Zobacz pełną wersję : ankiety
pytanie do moderatorów czy możecie zrobić ankiety na najlepsze odżywki/suplementy 2008r?? np: najlepsza kreatyna,najlepsze białko,najlepszy spalacz tłuszczu... itd.itp????
slim shady
05-02-09, 20:35
jest lista polecanych odżywek i suplementów
dzbanekzwd
05-02-09, 20:35
ale jakiś ranking ciekawe by było
no tak ale jest dużo stron tego, a tak wszystko by było podane na tacy
moim zdaniem za duzo tego jest,kazdemu co innego siada wiec temat troche spalony
Jest tego taka masa że trudno nparawdę coś wybrać tym bardziej że nikt prawie nie próbuje nawet ułamka wszystkich prduktów. Ale coś pomyślimy jakby to rozwiązać bo przyznam że sam o tym myślałem.
slim shady
05-02-09, 20:53
to kilka kategori :
najlepsza kreatyna
stack kreatynowy
białko
gainer
witaminy
aminokwasy
ale przydałoby sie kilka słów uzasadnienia od kazdego głosującego dlaczego zdecydował się na dany proukt i jak go dawkował, jaki okres go brał,oraz efekty,minusy
problem pojawia się w miejscu gdzie np. ty brałeś mono z olimpa, ja z treca. No i argumentacja: ja zrobiłem 3kg ty 5 :D. To się nie trzyma kupy.
Jedyne co mi przychodzi w tej chwili do głowy to można zrobić tak:
a)kategoria mono ocenić pod względem jakości surowca, dodatków, ceny + jako tako traktowac opinie biorących
b)stack kreatynowy- tu duży wpływ mają reklamy, no ale można wybrac kilka najpopularniejszych i wśród nich wybierać będą osoby któe brały. No ale tu problem jest że np. brałem xpanda a nie brałem vaulta- nie amm porównania.
c)gainery/ białka - ocenić skład, wybrać najpopularniejsze - użytkownicy ocenia smak rozpuszczalność........... - tu jest najłatwiej.
d) tu głownie cena decyduje, ewentualnie skład ale np. BCAA to BCAA wszyscy prawie sypia 2:1;1
e)witaminy : tu można szukać po składach, opinie raczej mało znaczące są
f)prozdrowotne - tutaj głównie działanie tzra ocenić.
Takie moje szybkie przemyślenia. Trudne to do dogrania jest i raczej niestety ale w skali całego forum duże wpływ będą miały niestety czynniki ktore nie powinny mieć wpływu, a i pytanie czy oceniamy pod względem ceny, jakości, ceny/jakości??
slim shady
05-02-09, 21:37
no jakiś cenowy aspekt przydałby się, bo jak kupimy jakiegos stacka za 200 zł bedzie dobry, ale jednak za 150 zł kupimy tej samej jakości, ale w stackach nie bede sie wypowiadał, do reszty sie udziele jeśli oczywiscie brałem, tylko tez kazdy inaczej bedzie postrzegał cene, i odżywki mają być rzeczywiście dobre(smak,rozpuszczalność) więc ostrowiia odpada,
Przecież każdy inaczej może reagować na dany produkt...wiec beda to opinie subiektywne chyba ze bedzie brany pod uwage sklad, cena i w opinie
dzbanekzwd
05-02-09, 21:44
W sumie racja bo jest bardzo podobny temat http://www.e-kulturystyka.info/showthread.php?t=14434
No tak Laik ale chodzi mi o to żeby właśnie takich jaj że nagle ostrowia stanie się produktem roku bo jest super tania, podczas gdy innych goni do kibla. Z drugiej strony mamy także super drogie i zajebiste składowo białeczko Doriana czy CNP ale cena powala na łopatki. Tu mi przychodzi na myśl dzielenie białek np. tak : mixy, czyste wheye.....
Nie róbmy w kazdym razie tego na szybko bo pomysł jest fajny ale żeby go nie spalić. Dajmy wszystkim 1-2 dni na zastanowienie się i trzeba wrzucić tu propozycje. Potem ustalimy 1 wspólną wersje.
edit. Po poście który dodał dzbanek nachodzi mi następny problem np. Venoma mieliśmy 5 wersji którą wybieramy?? do tego znaleźli tam kox, czyli wypada z listy??
slim shady
05-02-09, 21:48
skład na pierwszym miejscu, cena w mniejszym stopniu (chyba ze bedzie z kosmosu) bo jednak to ma byc kozacki suplement wiec trudno wymagac niskiej ceny, co do opini to każy moze sie wypowiedzieć, ale nie bede brał poważnie opinii 14 latka co wzioł kreatyne i sie poniecił bo mu biceps wyrósł, wiec uwazam ze jak opinie to i dawkowanie oraz długość cyklu i dodatki jakie były dotego, kazdy inaczej reaguje ale jednak ma to znaczenie