Zobacz pełną wersję : drugi cykl
witam koncze wlasnie cykl na monohydracie vitalmaxa + dexteroza olimpu i bcaa dynamize'a , to jest moj pierwszy cykl na suplach, wczesniej cwiczylem na sucho z 7 miesiecy.Nie mam pomyslu na drugiego cyklona bo na odzywkach malo sie znam a kazdy ziomek co innego mowi, generlanie zalezy mi na dobrej pompie i jak najlepszym przyroście czystej masy miesniowej, nie robie seri na mase tylko 3x15 to chyba idzie na sile + wytrzymalosc bo ziomek polecił. jakie zestawienie byscie polecili zeby dobrze cykl zrobic. Mam 17 lat 189 cm i 81 kg jezeli to ma znaczenie
terrorsiejem
27-06-08, 10:09
masz diete ?
bez diety to bedzie ciężko.
tzn , scisle okreslonej nie mam, ale staram sie codziennie ze 2 kefiry wybełtac , jak najwiecej makaronu jem, ryz, jajecznica z bialek to cidziennie na sniadanie se robie albo maslanke, praktycznie codziennie jakis makaron gotowany z kefirem jem albo ryz, a oprucz tego to jem wszystko
No dodaj troche miesa do diety jeśli już naprawde nie chcesz ukladać. Jakie efekty po 1szym cyklu??
Przed 2gim cyklem musisz odczekac z miesiac co najmniej, a potem radze znowu mono jęsli jesteś zadowolony z efktów (a jesli nie to uloz porzadna diete :D ). Uloz także dobry trenign ( zwykla masowke).
"nie robie seri na mase tylko 3x15 to chyba idzie na sile + wytrzymalosc bo ziomek polecił"
poczytaj jednak troche o treningach na forum.
no ten tryb 3x15 to polecil mi i dla kumpla z ktorym cwicze jego trener od kickboxingu , a po mono troche wieksza pompe mialem ale nie za bardzo z sila , moze troche podskoczyla ale nie wiele, kumple doradzali cellpumpa ale ja to sie nie znam tak bardzo, wspominali jeszczo nitrobolon ze moze byc dobry niewiem jeszcze sie zastanawiam , a co do przerwy po cyklu to wiem wiem kolega mowil zebym se kupil glutamine i w tej przerwie bral z aminami i puzniej drugi cykl robic
Po krecie głównie siła idzie, a co do tego cell pumpa to myśle że jednak mógłbyś powtórzyć cykl na mono z porządnym treningiem (zwykla masówka). "3x15" nie do konca wiem o jaki trenig chodzi ale wiem ze 15 powtorzen jest zazwyczaj we wszystkich FBW ale to tez nie do konca tak wyglada.
Spróbuj choćby tego, to jest taki przykladowy plan który na szybko znalazłem na forum i troche zmodyfikowałem, ale po nim powinieneś mieć zarówno dobre wyniki siłowe i masowe dzieki zastosowanemu progressowi.
PON : KLATKA, TRICEPS, KAPTURY
CZW : PLECY, BICEPS, PRZEDRAMIE
SOBOTA : NOGI, BARKI, LYDKI
Klatka :
wyciskanie na plaskiej 4 serie 12, 10, 10, 8
wyciskanie skos w gore/dul 3 serie 12, 10, 6
rozpietki na plaskiej 4 serie 12, 10, 10, 10
Triceps :
francuskie wyciskanie 4 serie 12, 10, 8, 6
wyciskanie hantla na glowa oburacz 4 serie po 10
Kaptury :
szrugsy 5 seri po 15