Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : białko a Białko

igrek
11-01-09, 17:29
Przeglądając forum zauważyłem że większość z Was używa białka. Zaczołem się więc zastanawiać co jest lepsze przed snem? Białko (czyt. suplement) czy np. serek wiejski chudy, tuńczyk.....itp. Czy jest jakaś istotna różnica w składzie lub jakości tych produktów? Chodzi mi o suplement i pożywienie w ostatnim posiłku. Często widuje wpisy typu "......30g białka przed snem......" jakie jest Wasze zdanie?? Co jest lepsze??

Luka
11-01-09, 18:07
Przede wszystkim numerem jeden jest zwyczajny pokarm. Suplement to suplement czyli uzupełnienie. Nie ma potrzeby uzupełniania jeśli jest idealnie do tego pasujący posiłek "naturalny". A takim posiłkiem ostatnim jest ser biały, ewentualnie tłusta ryba, jajka.

Symu
11-01-09, 18:23
Rzeczywiście jedzenie jest lepsze ale szczerze mówiąc coraz mniej jestem przekonany do serków eijskich przed snem. Ja piję odżywkę i to raczej szybkowchlanialną żeby dać odpocząć układowi trawiennemu , ale nie mówię że jest to dobre rozwiązanie. Najbardziej chyba przed snem przekonuje mnie tuńczyk i odżywka. Serek z czasem coraz mniej.