PDA

Zobacz pełną wersję : Dlaczego ?????

Kolbinho
05-12-08, 16:40
Witam powie mi ktos dlaczego ja mam chudą i mała dłoń a np. mój kumpel tej samej budwoy ma "duża" ?? można jakoś cwiczyć na to >??? ;/

Sosna91
05-12-08, 16:59
hah ale pytanie :) Niestety ale raczej pięśni palców sobie nie wyrobisz i dłoni nie zwiększysz to już genetycznie raczej jaką kto ma dłoń, możesz wyrobić sobie bica trica, przedramie ale dłoni raczej nie. Jedyne co możesz ćwiczxyć to twardość kostek uderzając w cos twardszego w nie ale na początek nie za mocno i w nie za twardy materiał. z czasem zrobią się twardsze.

Zioman
06-12-08, 15:05
Jest taki trening na ścięgna i mięśnie palców i przedramiona:
- zgniatasz w rękach kartkę papieru. Powinno pomóc.
Poza tym jak się pracuje "przy łopacie" to łapy poszerzają się - serio.

GrZeGoRz9876
06-12-08, 22:25
mi się wydaje że to jest dane genetycznie ;] na dłoni masz niewielkie mięśnie i nie bardzo się dają rozwinąć...musiały by CI kości urosnąć :D

Bewolf
06-12-08, 23:06
dłoni nie da sie wycwiczyc na szerokosc i wielkosc jedynie na miesistosc ale nie wszystkim to sie udaje;)

3271467
14-12-08, 23:32
Jak się fizycznie fizycznie zasuwa to dłoń urośnie tzn zgrubna palce ale to tez dużo od genetyki zależy

slim shady
15-12-08, 00:08
wielkosc dłoni jest mało wazna, wyćwicz sobie siłe uścisku i jak komus podajesz dłon to ma go zabolec hehe,
z wiekiem Ci sie dłon wyrobi, zmęznieje, od roboty dłon równierz sie wyrabia

Geryon
15-12-08, 17:33
walenie gruchy wzmacnia paluchy :) hehe

ale mnie sie wydaje ze to juz jest genetyka :) są jakieś ćwiczenia na to ale wątpie żeby to coś dawało :)