PDA

Zobacz pełną wersję : META, pierwszy cykl

Włodi90
10-11-08, 16:35
WIEM ZE BYŁO SETKI TYCH TEMATÓW,ale chciałbym o to zapytać : mam 19 lat 172cm waże 67kg, i cwicze 3 lata, i myślałem nad wzięciem mety (100tabs) ile tabs dzienie?? o jakich porach?? i jakie dodatki do tego ??( odblokowanie)

123
10-11-08, 17:02
100 to troche malo

Włodi90
10-11-08, 17:03
jednak prosze o tą rozpiske, i czy po 100 tabsach będą duże skutki uboczne ( z różnych źródeł wyczytałem ze znikome)

ciaastek91
10-11-08, 17:05
domyslam sie ze masz mete 5mg/tab, wiec 3 tab dziennie, co okolo 4 godziny, po posilkach, raczej nie przed spaniem. na odblok 6 tab clomidu.

w ogole nie wiem czemu to pisze i nie wiem po co pytasz, skoro jest milion tematow o tym, jak sam z reszta zauwazyles.

czuwajista
10-11-08, 17:06
3 lata ćwiczysz a efekty znikome :/ Weź sie za diete a później suple.

master of building
10-11-08, 17:13
a jaką masz tą mete?

Marcinek
10-11-08, 17:30
3 lata ćwiczysz a efekty znikome :/ Weź sie za diete a później suple.

czy Ty umiesz czytać ze zrozumieniem? on o coś innego spytał..

j/w by ciastek powinno byc ok ;]
do tego przyloz jakiegos gainera by braki w diecie uzupelnic

lg team
10-11-08, 18:53
potrafi czytac i dobrze rozumuje,

bo i ja sie zapytuje co ty przez te 3 lata zrobiles na silce ze masz taka wage?

Włodi90
10-11-08, 20:21
nie moge przytyć , jak zaczynałem wazyłem 50kg, ciezko mi masa idzie baaardzo, dlatego chce tego spróbować choć raz, zobaczyć czy wpadnie kilka kilo , dodam ze przez te 3 lata urosłem moze 2/3cm wiec waga nie skoczyła przez wzrost

lg team
10-11-08, 22:07
napisz mi jak sie odzywiasz?

jeden dzien z twojej diety?

oraz jak trenujesz?

ilosc serii / powtorzen tez?

Włodi90
11-11-08, 11:22
treningi staram sie bardzo często zmieniać, teraz przykładam sie do górnej czesci klatki piersiowej wiec
Idzien
klatka: robie jakies 6 seri po 10/12powt. (zazwyczaj to jest max w którejs tam seri z koleji) na płaskiej 4 serie (tym samym ceizarem bo po skosie miescnie są zmęczone strasznie) i rozpietki 4 serie
barki :wyciskanie za głowy 4serie po 8/12
- unoszenie hantli bokiem 4 serie (max)
- uneszenie bokiem w opadzie tułowia 5sieri (max)

2 dzien:
triceps :- francuskie wyciskanie 4 serie po 10/12
-wyciskanie hantli za głowy 4serie po 10/12
- pompki tyłem (czy jak to tam sie nazywa) z ciezarem na nogach 4serie max powt
biceps -uginanie ramioon ze sztangą stojąc 4 serie po 10 powtórzen
-uginanie na modlitewniku 4 serie po max powtórzeń danym ciezarem
-uginanie ramienia z hantlą o kolano 4 serie po 12 powtórzen
3 dzien
powiem szczerze że czesto go nie ma po prostu (brak czasu) za to r 2 razy w tygodniu chodze na hale ijak pobiegam 2 h to trening nóg mysle ze jest zrobiony (bo zakwasy na drugi dzien straszne)

a z djetą, teraz jej nie mam bo jesli miałem jakas to nie wytrzymywałem, nie potrafilem jesc niektórych rzeczy zawartych w diecie... nie znalazłem diety ktora by mi odpoiwadała po wzgledem smakowy (aby nie zbierało na wymioty) :D narazie jem co widze(bez słodyczy)

ciaastek91
11-11-08, 11:29
ziomek, nie masz diety, to co ty w ogole sie bierzesz za doping. koksy to nie sa miesnie w tabsach czy soku, to jest tylko bodziec, a budulcem jest zarcie!

