Zobacz pełną wersję : spalanie tluszczu a masa
chce spalic troche tluszczu z brzucha i klatki nie tracac masy miesniowej.
czy bieganie po silowni tak z 20-30 minut po silowni codziennie da jakies efekty?
no jasne.
biegi zawsze daja efekty.
nie martw sie nie stracisz masy miesniowej tylko tluszcz, no ale przez ta utrate tluszczu qwymiary beda mniejsze, ale lepjej wyrzezbione.
powodzenia ;)
Najlepiej jest biegać z rana na czczo.
Można po treningu, po ponieważ wtedy jest niski poziom glikogenu.
Przyłączam się do pytania kolegi. Też
Przyłączam się do pytania kolegi. Też chcę chcę spalić parę kilo nie tracąc masy mięśniowej. Po treningu siłowym pedałuję na rowerku 20-30 minut i robię kilka serii brzuszków. To wszystko w pasie neoprenowym. Myślę że efekty jako takie są, dziś dokupiłem sobie spalacz tłuszczu Fat burner liquid z Vitalmaxu. Mam nadzieje że coś to da.
Jak uniknąć katabolizmu mięsni robiąc aeroby 30min po treningu siłowym?
p.s sorki za post powyzej.
Antykatabolik to HMB. I właśnie cały problem polega na tym ,że od spalaniu tkanki tłuszczowej to katabolizmu dzieli cienka granica. Myślę ,że rowerek powinieś zwiększyć do 45-60 min. Jeżeli pare kilo to rowerek starczy.
Dodam że 30 min przed treningiem stosuję BCAA, a po treningu HMB, glutaminę z sokiem i białko.
LeBron23LBJ
18-12-08, 20:19
wadą uprawiania aerobów po treningu silowym jest wlasnie duzy katabolizm i przemeczenie organizmu. Jesli chcemy biegac po silowym treningu to niezbedny bedzie jakis antykatabolik, najlepiej aminokwasy. Natomiast wszystkim radzę i polecam biegac rano na czczo. To będzie najbardziej korzystne.
Dlaczego lepiej biegac z niskim poziomem glikogenu ??
Ja przed bieganiem pije carbo z olimpa?? to żle ??
Mam diete i trening mase, ale biegam zeby troche tłuszczu spalić bo troche sie mi odkłada na nogach.
ja po treningu normalnie robie brzuch wznosy nóg, alladyn, i brzuszki na łamanej... do tego rowerek 5 min z tym ze co minute 20 sekund jade na maksa (np od 4:20 do 4:00 te dwadziescia sekund ostro a pozniej normalnie)
wspomagałem sie thermo speed i hmbolon. Efekty w spalaniu tluszczy po paru treningach juz byly bardzo niezłe a miesnie rosły wiec na etapie poczatkujacym (tak jest w moim przypadku) mysle ze mozna pogodzic jedno z drugim...
Siemasz. Zaczełem ćwiczyć 5 tygodni temu robie FBW i powiem ci tak, że biegam zawsze rano naczczo ze 20 min i nie jak najszybciej robie jak najdółuższe dystanse truchtem a jeżeli trzeba to przechodze nawet do chodu z brzucha przez te 5 Tyg. spadło mi w ujujujjuu efekty wyśmienite oczywiście musowo dieta DIETA DIETA pozdr...