onlyAdam
24-11-08, 12:33
Witam was serdecznie, od pewnego czasu zgłębiam swoją wiedzę (zaznaczam-czysto teoretyczną), na temat sportów siłowych. Niestety nie jest to wiedza praktyczna ze względu na dotychczasową pracę zawodową.
Chciałbym spytać o kilka rzeczy, których jeszcze nie wiem.
Po pierwsze zależy mi na rozpoczęciu regularnego treningu siłowego,
czy mógłby mi ktoś z was polecić jakąś dobrą siłownię, (Górny Śląsk, Ruda Śląska Mikołów, Gliwice, Katowice, etc.).
Po drugie jaki trening byłby dla mnie najbardziej odpowiedni
wzrost 180 waga 85 i generalnie wszystko do zbudowania, niemniej jednak zależy mi na brzuchu - muszę zrzucić zimową oponę:) klatka i biceps podstawa
Po trzecie zależy mi na dobraniu diety, nie ukrywam lubię dobrze smacznie i zdrowo ale wiem, ze to nie zagwarantuje podstawowych potrzeb organizmu - czy jakieś suplementy mam już zacząć brać? Nie mówię o gainerze itp. bo jest mi to zbędne ale witaminy aminokwasy?
z góry dzięki za odpowiedzi
Pozdrawiam Adam
Chciałbym spytać o kilka rzeczy, których jeszcze nie wiem.
Po pierwsze zależy mi na rozpoczęciu regularnego treningu siłowego,
czy mógłby mi ktoś z was polecić jakąś dobrą siłownię, (Górny Śląsk, Ruda Śląska Mikołów, Gliwice, Katowice, etc.).
Po drugie jaki trening byłby dla mnie najbardziej odpowiedni
wzrost 180 waga 85 i generalnie wszystko do zbudowania, niemniej jednak zależy mi na brzuchu - muszę zrzucić zimową oponę:) klatka i biceps podstawa
Po trzecie zależy mi na dobraniu diety, nie ukrywam lubię dobrze smacznie i zdrowo ale wiem, ze to nie zagwarantuje podstawowych potrzeb organizmu - czy jakieś suplementy mam już zacząć brać? Nie mówię o gainerze itp. bo jest mi to zbędne ale witaminy aminokwasy?
z góry dzięki za odpowiedzi
Pozdrawiam Adam