PDA

Zobacz pełną wersję : Prohormony

NIKOLIS 168
06-11-08, 19:53
Prohormony

Każdy, kto w ostatnich latach przeglądał pisma dla kulturystów, prawdopodobnie przeczytał coś o prohormonach. Uznane za suplementy, które mogą podwyższyć poziom testosteronu i zwiększyć masę mięśni, stały się bardzo popularne wśród kulturystów i innych sportowców. Reklama reklamą, a nauka wciąż bada te substancje.
Każdy suplement będący w stanie podnieść poziom testosteronu, jest niezwykle cenny dla kulturystów, gdyż nawet niewielki wzrost tego hormonu zwiększa rezultaty ciężkiego treningu. Jednak, które prohormony są najbardziej skuteczne i jak najlepiej jest je stosować? A przede wszystkim, czy są bezpieczne?

Obecnie możemy spotkać, co najmniej pięć tego rodzaju suplementów:
• Androstendion
• 4-androstendiol
• 5-androstendiol
• 19-norandrostendion
• 19-norandrostendiol
Skutki uboczne:

Skutki uboczne po ph są podobne do SAA. Przeważnie jest to obniżenie poziomu testosteronu lub jak w niektórych przypadkach wzrost libido. Ginekomastia, wypadanie włosów, zmiana koloru skóry, trądzik, back pumps.
Ph w największym stopniu ryją wątrobę, bo to, oral, dlatego wskazane jest zakupienie wysokiej klasy osłonek na wątrobę.

Przykładowe cykle na Ph.
DLA POCZĄTKUJĄCYCH:

Epistane: łagodny środek dobrej jakości masa, siła,
Brak skutków ubocznych związanych z estrogenami i andro, wysoki indeks anaboliczny.
1-4 40mg ED

Dla średnio zaawansowanych:

Phera Mass: przyrost masy, "wyżyłowanie", z uwagi na wyższy indeks androgenny niz w przypadku epi możliwe sajdy z tym związane ( trądzik, przetłuszczające sie wlosy),

10 mg przez 2-3 dni/20/20/20/20 - 4 tyg. cykl

Dla zaawansowanych:
M-Drol: mega silny środek, Może być użyty podczas cyklu masowego albo gdy chcesz zwiększyć poziom suchej tkanki mięśniowej. Przyrosty mięśni uzyskane dzięki M-Drol są bardzo suche, więc nie występuje efekt “napchania” mięśni wodą. Użytkownicy dostrzegają szybkiego przyrosty siły,pełności,nabicia oraz utwardzenia mięśni a to wszystko dzięki M-Drol. Stosujący znajomy twierdzi ze mocniej klepie od Antka z BD.
10 mg przez 2-3 dni/20/20/20/20 - 4 tyg cykl.

Wymieniłem cykle na pojedynczych środkach nie pisałem żadnego combo.

ODBLOK i PCT:
Jest zależny od obniżenia libido poprzez środek.
Po cyklu na słabszych środkach typu Epi wystarcza Zma / TT
Na mocniejszych typu m-drol, trenadrol wymagany jest odblok apteczny + zma / TT.

Napisałem mniej więcej na czym polega struktura działania ph ponieważ są one rozpowszechnione w necie i coraz więcej pytań na forum.

NIKOLIS 168
06-11-08, 19:55
Kilka fotek pewnych i bardzo dobrze działajacych środków ph.

NIKOLIS 168
06-11-08, 19:56
Dobre Epi:

NIKOLIS 168
06-11-08, 19:57
Phera:

NIKOLIS 168
06-11-08, 19:58
Trenadrol:

NIKOLIS 168
06-11-08, 20:01
Nie mozna zapomniec o solidnym odbloku sklepikowym:

lg team
06-11-08, 23:16
ktos kiedys stad bawil sie tymi zabawkami na powaznie?

kubuch
06-11-08, 23:36
najlepszy środek to Trenadrol brałem i jestem b zadowolony i był to pierwszy cykl.. a przyrosty jak dla mnie to duże... u mojego kolegi równiez

mały huba
07-11-08, 00:44
Chciałem tylko wtrącić ,że prohormonów w USA nie robi się od 2006 kiedy to zostały zabronione, więc kilosport to under :D

NIKOLIS 168
07-11-08, 15:51
moze i under ale znakomicie działajacy...
Ja w Marcu bede bawił sie z Mdrolem. Zdam relacje.
Kubuch ile udało Ci sie zyskac siły i masy? Jakies sajdy?

Symu
07-11-08, 17:20
mały huba jest jedno "ale" prohormony są zakazane na lokalnym rynku (USA) , na export można robić ;) W tym roku dopiero zbanowali niektóre (ale nie wszystkie ) PH.

Koleś chwalił e-stane z CEL na pierwszy cykl. 6-OXO to antyestrogen nie wystarcza na odblok

NIKOLIS 168
07-11-08, 17:22
Do tego oczywiscie odblok apteczny.
O epi z CEL słyszalem rozne opinie. Jezeli chodzi o EPI to Generic Labz działa na 100%.

Symu
07-11-08, 17:55
No mu polecali właśnie te 2 firmy CEL i GL z wskazaniem na CEL ;) Kilosports mało popularny w USA, praktycznie brak.

kubuch
07-11-08, 19:22
siła około 15-25kg poszła a jeśli chodzi o mase to bardziej w definicje poszło:) świetny środek czuć jak gotuje się w mieśniach:) i świetnie się pompuje na treningu :)

Symu
07-11-08, 19:29
A robiłeś sobie badania po tym cyklu?? Bo najbardziej mnie interesują czy sidy są gorsze niz na SAA bo np. meta jest przebadana juz przez wiele tegich glow i z grubsza wiadomo czego można się spodziewać, a PH to wolna amerykanka :)

mitrandir
17-11-08, 14:41
sorry ze odswierzam.
kupowal ktos kiedys z discount anabloics? czy lepiej spropowac innego sklepu?

NIKOLIS 168
17-11-08, 17:02
nie nic nie kupowałem. Mam swoje pewne polskie strony które osobiscie polecam.
Raczej nie wolno robic reklamy na forum wiec odezwij sie na Pw.
Pozdrawiam:)

mitrandir
17-11-08, 23:41
tyle ze ja mieszkam w USA, wiec raczej z PL nie bede sobie sciagal ph ;)
ale dzieki za dobre checi :)

NIKOLIS 168
18-11-08, 14:34
aha ale te polskie strony maja suple z USA wiec jakbys pogadał z szefostwem moze oni maja swoje sklepy w Stanach.