Zobacz pełną wersję : klatka
jakie waszym zdaniem jest najlepsze cwiczenie na cala klatke???
mam do dyspozycji lawke i hantle
Najlepsze ćwiczenie na klatę to wyciskanie na ławce skośnej.
wyciskanie na lawce prostej,skosnej,rozpietki
Dobre ćwiczenie to skuteczne ćwiczenie. Każdy jest inny i na każdego działają inne ćwiczenia, tyle w temacie najlepszych ćwiczeń ;)
jakie waszym zdaniem jest najlepsze cwiczenie na cala klatke???
mam do dyspozycji lawke i hantle
nie ma takiej możliwości żeby jedno jak dobre by nie było ćw wystarczyło. musisz robić 3,4różne ćw na 1 partie mięśni. no wyłączając łydy bo je można na samej suwnicy katować.
jak nie masz sztangi to rób pompki szeroko np 4 serie po kilkanaście powtórzeń na początek. potem opierasz nogi na ławce żeby bylo ciężej i jazda. w ostatniej serii możesz użyć plecaka i napchać do niego żelastwa np z hantli i jazda. możesz ręce oprzeć na cegłówkach lub książkach-w końcu do czegoś się przydadzą ;)
2gie ćw możesz robić pompki tylko wąsko (zwiekszając trudność jak wyżej)
3cie rozpiętki
a jak dasz jeszcze rade to na koniec przenoszenie nad głową
powinno być ok
powodzenia
elo
przemek_yo
29-11-08, 11:11
wszystkie cwiczenia sa dobre tylko musisz wiedziec ktore dla Ciebie i jak je odpowiednio polaczyc
ja robilem pompki ale mi sie znudzilo bo robie juz ok 100 to nie ma sensu
No to może pora zapisać się na siłke???
Skoro robisz już po 100 pompek to weź sobie plecak tak jak mówił kolega wyżej, nawal sobie jakiegoś żelastwa i jazda... wtedy już nie powinno być tak łatwo.
Jeśli chcesz ćwiczyć klatę to jednym ćwiczeniem dużo jest nie zrobisz:) Musisz ją atakować na różne sposoby np. płaska, skos góra, skos dół...
Pozdro!!
alew samej klaty sie nie opyla cwiczyc jak juz cwiczysz to wszystko cwicz a nie sama klate
Wyciskanie sztangi lezac i wyciskanie hantli pod skosem, glowa do gory
ja cwicze wszystko
tylko w tym temacie pytam akurat o klatke bo ja cwicze w domu i nie mam za bardzo warunków zeby klatke cwiczyc
narazie jechalem pompki ale to juz nie ma sensu bo mi to bardziej idzie w pluca niz w miesnie