PDA

Zobacz pełną wersję : spalanie tluszczu a masa

Holek93
18-12-08, 12:15
chce spalic troche tluszczu z brzucha i klatki nie tracac masy miesniowej.
czy bieganie po silowni tak z 20-30 minut po silowni codziennie da jakies efekty?

DoDiK_29
18-12-08, 12:38
no jasne.
biegi zawsze daja efekty.
nie martw sie nie stracisz masy miesniowej tylko tluszcz, no ale przez ta utrate tluszczu qwymiary beda mniejsze, ale lepjej wyrzezbione.
powodzenia ;)

Hasos
18-12-08, 12:55
Najlepiej jest biegać z rana na czczo.
Można po treningu, po ponieważ wtedy jest niski poziom glikogenu.

STEFN
18-12-08, 16:35
Przyłączam się do pytania kolegi. Też

STEFN
18-12-08, 16:40
Przyłączam się do pytania kolegi. Też chcę chcę spalić parę kilo nie tracąc masy mięśniowej. Po treningu siłowym pedałuję na rowerku 20-30 minut i robię kilka serii brzuszków. To wszystko w pasie neoprenowym. Myślę że efekty jako takie są, dziś dokupiłem sobie spalacz tłuszczu Fat burner liquid z Vitalmaxu. Mam nadzieje że coś to da.

Jak uniknąć katabolizmu mięsni robiąc aeroby 30min po treningu siłowym?

p.s sorki za post powyzej.

Hasos
18-12-08, 17:06
Antykatabolik to HMB. I właśnie cały problem polega na tym ,że od spalaniu tkanki tłuszczowej to katabolizmu dzieli cienka granica. Myślę ,że rowerek powinieś zwiększyć do 45-60 min. Jeżeli pare kilo to rowerek starczy.

STEFN
18-12-08, 17:27
Dodam że 30 min przed treningiem stosuję BCAA, a po treningu HMB, glutaminę z sokiem i białko.

LeBron23LBJ
18-12-08, 20:19
wadą uprawiania aerobów po treningu silowym jest wlasnie duzy katabolizm i przemeczenie organizmu. Jesli chcemy biegac po silowym treningu to niezbedny bedzie jakis antykatabolik, najlepiej aminokwasy. Natomiast wszystkim radzę i polecam biegac rano na czczo. To będzie najbardziej korzystne.

Rush
20-12-08, 20:19
Dlaczego lepiej biegac z niskim poziomem glikogenu ??

Ja przed bieganiem pije carbo z olimpa?? to żle ??

Mam diete i trening mase, ale biegam zeby troche tłuszczu spalić bo troche sie mi odkłada na nogach.

Manto
23-12-08, 02:07
ja po treningu normalnie robie brzuch wznosy nóg, alladyn, i brzuszki na łamanej... do tego rowerek 5 min z tym ze co minute 20 sekund jade na maksa (np od 4:20 do 4:00 te dwadziescia sekund ostro a pozniej normalnie)
wspomagałem sie thermo speed i hmbolon. Efekty w spalaniu tluszczy po paru treningach juz byly bardzo niezłe a miesnie rosły wiec na etapie poczatkujacym (tak jest w moim przypadku) mysle ze mozna pogodzic jedno z drugim...

Dudson
23-12-08, 11:57
Siemasz. Zaczełem ćwiczyć 5 tygodni temu robie FBW i powiem ci tak, że biegam zawsze rano naczczo ze 20 min i nie jak najszybciej robie jak najdółuższe dystanse truchtem a jeżeli trzeba to przechodze nawet do chodu z brzucha przez te 5 Tyg. spadło mi w ujujujjuu efekty wyśmienite oczywiście musowo dieta DIETA DIETA pozdr...