodzi Primaforce za 500g ok 100 zł bądź Universal 210 caps po 1g Trafisz nawet za 40 zł

Obowiązkowo minerały i witaminy, jakieś ZMA bądź przynajmniej magnez ,a także kreatyna jako stała suplementacja rzędu 2g na dzień.

Miesięczny koszt suplementacji ok 200-300 zł.

To co podałem to najlepszy typ supli do sportu szybkościowo-siłowych /wytrzymałościowych ,ale jest stosunkowo drogi. Jeśli nie trenujesz wyczynowo
Wystarczy żarcie +witaminki i ewentualnie bcaa.

tajski
21-02-09, 11:52
jednak zdecydowalem sie na kreatyne mono do 100zl jaka byscie polecali oczywiscie bede mial tez diete :)) :pray: oczywiscie jakbyscie mogli odrazu napisac dawkowanie pod sztuke walki uderzaną

tajski
21-02-09, 12:19
polecono mi mono z Fitmaxu 600g co o tym myslicie

michal_f
21-02-09, 12:20
dobra kretka

bongos
21-02-09, 12:34
smieszny gosciu hahahaahah

Symu
21-02-09, 13:30
najlepszy wybór tajski.

tajski
21-02-09, 17:57
pomoglibyscie jaka wybrac bo tu jest 20 rodzaji http://www.triceps.pl/index.php/cPath/16/sort/2a/page/6?osCsid=6a9e3058c7d60a293c462588da2aea88 :> rozumiem ze Creapure i w tabsach czy w proszku

michal_f
21-02-09, 18:39
Fitmax Kreatyna Creapure 300g lub 600g ta na poczatek bedzie dobra:smile: