Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : ankiety

kr85
05-02-09, 20:26
pytanie do moderatorów czy możecie zrobić ankiety na najlepsze odżywki/suplementy 2008r?? np: najlepsza kreatyna,najlepsze białko,najlepszy spalacz tłuszczu... itd.itp????

slim shady
05-02-09, 20:35
jest lista polecanych odżywek i suplementów

dzbanekzwd
05-02-09, 20:35
ale jakiś ranking ciekawe by było

kr85
05-02-09, 20:44
no tak ale jest dużo stron tego, a tak wszystko by było podane na tacy

hans1237
05-02-09, 20:48
moim zdaniem za duzo tego jest,kazdemu co innego siada wiec temat troche spalony

Symu
05-02-09, 20:48
Jest tego taka masa że trudno nparawdę coś wybrać tym bardziej że nikt prawie nie próbuje nawet ułamka wszystkich prduktów. Ale coś pomyślimy jakby to rozwiązać bo przyznam że sam o tym myślałem.

slim shady
05-02-09, 20:53
to kilka kategori :
najlepsza kreatyna
stack kreatynowy
białko
gainer
witaminy
aminokwasy

ale przydałoby sie kilka słów uzasadnienia od kazdego głosującego dlaczego zdecydował się na dany proukt i jak go dawkował, jaki okres go brał,oraz efekty,minusy

Symu
05-02-09, 21:07
problem pojawia się w miejscu gdzie np. ty brałeś mono z olimpa, ja z treca. No i argumentacja: ja zrobiłem 3kg ty 5 :D. To się nie trzyma kupy.

Jedyne co mi przychodzi w tej chwili do głowy to można zrobić tak:
a)kategoria mono ocenić pod względem jakości surowca, dodatków, ceny + jako tako traktowac opinie biorących

b)stack kreatynowy- tu duży wpływ mają reklamy, no ale można wybrac kilka najpopularniejszych i wśród nich wybierać będą osoby któe brały. No ale tu problem jest że np. brałem xpanda a nie brałem vaulta- nie amm porównania.

c)gainery/ białka - ocenić skład, wybrać najpopularniejsze - użytkownicy ocenia smak rozpuszczalność........... - tu jest najłatwiej.

d) tu głownie cena decyduje, ewentualnie skład ale np. BCAA to BCAA wszyscy prawie sypia 2:1;1

e)witaminy : tu można szukać po składach, opinie raczej mało znaczące są

f)prozdrowotne - tutaj głównie działanie tzra ocenić.

Takie moje szybkie przemyślenia. Trudne to do dogrania jest i raczej niestety ale w skali całego forum duże wpływ będą miały niestety czynniki ktore nie powinny mieć wpływu, a i pytanie czy oceniamy pod względem ceny, jakości, ceny/jakości??

slim shady
05-02-09, 21:37
no jakiś cenowy aspekt przydałby się, bo jak kupimy jakiegos stacka za 200 zł bedzie dobry, ale jednak za 150 zł kupimy tej samej jakości, ale w stackach nie bede sie wypowiadał, do reszty sie udziele jeśli oczywiscie brałem, tylko tez kazdy inaczej bedzie postrzegał cene, i odżywki mają być rzeczywiście dobre(smak,rozpuszczalność) więc ostrowiia odpada,

Fehu
05-02-09, 21:40
Przecież każdy inaczej może reagować na dany produkt...wiec beda to opinie subiektywne chyba ze bedzie brany pod uwage sklad, cena i w opinie

dzbanekzwd
05-02-09, 21:44
W sumie racja bo jest bardzo podobny temat http://www.e-kulturystyka.info/showthread.php?t=14434

Symu
05-02-09, 21:48
No tak Laik ale chodzi mi o to żeby właśnie takich jaj że nagle ostrowia stanie się produktem roku bo jest super tania, podczas gdy innych goni do kibla. Z drugiej strony mamy także super drogie i zajebiste składowo białeczko Doriana czy CNP ale cena powala na łopatki. Tu mi przychodzi na myśl dzielenie białek np. tak : mixy, czyste wheye.....

Nie róbmy w kazdym razie tego na szybko bo pomysł jest fajny ale żeby go nie spalić. Dajmy wszystkim 1-2 dni na zastanowienie się i trzeba wrzucić tu propozycje. Potem ustalimy 1 wspólną wersje.

edit. Po poście który dodał dzbanek nachodzi mi następny problem np. Venoma mieliśmy 5 wersji którą wybieramy?? do tego znaleźli tam kox, czyli wypada z listy??

slim shady
05-02-09, 21:48
skład na pierwszym miejscu, cena w mniejszym stopniu (chyba ze bedzie z kosmosu) bo jednak to ma byc kozacki suplement wiec trudno wymagac niskiej ceny, co do opini to każy moze sie wypowiedzieć, ale nie bede brał poważnie opinii 14 latka co wzioł kreatyne i sie poniecił bo mu biceps wyrósł, wiec uwazam ze jak opinie to i dawkowanie oraz długość cyklu i dodatki jakie były dotego, kazdy inaczej reaguje ale jednak ma to znaczenie