PDA

Zobacz pełną wersję : klatka

ManiekXD
28-11-08, 21:34
jakie waszym zdaniem jest najlepsze cwiczenie na cala klatke???
mam do dyspozycji lawke i hantle

Zioman
28-11-08, 21:55
Najlepsze ćwiczenie na klatę to wyciskanie na ławce skośnej.

pimols
28-11-08, 22:17
wyciskanie na lawce prostej,skosnej,rozpietki

Voice666
28-11-08, 22:19
Dobre ćwiczenie to skuteczne ćwiczenie. Każdy jest inny i na każdego działają inne ćwiczenia, tyle w temacie najlepszych ćwiczeń ;)

adonis18
28-11-08, 22:22
jakie waszym zdaniem jest najlepsze cwiczenie na cala klatke???
mam do dyspozycji lawke i hantle
nie ma takiej możliwości żeby jedno jak dobre by nie było ćw wystarczyło. musisz robić 3,4różne ćw na 1 partie mięśni. no wyłączając łydy bo je można na samej suwnicy katować.
jak nie masz sztangi to rób pompki szeroko np 4 serie po kilkanaście powtórzeń na początek. potem opierasz nogi na ławce żeby bylo ciężej i jazda. w ostatniej serii możesz użyć plecaka i napchać do niego żelastwa np z hantli i jazda. możesz ręce oprzeć na cegłówkach lub książkach-w końcu do czegoś się przydadzą ;)
2gie ćw możesz robić pompki tylko wąsko (zwiekszając trudność jak wyżej)
3cie rozpiętki
a jak dasz jeszcze rade to na koniec przenoszenie nad głową
powinno być ok
powodzenia
elo

przemek_yo
29-11-08, 11:11
wszystkie cwiczenia sa dobre tylko musisz wiedziec ktore dla Ciebie i jak je odpowiednio polaczyc

ManiekXD
29-11-08, 20:52
ja robilem pompki ale mi sie znudzilo bo robie juz ok 100 to nie ma sensu

Rickey
30-11-08, 23:51
No to może pora zapisać się na siłke???
Skoro robisz już po 100 pompek to weź sobie plecak tak jak mówił kolega wyżej, nawal sobie jakiegoś żelastwa i jazda... wtedy już nie powinno być tak łatwo.
Jeśli chcesz ćwiczyć klatę to jednym ćwiczeniem dużo jest nie zrobisz:) Musisz ją atakować na różne sposoby np. płaska, skos góra, skos dół...
Pozdro!!

mlody1144
01-12-08, 08:14
alew samej klaty sie nie opyla cwiczyc jak juz cwiczysz to wszystko cwicz a nie sama klate

Wiki
01-12-08, 15:17
Wyciskanie sztangi lezac i wyciskanie hantli pod skosem, glowa do gory

ManiekXD
01-12-08, 16:47
ja cwicze wszystko
tylko w tym temacie pytam akurat o klatke bo ja cwicze w domu i nie mam za bardzo warunków zeby klatke cwiczyc
narazie jechalem pompki ale to juz nie ma sensu bo mi to bardziej idzie w pluca niz w miesnie