Zobacz pełną wersję : Pytanie?
Witam mam taki problem mam 16 lat ,waze 62 ,177 cm wzrostu i moj staz to z 3 lata przez pierwsze pol roku cos tam efekty byly nawed dopbre (jak to poczatki) potem coraz mniej pochlem ale puchlem , a tak po 2 roku cwiczen ku..a nic:errf: zero zadnych przyrostow moze z 1 kilo clap przytylem i tyle. Staram sie technicznie cwiczyc dokladnie jakas diete tez sie staram i teraz zrobilem sobie przerwe z 3 miechy i znowu zaczalem cwiczyc i do tego se wzialem krete z dextrosa i mam nadzieje ze cos spuchne jak nie to mam zamiar moze wziasc jakas metke czy co tak najlepsze na start bedzie . Za soba mam juz 2 cykle na krecie, jedno male bialko i, 2 kg gainewra wszystko oddzielnie. doradzcie mi co mam zrobic .osobiscie sie noie chce chytac koxu ale zobacze co sie stanie w najbliszych miesiacach. Z gory dziekuje i wynagrodze sogami.:cry:
wiem wlasnie ale wogole co moge zrobic zebym znowu mogl rosnac nie biorac koxu ?:evil:
zamiast 'jakiejs tam diety' wez sie za porzadna diete. i musi isc.
dieta + nie wszystko osobno tylko gainer + bialko + kreatyna naraz :)
a naj lepiej zajmij sie miska z jedzeniem!!!!!!!suple to mały procent sukcesu,ja biore gdy mam zastój i tylko wtedy
zle sie odzywiasz,
zle cwiczysz,
nie uzupelniasz brakow z diety,
bez tego mozesz chodzic 7 x week na silke i dalej bedziesz wygladal jak wygladasz z tym ze bardziej bedziesz zmeczony,
saa nic nie pomoga na takie braki,
Poprostu zacznij jeść. Lepiej więcej niż mniej , nawet jak trochę się zatłuścisz nic Ci się nie stanie zwłaszcza w tym wieku.
dzieki za rady :) teraz trochu przejrzalem na oczy i wzialem sie za diete ktorej no.. nie mialem nic teraz jem jak swinia :P trening nie robilem masowy tylko rzezbe ledwo co . I juz ten tydzien cwicze ostrzej i jem i cos czuje ze bedzie poprawa ! :happy:
pawelek616
04-02-09, 21:24
Lepiej daj trening do oceny tak na wszelki wypadek.
Poniedzialek
Plecy - wioslowanie z hantla 4 serie 12,10 ,10, 8
Biceps -Uginanie ramion ze sztanga stojac 3 serie 12,11,9
Uginanie ramion z hantlami 3 serie 12,10,8
Jak mam jeszcze sil to 21 robie z 2 serie
Sroda
Barki
wyciskanie gryfu za glowy 3 serie 10,10 8
unoszenie hantelek bokiem w gore 3 serie 12,11,10
Przedramien UGINANIE NADGARSTKÓW NACHWYTEM W SIADZIE 3 serie
sciskanie takich sciskaczy na przedramien z 1 ,2 serie
Piatek
KLata
podnoszenie gryfuu na laweczce 3 serie
Rozpietki 3 serie 12,10,8 powt
Triceps
Francuskie wyciskanie 3 serie 12.11.10
POMPKI W PODPORZE TYŁEM 3 serie (do zmeczenia)
Jesli mam tu cos do poprawy to prosze pisac, mozecie nawet krytykowac nie obraze sie:)
Pakerek001122
05-02-09, 13:03
dieta + nie wszystko osobno tylko gainer + bialko + kreatyna naraz :)
Ja radze Ci zakupic Mutant Mass,Maker Mass reszta to buble + do tego jakas dobra diete (układana najlepiej przez jakiegos dietetyka) i odpowiednia technika cwiczen... wtedy powinno byc dobrze wiadomo ze w tydz. nie bedziesz wielki tu trzeba max. poswiecenia. Znam wielu co po kilku miesiacach wysiadli.
plan hujowy.
tylko jedno cwiczenie na plecy, na bica dales 3.
nogi gdzie? poszly sobie?
gdzie brzuch.
uluz normalny, dobra diete i jedziesz.
jestes w takim wieku ze poziom tescia we krwi masz prawie jak na saa ;-) nie potrzebujesz wspomagania narazie
a teraz pytanie teoretyczne do sterydziazy (vold, lg i reszta)
jakie moga byc skutki uboczne zazywania saa w takim wieku? byly by jakies dodatkowe czy tylko standard (flaki, cera, libido, agresja ect) tyle ze duzo gorzej niz u osob o ktorych skonczyl sie okres dojrzewania
Pakerek001122
05-02-09, 14:39
Co do plau treningowego poszukaj na forum jest tego multum....
O przepraszam zapomnialem o brzuchu tez go robie w srode a nogi narazie odpuszczam na ten cykl bo chce miec plan 3 dniowy nie 4 ale i tak chyba do piatku dodam nogi a plecy robie tylko jedno cwiczenie bo nartazie jeszcze nie chce robic innych na plery bo kregoslup mi wysiadzie. a jakie moga byc ciiczenia na plecy ktore tak bardzo nie szkodza na kregoslup? bo wczesniej robilem tez 3 cwiczenia na plery ale ten cykl chce sie najbardziej skoncentrowac na bicu dlatego tylko 1 cwiczenie !
Pozdro!
pawelek616
05-02-09, 19:03
Stary załamałeś mnie. Trening masz niesamowicie z dupy. Na plecy tylko jedno ćwiczenie i trening klatki bez wyciskania???:lol:. Ty nie potrzebujesz mety tylko konkretnego treningu. Oblukaj forum, tutaj masz wszystko:smile:
Jak bez wyciskania ? aaa moze bo trochu zle napisalem wyciskanie jest to podstawa klaty 72 biore :lol: ! a plecy chyba jeszcze jakies cwiczenie dorzuce ale mowie ze na ten cykl bic najwazniejszy bo trochu maly !:cry:
ponawiam pytanie
a teraz pytanie teoretyczne do sterydziazy (vold, lg i reszta)
jakie moga byc skutki uboczne zazywania saa w takim wieku? byly by jakies dodatkowe czy tylko standard (flaki, cera, libido, agresja ect) tyle ze duzo gorzej niz u osob o ktorych skonczyl sie okres dojrzewania
wszystkie standardowe czyli syfy, agresja, retencja, tlusta skora, rozdraznienie, zmiany nastroju, klopoty ze snem, nadmierne pobudzenie, skoki cisnienia, kolatanie serca, zminy w psychice nawet (po rozregulowaniu ukl hormonalnego),
a co u ciebie wyskoczy to bog jeden wie jesli istnieje,
nie.boj.sie.u.mnie.nic.nie.wyskoczy,u.mnie.juz.daw no.po.okresie.dojrzewania.;)
para.malolatow.z.silki.zaczelo.szamac.ph.i.z.cieka wosci.sie.pytam
OK dzieki za wszystkie rady , i naprawde dzieki temu postowi wzialem sie za diete wiem ze sterydy odlozyc na bok i lepiej dbac o zdrowie , ewentualnie tylko odzywki (chyba jutro ide sobie gain bolica dokupic do krety i diety ) :surprised: Jeszcze raz wielkie dzieki !!!:smile: