Shey
16-08-08, 13:00
Czytając fora o tematyce kulturystycznej natknąłem się na artykuł dotyczący posiłku na masę. Poniższy posiłek stanowi niejako bazę spożywamy go do 4-5x dziennie w zależności do zapotrzebowania energetycznego. W czasie stosowania spożywamy również normalne posiłki.
5 torebek ryżu biały/ciemny
500 g mielonego mięsa wieprzowego/dla urozmaicenia można stosować mięso drobiowe
Warzywa według uznania - pomidor, ogórek, sałata itp.
przyprawy pieprz, sól, bazylia co kto lubi...
Ryż gotujemy na wolnym ogniu, mięso smażymy, mieszamy wszytko razem dodajemy warzywa. Zajadamy się xD
Wartość odżywcza 100g potrawki to ~ 285 kcl W98,5/T5,4/B18,58
Widząc po komentarzach osoby odżywiające się w ten sposób były zadowolone z rezultatów, a co więcej napotkałem na wypowiedź kilku czynnie startujących w zawodach kulturystycznych osób które niejako potwierdzają skuteczność działania tej diety w okresie budowania masy.
Przepraszam za moją składnie i za pojawiające sie błędy :)
5 torebek ryżu biały/ciemny
500 g mielonego mięsa wieprzowego/dla urozmaicenia można stosować mięso drobiowe
Warzywa według uznania - pomidor, ogórek, sałata itp.
przyprawy pieprz, sól, bazylia co kto lubi...
Ryż gotujemy na wolnym ogniu, mięso smażymy, mieszamy wszytko razem dodajemy warzywa. Zajadamy się xD
Wartość odżywcza 100g potrawki to ~ 285 kcl W98,5/T5,4/B18,58
Widząc po komentarzach osoby odżywiające się w ten sposób były zadowolone z rezultatów, a co więcej napotkałem na wypowiedź kilku czynnie startujących w zawodach kulturystycznych osób które niejako potwierdzają skuteczność działania tej diety w okresie budowania masy.
Przepraszam za moją składnie i za pojawiające sie błędy :)