Zobacz pełną wersję : Jajka, jajka, jajka
Witam mam do was takie pytanie, otóż prawie każdy w swojej diecie ma jajka na śniadanie, o ile mi wiadomo to dla mężczyzn duża ilość jajek nie jest zbyt polecana ,gdyż przyczyniają się do bezpłodności. Ile jajek dziennie, tygodniowo jecie w tej diecie i czy wyciągacie żółtko ze środka:P Prosze o odp :)
Żóltko ma najwięcej białko więc ja zostawiam (ma tez tłuszcz) co do ilosci zalezy ile masz lat... ale 2 dziennie mozesz jesc i raczej nic Ci nie bedze.. Z bezplodnoscia to prawda wystepuja tez problemy z erekcja..
raz na jakis czas rób pauze z jajkami
Jak się czepiacie jajek to i do każdego białka w innej formie można by się przyczepić.Ja słyszałem już takie opinie ze od nadmiaru białka jądra maleją i ptaszek razem z nimi:smile: Albo inne stereotypy że kulturyści nie wiedzą ile jest 2+2 i ze maja problemy z wysławianiem.Nie słuchaj głupot.Nikt Ci nie każe jeść 20 jajek dziennie, ja przez 4 lata jadłem po 4 jajka dziennie a nawet nieraz po 6 i mam zonę która nie narzeka a obok mnie śpi mój zdrowy 4-miesięczny synek.Wnioski wyciągnij sam.Pozdrawiam.
ja jem z 4 razy w tyg i nie obawiam sie o nic , wedlog mnie jajka sa zdrowe i tyle!
Powiem wam tak panowie wszystko w nadmiarze szkodzi... Za duza ilość białka również jak i za mała... Zwykły śmiertelnik powinien zjadać 1g/1kg masy ciała..
Dinozaur
wiesz że Cie szanuje ale z tymi bajkami troche poleciałes bo fakt jest wiele opini ze jajka nie szkodza i ze w jakims tam stopniu szkodza ile badan tyle róznych opinie więc mysle ze trzeba podejsc do tego z dystansem i nie uciekac od jajek ale tez jakos nie zjadac ich w kilka dziesiat tygodniowo
Mężczyzna białek jaj może jeść dowoli.Jeśli chodzi o żółtka to jak najbardziej ale w odpowiedniej ilości.
kurde a ja pierwszy raz o takim czymś słyszę....
nie chce aby mi sie tam coś działo...
To może robić jakieś przerwy od tych jajek co prawda nie jem znów tak często ale jednak jem Może co dwa dni albo coś takiego ? Co o tym myślicie??
Chce mieć sprawną maszynę:P a nie kulejącą.....:smile:
slim shady
16-02-09, 23:06
dla mnie to beton jem wiecej niz te 4 jajka dziennie i wszystko sprawne i mnie wkurwiaja juz opinie ze powinno sie jesc 2 jajka na tydzien, kto to wogle wymyslił ?
ale przecież jeśli był taki stereotyp to był ale chodziło o jakieś gówno zawarte w żółtkach jaj a nie w białkach a przecież jemy głównie białka żółtka są tłuste strasznie. Ale ja tam jajek wpieprzałem zawsze na maxa bo je kur... lubie i nic mi nie było i nie jest :) bzdury z dupy wyssane :) Wsuwaj jaja byle nie swoje :)
ale przecież jeśli był taki stereotyp to był ale chodziło o jakieś gówno zawarte w żółtkach jaj a nie w białkach a przecież jemy głównie białka żółtka są tłuste strasznie. Ale ja tam jajek wpieprzałem zawsze na maxa bo je kur... lubie i nic mi nie było i nie jest :) bzdury z dupy wyssane :) Wsuwaj jaja byle nie swoje :)
dokladnie wsuwaj a chron swoje tam sie przejmowac bedziesz
JAJKA<3
Damian st-ce
17-02-09, 21:19
J a j a R u l e z !!!! xDDDDDD
tak wszyscy piszecie o jajkach. a powiedzcie czy wy je pijecie na surowo czy smazycie, a może gotujecie??
a i czy np po smażeniu dużo traci jajko na wartości??
LeBron23LBJ
18-02-09, 22:41
najlepiej gotowac, a czy po smazeniu cos traci? cos tam moze traci, ale niestety zyskuja na kalorycznosci po smazeniu bo wsiąkają tluszcz z patelni
PS. Jaja rulezz hehehehehaha
Na twardo albo jajecznica bez tłuszczu na patelni teflonowej.4 dziennie jem i tyle mi styka.
ja jem na surowo... robie kogiel mogiel:lol: wiem ze grozi salmonella ale cuż jakos takie wole:smile:
Biernaczek
19-02-09, 10:45
Żóltko ma najwięcej białko więc ja zostawiam (ma tez tłuszcz) co do ilosci zalezy ile masz lat... ale 2 dziennie mozesz jesc i raczej nic Ci nie bedze.. Z bezplodnoscia to prawda wystepuja tez problemy z erekcja..
raz na jakis czas rób pauze z jajkami
Pomyliłeś się kolego pisząc,iż żółtko ma najwięcej białka, w żółtku właśnie mieści się cały cholesterol.
Jak robisz np jajecznicę z 5 jajek to dwa całe wbij a z kolejnych wal tylko białko.
Ja sam robię z 5 i wale całe :] noo czasami tak jak wyżej pisałem ale nie zawsze mi się chce.
Jedź jaja śmiało !
dominator875
19-02-09, 11:08
gowno prawda z tymi jajami.Moja ciotka z babka wciskaja mi na chama zebym nie jadl wiecej niz ,jedno' jajko bo mi huj stawal nie bedzie,jem 4/6 dzienie i laga stoi.
HA HA:smile: JAJA JAK WIAGRA!!!
Damian st-ce
19-02-09, 18:55
Mocna laga to podstawa :D jedz jaja codziennie :D