Zobacz pełną wersję : w czym rozpuszczać?
ostatnio zacząłem brać Hard Mass od Treca. Z czym lepiej to mieszać z wodą czy mlekiem? i dlaczego?
pozdro
slim shady
04-01-09, 23:17
mleko ma wiecej wartosci odzywczych i jest smaczniejsze a z wodą bardziej dietetyczne ( dla tych co nie trawią laktozy)
najważniejsze żeby trafiało do brzuszka :D
Dokładnie tak. Napewno z mlekiem będzie lepiej smakowało i dostaniesz więcej wartości odżywczych, a skoro bierzesz odżywkę na mase, to proponuje mleczko. Dostaniesz jeszcze delikatny zastrzyk białka do hard massa i myślę że będziesz zadowolony. Pozdrawiam
A ja bym Wam radzil lepiej nie popijac tego z mlekiem!
Wiele pewnie sie oburzy z tego powodu,ze mleko wspaniale i szybko nawadnia,daje dobre wartosci odzywcze,ale ja bym Wam radzil lepiej tego nie robic,bo jest wiecej szkod niz korzysci zmleka!
*TERRORBLADE*
05-01-09, 10:19
Jakieś argumenty na poparcie Twojej hipotezy ?
Jest ich troche i duzo byloby wymieniania,ale najwazniejsze:
Mleko jedzac np z platkami lub popijac je wraz z innym posilkiem,po dostaniu sie do zoladka scina sie pod wplywem sokow zoladkowych tworzac cos przypominajacego twarog!Owy twarog oblepia czastki zjedzonego pokarmu !
Dopoki sciete mleko nie zostanie W 1 KOLEJNOSCI strawione,proces trawienia innego nie rozpocznie sie!Ciezka walka,ktora w wiekszosci przypadkow konczy sie zaburzeniami w funkcjonowaniu ukl. pokarmowego(wrzody zoladka i dwunastnicy)
po 2-kazeina jest wykorzystywana do produkcji kleju organicznego!
Niestrawiona powoduje powstawanie guzow w roznych czesciach ciala,kamieni w nerkach(niema to jak rzec ze przyda sie tu piwo ;),oraz w nie licznych przypadkach deformacje palcow rak-chodz to juz rzadsze przypadki!
Inne nie strawione skladniki mleka osiadaja w tkankach i sciegnach pod postacia sluzu!
Sluz jest przyczyna WIELU dolegliwosci!
po 3-tluszcze zwiekszaja ilosci zlego cholesterolu!
Dlatego je sie odtluszcza-W wyniku tego procesu organizm traci zdolnosci przyswajania wapnia(.osteoporoza)
za duzo do pisania,ale sami zauwazcie czy po spozyciu mleka nie macie wzdecia,kolek,sraczki ,dolegliwosci jelitowych?
Podejrzewam ze i tak wiekszosc bedzie je pic bo nie bierze se takich pier*dol nie widocznych na zewnatrz do bani!
*TERRORBLADE*
05-01-09, 18:33
Hmmm ... ciekawe ,ale skąd taki cynk xD
Chyba się udam do dietetyka na pieru-pierdu i herbatkę i przedyskutuje to hehe
Ogolnie rzecz biorac wszyscy widzimy jak zachwala sie mleko w mediach ze wzgledu na jego dobre wlasciwosci, bialko ,wapn!
Ale czy mniej wapnia jestw orzechach,kapuscie,marchwi?Wiecej i to w lepszej formie przyswajania!
Ma duzo plusow jak i minusow!Kazdy wie o co chodzi!
Ja osobiscie go nie pije!
tyle
vegochomik
05-01-09, 19:26
też gdzieś słyszałem hard mass mieszać lepiej z wodą jest lepiej przyswajalne niż z mlekiem i tak mieszałem
*TERRORBLADE*
05-01-09, 19:34
Wszystko ma swoje dobre jak i złe strony ;)
Ale tak czy siak będe pijał mleko ;P
Zawsze klepe z mlekiem chyba ze ni ma to wtedy z wodą
LeBron23LBJ
06-01-09, 14:17
mleko nie jest dobre dla kulturystów, z wielu powodow ktorych nawet nie chce mi sie wymieniac, ale duzo sie na temat tego nasłuchałem. Poczytajcie wywiady, i wogole polecam gazety kulturystyczne. Radek Słodkiewicz unika mleka jak tylko może. Mleko zachwalane jest w mediach ponieważ chodzi o hajs. Gdyby koncerny głosiły że mleko jest nie zdrowe to zbankrutowali. Tak to działa. Faktem jest że z mlekiem smaczniejsza odżywka. No ale jednak dla pewnosci wole mieszac z wodą. Wogole wode zawsze mam w domu a mleko nie. I woda tansza dużo o mleka. Dlatego polecam wode ;p
Faktycznie tańsza jest woda od mleka ja na przykład mam ją za darmola błehehe ale cza przyznac iz mleko troche tam w sobie białeczka ma lecz z drugiej strony pełno konserwantów i takie tam. Wiec morał taki ze najlepsze mleczko od krowy muu ;)
hehehe jak bysmy tak patrzyli na wszystko to nic bysmy nie jedli bo każdy pokarm ma cos co nam nie pasuje ;] ja gainera nie trawie z woda okropny smak, zawsze pije z mlekiem
proponuje soczek winogronowy :D bardzo dobra przyswajalność
Odradzam gdyz kwaśny jest trosze