Zobacz pełną wersję : białko a Białko
Przeglądając forum zauważyłem że większość z Was używa białka. Zaczołem się więc zastanawiać co jest lepsze przed snem? Białko (czyt. suplement) czy np. serek wiejski chudy, tuńczyk.....itp. Czy jest jakaś istotna różnica w składzie lub jakości tych produktów? Chodzi mi o suplement i pożywienie w ostatnim posiłku. Często widuje wpisy typu "......30g białka przed snem......" jakie jest Wasze zdanie?? Co jest lepsze??
Przede wszystkim numerem jeden jest zwyczajny pokarm. Suplement to suplement czyli uzupełnienie. Nie ma potrzeby uzupełniania jeśli jest idealnie do tego pasujący posiłek "naturalny". A takim posiłkiem ostatnim jest ser biały, ewentualnie tłusta ryba, jajka.
Rzeczywiście jedzenie jest lepsze ale szczerze mówiąc coraz mniej jestem przekonany do serków eijskich przed snem. Ja piję odżywkę i to raczej szybkowchlanialną żeby dać odpocząć układowi trawiennemu , ale nie mówię że jest to dobre rozwiązanie. Najbardziej chyba przed snem przekonuje mnie tuńczyk i odżywka. Serek z czasem coraz mniej.