Zobacz pełną wersję : Początkujący Jak i co?
Razem z kolega postanowiliśmy zacząć cwiczyć.Mamy zamiar jechac na siłę,i tu stawiam kilka pytań:
Jaką ćwiczyć by w jak najszybszym tepie było widac efekty,chodzi mi o rozpiske.
Czy dla poczatkujacego warto jest brac jakies odzywki,typu mass,białko gainer?Czy poprsotu jechac na sucho?
I jak sie odzywiac.
POzdrawiam i czekam na odpowiedzi :)
A więc...
Musicie ustalić plan treningowy, 3 dni w tygodniu powinno wystarczyć ( na forum jest tego sporo ) Co do odrzywek to, nie macie co brać teraz ! Musicie przystosować organizm do wysiłku poćwiczyć sporo i dopiero możecie myśleć o jakiejś krecie( to za około 6 miesięcy ) Branie krety teraz jest bezsęsowne, bo i tak urośniecie ;) A z białkiem i innymi to musisz ułożyć diete w twoim przypadku na mase i wtedy dzienny niedobór białek czy innych możesz uzupełniać. To chyba tyle :D
Dużo masy życze :D
Czyli treningi np: poniedziałek,sroda piatek? Chodzi mi o to czy jak zakupie białkoi bede regularnie cwiczył to czy sie hmm rozrosne...?
I prosiłbym o jakąs dobra rozpiske na siłe ;p
Poczytaj działy dieta, trening i ułóż sobie sam plan treningowy i dietę. Jak to zrobisz to daj nam do sprawdzenia a doświadczeni forumowicze to skorygują. Zobaczysz, będziesz miał większą satysfakcje jak sam to zrobisz:D
Miłej lektury:)
Pozdro!!
Liczyłem na pomoc forumowiczow...
hardworkOUT
11-10-08, 23:19
chcesz sie 'rozrosnac' po bialku ?? zapomnij
sam sobie uloz plan i wklej do oceny
Na początku napisz ile macie lat bo jeżeli z 10 ( bez obrazy ) to siłkę zostawcie w spokoju, przynajmniej na razie.
!7 lat mamy,a co najlepiej z odzywek polecacie? słyszałem ze najlepiej na poczatek wziasc gainera,to prawda?
hardworkOUT
12-10-08, 12:55
najlepiej na poczatek nic.
dieta masowa
Ale chciałbym bardzo szybko sie rozrosnac,a tak bez niczego to raczej mało mozliwe,dlatego chciałbym wiedziec co było by tu najlepszym rozwiazniem
No to myślę, że na początek meta+oma styknie:D
Ten sport jest dla cierpliwych... Każdy chciąłby szybko...nie ma tak łatwo. Dostosuj się do tego, co koledzy wyżej mówią.
Pozdro!!
Ale chciałbym bardzo szybko sie rozrosnac,a tak bez niczego to raczej mało mozliwe,dlatego chciałbym wiedziec co było by tu najlepszym rozwiazniem
gó**o prawda, bez niczego przyd obrej diecie też można przybrać na masie :) tylko trzeba się do niej stosować i być wytrwałym...
NOd obra jesli piszecie o diecie,to ten gainer to ponoc uzupełnienie diety,czyli wychodzi an to ze po tym, przybrałbym na masie.
I jeszcze jedno czy ktos dałby mi odpowiednia rozpiske na siłe?
hardworkOUT
12-10-08, 19:11
sam uluz sobie trening i wrzuc do oceny. tutaj niema jeleni :)
NOd obra jesli piszecie o diecie,to ten gainer to ponoc uzupełnienie diety,czyli wychodzi an to ze po tym, przybrałbym na masie.
nie. Jeśli nie ma czasu na przygotowanie i konsumowanie posiłków sięgasz po odżywki, np. gainer. Jest to jednak białko i węglowodany wysokiej jakości. Pamiętaj, nie roznośniesz się na samych odżywkach...
I jeszcze jedno czy ktos dałby mi odpowiednia rozpiske na siłe
Dam ci bardzo przydatny link. O tutaj kliknij http://google.pl
Podobno jeśli czegoś tam nie ma, to znaczy że nie istnieje.