PDA

Zobacz pełną wersję : Poczatek przygody :)

BuZZeR
11-07-08, 15:04
Witam mam na imie Bartek, mam 190cm 77kg mam 17lat.
Na silke zaczalem chodzic jakis tydzien temu narazie to mecza mnie zakwasy ale sie nie poddam .
Glownie interesuje mnie wyrzezbienie brzucha klatki no i rak.
Teraz moje pytanie czy moglby mi ktos doradzic co powinienem jesc a czego nie co robic na silowni ( jakie cwiczenia, dodam ze silka jest dobrze wyposarzona).
Aha no i bylbym zapomnial chce kupic bialko z olimpu czy to jest dobry pomysl? jezeli tak to jak stosowac?

Z gory dzieki za wszelkie odpowiedzi :)

Sargon
11-07-08, 15:57
Teamty podwieszone też są fajne ;) Poczytaj

terrorsiejem
11-07-08, 16:00
ułuż sobie dietke na mase ewentualnie dieta dkl i jeziesz z treningiem na redukcje.Takie połączenie jest strasznie mozolne i daje powoli jakiekolwiek efekty ale masa jest dobrej jakości i dobrze wyżeźbiona. Białko jak najbardziej jest odpowiednie wypełniasz nim braki w diecie :) więcej zrozumiesz czytając dział dieta. trening tak samo dział trening wybierasz jakis plan redukcyjny (lub nie redukcyjny i przerabiasz) musisz robi dużo cwiczeń izolowanych i wymagających lepszej koordynacju (np. zamiast wyciskania sztangi wyciskanie sztangielek)

ps. to mój 666 post :)

tm7
11-07-08, 16:17
jak na 190 cm wzrostu 77 kilo to chyba nie zbyt wiele , dlatego tak jak kolega pisal dieta na mase , ogolnie troche masy przydalo by sie nabrac zeby pozniej miec co rzezbic :)

ps. gratulacje 666 posta :D

Moody
11-07-08, 17:21
dokaladnie sproboj nabrac masy na jakies 85kg co nie bedzie latwe ale dopiero pozniej rzezba

BuZZeR
12-07-08, 09:50
Oj uwierzcie ze te moje 77kg jest wystarczajace i chce to spalic jak najszybciej a nie jeszcze przybierac... wiec?

terrorsiejem
12-07-08, 21:19
nie trzeba łapac od razu masy. Można jechac z dietą na mase i robic żeźbe przyrosty bedą bardzo powolne ale świetnej jakości. Przy 77 kg nie ma za bardzo czego rzeźbic dlatego własnie ta dieta na mase. To co przybierzesz z diety od razu leci w rzeźbe.

Symu
12-07-08, 23:12
No nie tak łatwo to nie ma :) Buzzer rzeźba przy tej masie to raczej nie ale pytanie czy potrzebujesz redukcji?? Jesteś otłuszczony czy poprostu nie masz podkreślonych mięśni i jesteś taki "normalny"??

Robalo
13-07-08, 09:10
Zawsze możesz zacząć jakąś redukcją widocznie masz inne priorytety niż masa. Zacznij biegać rano po około 30 min proponuję steper albo bieżnie. Potem ćwicz brzuch. Musisz się grubo ubrać nawet w upał szybciej spalisz tłuszcz. Dieta hmm na razie staraj się unikać słodyczy itp a zastąpić je produktami z dużą zawartością białka, różne twarożki, ryby, banany. Trenuj wytrwale a szybko zobaczysz efekty. Tutaj znajdziesz ćwiczenia dla początkujących http://www.kulturystyka.pl/atlas/ . Nie podaje planu na siłownie bo jest to bez sensu przy liczbie planów dostępnych na forum. Wystarczy poszukać.

terrorsiejem
13-07-08, 22:12
nie od razy bieganie itp bo przy tej wadze nie ma tłuszczu. Odpowiedni trening i dieta.