Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : Początkujący Jak i co?

vallser
11-10-08, 19:55
Razem z kolega postanowiliśmy zacząć cwiczyć.Mamy zamiar jechac na siłę,i tu stawiam kilka pytań:
Jaką ćwiczyć by w jak najszybszym tepie było widac efekty,chodzi mi o rozpiske.
Czy dla poczatkujacego warto jest brac jakies odzywki,typu mass,białko gainer?Czy poprsotu jechac na sucho?
I jak sie odzywiac.
POzdrawiam i czekam na odpowiedzi :)

Vizor
11-10-08, 21:34
A więc...

Musicie ustalić plan treningowy, 3 dni w tygodniu powinno wystarczyć ( na forum jest tego sporo ) Co do odrzywek to, nie macie co brać teraz ! Musicie przystosować organizm do wysiłku poćwiczyć sporo i dopiero możecie myśleć o jakiejś krecie( to za około 6 miesięcy ) Branie krety teraz jest bezsęsowne, bo i tak urośniecie ;) A z białkiem i innymi to musisz ułożyć diete w twoim przypadku na mase i wtedy dzienny niedobór białek czy innych możesz uzupełniać. To chyba tyle :D

Dużo masy życze :D

vallser
11-10-08, 22:59
Czyli treningi np: poniedziałek,sroda piatek? Chodzi mi o to czy jak zakupie białkoi bede regularnie cwiczył to czy sie hmm rozrosne...?
I prosiłbym o jakąs dobra rozpiske na siłe ;p

Rickey
11-10-08, 23:16
Poczytaj działy dieta, trening i ułóż sobie sam plan treningowy i dietę. Jak to zrobisz to daj nam do sprawdzenia a doświadczeni forumowicze to skorygują. Zobaczysz, będziesz miał większą satysfakcje jak sam to zrobisz:D
Miłej lektury:)
Pozdro!!

vallser
11-10-08, 23:17
Liczyłem na pomoc forumowiczow...

hardworkOUT
11-10-08, 23:19
chcesz sie 'rozrosnac' po bialku ?? zapomnij

sam sobie uloz plan i wklej do oceny

pakeros17
12-10-08, 00:21
Na początku napisz ile macie lat bo jeżeli z 10 ( bez obrazy ) to siłkę zostawcie w spokoju, przynajmniej na razie.

vallser
12-10-08, 12:12
!7 lat mamy,a co najlepiej z odzywek polecacie? słyszałem ze najlepiej na poczatek wziasc gainera,to prawda?

hardworkOUT
12-10-08, 12:55
najlepiej na poczatek nic.

dieta masowa

vallser
12-10-08, 13:07
Ale chciałbym bardzo szybko sie rozrosnac,a tak bez niczego to raczej mało mozliwe,dlatego chciałbym wiedziec co było by tu najlepszym rozwiazniem

Rickey
12-10-08, 13:59
No to myślę, że na początek meta+oma styknie:D
Ten sport jest dla cierpliwych... Każdy chciąłby szybko...nie ma tak łatwo. Dostosuj się do tego, co koledzy wyżej mówią.
Pozdro!!

wil-qu
12-10-08, 14:40
Ale chciałbym bardzo szybko sie rozrosnac,a tak bez niczego to raczej mało mozliwe,dlatego chciałbym wiedziec co było by tu najlepszym rozwiazniem

gó**o prawda, bez niczego przyd obrej diecie też można przybrać na masie :) tylko trzeba się do niej stosować i być wytrwałym...

vallser
12-10-08, 15:13
NOd obra jesli piszecie o diecie,to ten gainer to ponoc uzupełnienie diety,czyli wychodzi an to ze po tym, przybrałbym na masie.
I jeszcze jedno czy ktos dałby mi odpowiednia rozpiske na siłe?

hardworkOUT
12-10-08, 19:11
sam uluz sobie trening i wrzuc do oceny. tutaj niema jeleni :)

Phobos
13-10-08, 19:51
NOd obra jesli piszecie o diecie,to ten gainer to ponoc uzupełnienie diety,czyli wychodzi an to ze po tym, przybrałbym na masie.

nie. Jeśli nie ma czasu na przygotowanie i konsumowanie posiłków sięgasz po odżywki, np. gainer. Jest to jednak białko i węglowodany wysokiej jakości. Pamiętaj, nie roznośniesz się na samych odżywkach...

I jeszcze jedno czy ktos dałby mi odpowiednia rozpiske na siłe

Dam ci bardzo przydatny link. O tutaj kliknij http://google.pl
Podobno jeśli czegoś tam nie ma, to znaczy że nie istnieje.