PDA

Zobacz pełną wersję : Kilka pytań do "starych wyjadaczy"

onlyAdam
24-11-08, 12:33
Witam was serdecznie, od pewnego czasu zgłębiam swoją wiedzę (zaznaczam-czysto teoretyczną), na temat sportów siłowych. Niestety nie jest to wiedza praktyczna ze względu na dotychczasową pracę zawodową.
Chciałbym spytać o kilka rzeczy, których jeszcze nie wiem.

Po pierwsze zależy mi na rozpoczęciu regularnego treningu siłowego,
czy mógłby mi ktoś z was polecić jakąś dobrą siłownię, (Górny Śląsk, Ruda Śląska Mikołów, Gliwice, Katowice, etc.).

Po drugie jaki trening byłby dla mnie najbardziej odpowiedni
wzrost 180 waga 85 i generalnie wszystko do zbudowania, niemniej jednak zależy mi na brzuchu - muszę zrzucić zimową oponę:) klatka i biceps podstawa

Po trzecie zależy mi na dobraniu diety, nie ukrywam lubię dobrze smacznie i zdrowo ale wiem, ze to nie zagwarantuje podstawowych potrzeb organizmu - czy jakieś suplementy mam już zacząć brać? Nie mówię o gainerze itp. bo jest mi to zbędne ale witaminy aminokwasy?

z góry dzięki za odpowiedzi

Pozdrawiam Adam

wil-qu
24-11-08, 12:51
witam rodaka ze Śląska, co do siłowni do maksimus na Halembie godny polecenia...

onlyAdam
24-11-08, 12:55
witam rodaka ze Śląska, co do siłowni do maksimus na Halembie godny polecenia...

Siemanko no słyszałem, że Maximus jest OK.
W sumie całkiem nieźle bo mieszkam w granicach Mikołowa a do Maximusa mam ok 4 km.
A jak tam wygląda sytuacja z ludźmi? Mam nadzieję, że raczej większość konkretów, bo słabi mnie to jak widzę laleczki gwiazdeczki które wyubierają się w adidasie i chodzą na siłkę posiedzieć, jest ścisk w Maximusie?
A ty gdzie chodzisz na siłkę?

wil-qu
24-11-08, 13:51
Hmm powiem tak ogólnie jest tam Ok, czasem są tacy co przyszli pogadać ale rzadko, ludzie są spokoooo ;) i nie drogo jest, ja chodziłem na siłownie do Plazy, tam za 150 miałem karnet na miesiąc i odnowe biologiczną, a obecnie mam własny sprzęt i ćwiczę w piwnicy... :) a jeśli chodzi o ścisk to od czasu do czasu jest tłok...

onlyAdam
24-11-08, 17:26
to teraz jeszcze co z dietą suplementami i rozpiską?

Indiana
24-11-08, 18:39
Od tak również witam kolegę z naszego pięknego górnego Śląska :)

slim shady
24-11-08, 21:46
w jakim wieku jesteś ? narazie polecam Ci trening ogólnorozwojowy, po zakonczeniu sam musisz zdecydowac w jakim kierunku chcesz sie kierowac, jak zdecydujesz jakis kierunek to dobierzes do niego diete, bedziesz miał w podwieszonych w dziale dieta, oczywiscie aminokwasy,witaminki mozesz brac

Geryon
25-11-08, 05:24
Nie wypowiem się w sprawie siłki bo nie jestem z Waszego pieknego miasta. Lecz jeżeli jest jakas siłownia o nazwie FORMA to polecam , jest to filia siłowni i w każdym mieście w którym jest słyszalem bardzo dobre opinie sam chodze do takiej u siebie i jestem bardzo zadowolony.

Trening polecam na pocztku ogólnorozwojowy, do supli narazie nie sięgamy.

pozdro

onlyAdam
25-11-08, 09:53
ja mam 23 lata i od 2 lat nie cwiczylem - generalnie jestem tak jakby na zero
musze sobie przypomniec technike..

generalnie rzecz biorac:
dieta - jeszcze nie
suple - witaminy i amino
siłownia - albo maximus albo w Plazie
plan ćwiczeń - ogólnorozwojowy ( z przeznaczeniem na masę)

mam 85kg chce dojść docelowo do około 94kg w ciągu roku
(wytopić fet :) )
dzieki za pomoc

również witom Hanysów
pozdro z Mikołowa

wil-qu
25-11-08, 09:53
Nie wypowiem się w sprawie siłki bo nie jestem z Waszego pieknego miasta. Lecz jeżeli jest jakas siłownia o nazwie FORMA to polecam , jest to filia siłowni i w każdym mieście w którym jest słyszalem bardzo dobre opinie sam chodze do takiej u siebie i jestem bardzo zadowolony. pozdro

no ja właśnie chodziłem do formy w plazie w Wirku, i było konkretnie w tym, odnowa i instruktor który powie doradzi... :)