PDA

Zobacz pełną wersję : Poprawa sylwetki

stmaciek
05-10-08, 18:56
Witam. Piszę tu, bo jestem zielony :)
Ostatnimi czasy postanowiłem poprawić własną sylwetkę. Mam 180cm wzrostu i ważę 80kg. Teoretycznie najgorzej nie jest :)
Mimo wszystko tłuszczyk mi przeszkadza :) Trening jako taki zaczynam. Wolałbym się skupić na siłowni(zimno na polu/dworze). Myślałem o siłowni 2 razy w tygodniu. Chociaż ostatnio jak patrze wracam szybciej do "normy". Po 1 dniu odpoczynku myślę, że jestem w stanie znowu poćwiczyć. Mam w domu troszke l-karnityny. Warto brać teraz, czy dopiero za miesiąc? Jakie ćwiczenia mi proponujecie? Jakimi seriami, itp ;)

grzela
05-10-08, 19:18
na początek trening ogólnorozwojowy. po nim możesz ćwiczyc 3 razy w tygodniu

pon-klata biceps
srod-plecy triceps
piat-nogi barki

jesli chcesz pozbyc sie tłuszczyku to dodaj aeroby+odpowiednia dieta (l-karnityna tez nie zaszkodzi)

stmaciek
06-10-08, 09:30
Na początek? Czyli pierwszy miesiąc, tak? :P narazie 2 razy byłem i ćwiczyłem na większości przyrządów(bardzo dobrze wyposażona siłka). Czyli ogólnorozwojowe-wszystkie partie mięśni czyli załózmy, że mam 2 dni odpoczynku. Mogę sobie robić w ciągu tych dni pompki, brzuszki-czy mam tylko odpoczywać?

grzela
06-10-08, 09:45
ogólnorozwojówka 4-8 ty g.ja bym z tymi pompkami nie przesadzał daj mięśniom odpocząc-więcej nie znaczy lepiej. brzuszki mozesz robić zależnie od potrzeb-może byc nawet codziennie (ale nie jest to konieczne)

hardworkOUT
06-10-08, 14:13
moze zainteresuje cie trening ACT

stmaciek
06-10-08, 21:32
Ok dzięki grzela, już chyba wszystko wiem, co mi potrzeba do szczęścia. Nie wiem co to jest ACT więc nie mam jak się na ten temat wypowiedzieć ;)

hardworkOUT
06-10-08, 22:09
wystarczy poszukac w googlach kwestia kilku sekund. ACT to swietny trening przygotowujacy twoje miesnie pod ciezsze treningi