PDA

Zobacz pełną wersję : Masa - nowość , a czy naprawde działa ?

Shey
16-08-08, 13:00
Czytając fora o tematyce kulturystycznej natknąłem się na artykuł dotyczący posiłku na masę. Poniższy posiłek stanowi niejako bazę spożywamy go do 4-5x dziennie w zależności do zapotrzebowania energetycznego. W czasie stosowania spożywamy również normalne posiłki.

5 torebek ryżu biały/ciemny
500 g mielonego mięsa wieprzowego/dla urozmaicenia można stosować mięso drobiowe
Warzywa według uznania - pomidor, ogórek, sałata itp.
przyprawy pieprz, sól, bazylia co kto lubi...

Ryż gotujemy na wolnym ogniu, mięso smażymy, mieszamy wszytko razem dodajemy warzywa. Zajadamy się xD

Wartość odżywcza 100g potrawki to ~ 285 kcl W98,5/T5,4/B18,58

Widząc po komentarzach osoby odżywiające się w ten sposób były zadowolone z rezultatów, a co więcej napotkałem na wypowiedź kilku czynnie startujących w zawodach kulturystycznych osób które niejako potwierdzają skuteczność działania tej diety w okresie budowania masy.

Przepraszam za moją składnie i za pojawiające sie błędy :)

sts
16-08-08, 13:13
no waidomo ale 5 torebek ryżu nie dla mnie nie zmieszcze tego ;)

ziomeczek
16-08-08, 13:20
To jest porcja dla konia lub na te 5 posiłkow normalnych.BO jak ja zjem woreczek ryzu z tio jestem pełny.

Rynju
16-08-08, 13:37
maks ile wcisne w siebi to 3!
A TU 5 + pol kilo miesa !
I to spozywamy 4-5 razy dziennie i procz tego normalne posliki tak?
Chyba zwariowales ze ktos tyle zje! 5 x pol kilo ryzu = 2,5kg ryzu i 2,5kg miesa dziennie jako przekaska + RESZTA POSILKOW !

Shey
16-08-08, 13:51
Ja nie mowie ze trzeba opieprzyć 5 torebek ryżu i pol kilo mięsa w ciągu dnia pyzatym nie każdy ma takie samo zapotrzebowanie na energie... A co sądzisz o samym posiłku ?

ciaastek91
16-08-08, 14:00
posilek jak posilek, mieso i ryz. zadna nowosc.
a ilosc zalezy juz od tego, kto ile potrzebuje.

007
16-08-08, 16:46
Główka kapusty i masz gołąbki :D

+/- dwa na porcje i życze smacznego.