Włodi90
11-11-08, 11:32
wiem o tym

sts
11-11-08, 11:43
jak wiesz o tym to wiedz że meta ci ch*** da będziesz bardziej głodny a skoro teraz nie dajesz rady to na mecie tym bardziej nie będziesz odpowiednio jadł i możliwe że nawet schudniesz jak nie dostarczysz odpowiedniej ilości znam to z doświadczenia :p lepiej zainwestuj jako dodatek w gainera a nie mete bo się zawiedziesz jeszcze bardziej.

Włodi90
11-11-08, 12:55
ok dziekuje za rady

vold
11-11-08, 13:05
przywalisz na tej mecie z 5 kg , znając życie głównie wody i troche tłuszczy a po cyklu wszystko spadnie noooo ewentualnie ten tłuszcz zostanie, nie tedy droga.

ogólnie powiem tak: zacznij jeść :)

lg team
11-11-08, 13:15
treningi staram sie bardzo często zmieniać, teraz przykładam sie do górnej czesci klatki piersiowej wiec
Idzien
klatka: robie jakies 6 seri po 10/12powt. (zazwyczaj to jest max w którejs tam seri z koleji) na płaskiej 4 serie (tym samym ceizarem bo po skosie miescnie są zmęczone strasznie) i rozpietki 4 serie
barki :wyciskanie za głowy 4serie po 8/12
- unoszenie hantli bokiem 4 serie (max)
- uneszenie bokiem w opadzie tułowia 5sieri (max)

2 dzien:
triceps :- francuskie wyciskanie 4 serie po 10/12
-wyciskanie hantli za głowy 4serie po 10/12
- pompki tyłem (czy jak to tam sie nazywa) z ciezarem na nogach 4serie max powt
biceps -uginanie ramioon ze sztangą stojąc 4 serie po 10 powtórzen
-uginanie na modlitewniku 4 serie po max powtórzeń danym ciezarem
-uginanie ramienia z hantlą o kolano 4 serie po 12 powtórzen
3 dzien
powiem szczerze że czesto go nie ma po prostu (brak czasu) za to r 2 razy w tygodniu chodze na hale ijak pobiegam 2 h to trening nóg mysle ze jest zrobiony (bo zakwasy na drugi dzien straszne)

a z djetą, teraz jej nie mam bo jesli miałem jakas to nie wytrzymywałem, nie potrafilem jesc niektórych rzeczy zawartych w diecie... nie znalazłem diety ktora by mi odpoiwadała po wzgledem smakowy (aby nie zbierało na wymioty) :D narazie jem co widze(bez słodyczy)

i efekty tego widac,

ziomus ty myslisz ze ja tyle lat objadam sie smakolykami? dzien dzien praktycznie to samo, okresowo cos zmieniam, ulepszam jak jest mozliwosc, monotonnia monotonnia i raz jeszcze monotonia,

jak ty szukasz urozmaicenia to idz do makdonalda i do pizerni tam to znajdziesz,

dieta dla osob cwiczacych ma miec jedno podstawowe zalozenie - dostarczac tego co organizm (miesien) potrzebuje podczas wzmozonego wysilku oraz w czasie po czyli regeneracji,

nie jeses mentalnie przygotowany do tego zimus widze, nie dajesz rady bo zwyczajnie jestes slaby psychicznie - sam to przyznales...

trening rowniez widze masz gdzies i szukasz jego substytutu - gre w pilke uwazasz jako zamienik treningu nog....
3 lata zmarnowane niestety, i nie wroze ci juz nic wiecej,

cwicz sobie rekreacyjnie na diecie czy bez, ale napewno bez koksu,

pojdziesz bardziej w kierunku zdrowia i lepszej kondycji niz koledzy spod bodki z piwem a nie bezmyslnego zazywania saa,

tyle ode mnie,

Włodi90
11-11-08, 13:26
oki dziekuje i zrozumiałem przyznaje, jestem słaby psychicznie, bo nie mam siły jesc tyle ile pisze w diecie na rozpisce po prostu mi sie nie miesci, postaram sie to zmienic dziekuje za rady i nie wezme sie za koks :)