Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : drugi cykl

wujek
26-06-08, 17:13
witam koncze wlasnie cykl na monohydracie vitalmaxa + dexteroza olimpu i bcaa dynamize'a , to jest moj pierwszy cykl na suplach, wczesniej cwiczylem na sucho z 7 miesiecy.Nie mam pomyslu na drugiego cyklona bo na odzywkach malo sie znam a kazdy ziomek co innego mowi, generlanie zalezy mi na dobrej pompie i jak najlepszym przyroście czystej masy miesniowej, nie robie seri na mase tylko 3x15 to chyba idzie na sile + wytrzymalosc bo ziomek polecił. jakie zestawienie byscie polecili zeby dobrze cykl zrobic. Mam 17 lat 189 cm i 81 kg jezeli to ma znaczenie

terrorsiejem
27-06-08, 10:09
masz diete ?
bez diety to bedzie ciężko.

wujek
27-06-08, 12:48
tzn , scisle okreslonej nie mam, ale staram sie codziennie ze 2 kefiry wybełtac , jak najwiecej makaronu jem, ryz, jajecznica z bialek to cidziennie na sniadanie se robie albo maslanke, praktycznie codziennie jakis makaron gotowany z kefirem jem albo ryz, a oprucz tego to jem wszystko

Symu
27-06-08, 14:58
No dodaj troche miesa do diety jeśli już naprawde nie chcesz ukladać. Jakie efekty po 1szym cyklu??

Przed 2gim cyklem musisz odczekac z miesiac co najmniej, a potem radze znowu mono jęsli jesteś zadowolony z efktów (a jesli nie to uloz porzadna diete :D ). Uloz także dobry trenign ( zwykla masowke).

"nie robie seri na mase tylko 3x15 to chyba idzie na sile + wytrzymalosc bo ziomek polecił"

poczytaj jednak troche o treningach na forum.

wujek
27-06-08, 16:37
no ten tryb 3x15 to polecil mi i dla kumpla z ktorym cwicze jego trener od kickboxingu , a po mono troche wieksza pompe mialem ale nie za bardzo z sila , moze troche podskoczyla ale nie wiele, kumple doradzali cellpumpa ale ja to sie nie znam tak bardzo, wspominali jeszczo nitrobolon ze moze byc dobry niewiem jeszcze sie zastanawiam , a co do przerwy po cyklu to wiem wiem kolega mowil zebym se kupil glutamine i w tej przerwie bral z aminami i puzniej drugi cykl robic

Symu
27-06-08, 17:12
Po krecie głównie siła idzie, a co do tego cell pumpa to myśle że jednak mógłbyś powtórzyć cykl na mono z porządnym treningiem (zwykla masówka). "3x15" nie do konca wiem o jaki trenig chodzi ale wiem ze 15 powtorzen jest zazwyczaj we wszystkich FBW ale to tez nie do konca tak wyglada.

Symu
27-06-08, 17:14
Spróbuj choćby tego, to jest taki przykladowy plan który na szybko znalazłem na forum i troche zmodyfikowałem, ale po nim powinieneś mieć zarówno dobre wyniki siłowe i masowe dzieki zastosowanemu progressowi.

PON : KLATKA, TRICEPS, KAPTURY
CZW : PLECY, BICEPS, PRZEDRAMIE
SOBOTA : NOGI, BARKI, LYDKI

Klatka :
wyciskanie na plaskiej 4 serie 12, 10, 10, 8
wyciskanie skos w gore/dul 3 serie 12, 10, 6
rozpietki na plaskiej 4 serie 12, 10, 10, 10
Triceps :
francuskie wyciskanie 4 serie 12, 10, 8, 6
wyciskanie hantla na glowa oburacz 4 serie po 10
Kaptury :
szrugsy 5 seri po 15