PDA

Zobacz pełną wersję : Dieta na mase:) do oceny...

IceMan1619
23-05-08, 10:37
Waga: 60:(
Cel:Masa

6:30
Kreatyna
witaminy

7:00
mleko
płatki owsiane

10:35
szynka indycza
pieczywo razowe
ser zołty,papryka

15:00 posiłek przed treningowy
Ryz
Piers z kurczaka
oliwa z oliwek
sok

16:30-18:00
Trening

18:00
Kreatyna

18:15
Mass XXl 100 g

20:00
Makaron
jogurt
serek wiejski

co myslicie o takiej diecie ?nie musi byc ona idealna jak dla kulturysty:) gdybym nie wyrobil z jakims daniem to uzupełnił bym to geinerm:) i na co mozna zamienic ostatni posiłek?

Rynju
23-05-08, 13:27

Kreatyna
witaminy

mleko (0,5%)
płatki owsiane + otreby

szynka indycza
pieczywo razowe
ser zołty,papryka (daj wiecej szynki a zero sera - ser zolty jest tlusty, dotego lyzka lub dwie oliwy z oliwek)

15:00 posiłek przed treningowy (za duza rownica, 4,5 godziny! ! dodaj 100g gainera pomiedzy tymi posilkami)
Ryz (brazowy)
Piers z kurczaka
oliwa z oliwek
sok (popij woda, z racji tego, iz masz 1,5 godziny przerwy przyda sie wypic sok tuz przed treningiem jako zastrzyk cukrow prostych)

Trening

Kreatyna

Mass XXl 100 g

20:00 <-- ten posilek ma byc do 45min po treningu
Makaron
jogurt
serek wiejski

przed snem twarog poltlusty

co myslicie o takiej diecie ?nie musi byc ona idealna jak dla kulturysty:) gdybym nie wyrobil z jakims daniem to uzupełnił bym to geinerm:) i na co mozna zamienic ostatni posiłek?

Prosze bardzo

IceMan1619
23-05-08, 16:02
dzieki wielkie:) sogacz:)

IceMan1619
25-05-08, 21:59
Kreatyna
Witaminy

mleko (0,5%)
płatki kukurydziane + otreby

szynka indycza
pieczywo razowe
papryka, sałata, lyzka lub dwie oliwy z oliwek

12:15
Mass Xxl 100g

15:00 posiłek przed treningowy
Ryz (brazowy)
Piers z kurczaka
Oliwa z oliwek
Woda

Przed treningiem sok

16:00-17:30
Trening

17:30
Kreatyna

17:45
Mass Xxl 50 g

18:20
Makaron
serek wiejski

??:??
Przed snem twarog półtłusty

moze byc tak z poprawkami:)? myśle ze bedzie juz ok:)

Scott
25-05-08, 23:05
o 18:20 zamiennie możesz dorzucić ryż z dżemem tudzież rodzynkami.

Paluch
25-05-08, 23:25
a ja bym zrobil tak:

Kreatyna
(witamin nie jemy na pusty zoladek!)

mleko (ktos napisal 0,5% - dementuje, mozesz, a nawet powinienesc pic bardziej tluste - ze wzgledu na budowe)
płatki owsiane

szynka indycza
pieczywo razowe
ser zołty,papryka

13.00 posiłek przed treningowy
Ryz
Piers z kurczaka
oliwa z oliwek
sok
witaminy (wszystko mozesz ugotowac dzien wczesniej i zabrac do szkoly - sam tak robie... jedni sie smieja, inni podziwiaja, mam to gdzies)

15.00 posilek przedtreningowy
torebka ryzu/kaszy/makaron

Trening

Kreatyna (zakladam, ze mono?)

Mass XXl 100 g

20:00
Makaron (niech bedzie, ale pelnoziarnisty i nie za duzo)
jogurt (nie jestem zwolennikiem jogurtow, jest o tym temat... jesli juz to tylko i wylacznie naturalny, zwroc uwage na ilosc bialka przy zakupie)
jajka/mieso (zamiast wiejskiego, ale od biedy tez moze byc)

22.00
Twarog poltlusty 200g + oliwa z oliwek (wiem, mi tez nie jest latwo, ale to najwazniejszy posilek w ciagu dnia - w nocy rosniesz, a nie w dzien)

pogrubione to co dopisalem...

Rynju
25-05-08, 23:51
Paluch (odnosze sie do jego poprawionej diety i twoich zmian):
posilek 7:00 - nikt nie wskazuje by jadl wiecej tluszczow zwierzecych - zakladajac ze wypije 300ml to przyjmie 6g trzebaby bylo to zestawic z jego zapotrzebowaniem dziennym. Moim zdaniem lepiej 0,5% i lyzka oliwy z oliwek, to mleko 2 czy 0,5 nie zrobi roznicy

Zrobiles mu posilek przedtreningowy o 13:00 i 15:00 !? szczerze, bardzije pasuje tak jak napisal sobie sam niz po Twojej zmianie. Bo wg Ciebie posilek 3,5 godziny przed treningiem jest bardzije wartosciowy niz ten 1,5 godziny. Bylo dobrze jak napisal. W szkole opcjonalnie gainer badz zwykly posilek. Sok przed treningiem jesli bedzie czul brak cukrow

kolejna uwaga to posilek potreningowy. ty zaproponowales jedynie gainera i... I NIC ! Przeciez chlopak nie urosnie w tedy, musi wypelnic luke te 45min po treningu gdy organizm chlonie jak gabka (do autora - postaraj sie ten posilek 18:20 zjesc troche wczesniej)

Do autora:
Twoja poprawiona dieta jest dobra :)

Paluch
26-05-08, 01:18
Tu sie zgodze - chude mleko i oliwa z oliwek lepsze, ale ohydne.

Mylisz obiad z posilkiem przedtreningowym. Jak jesz bialko, to musisz dac organizmowi czas na jego przyswojenie, inaczej podczas treningu uzyje go jako energii - a my nie chcemy energii z bialka, bo z bialka chcemy miesnie budowac.

Ja tam bym w ogole gainera wywalil... po co chemie jesc jak mozna cos zdrowego?
No ale niwazne...

Z doswiadczenia wiem, ze wczesniej niz godzine po treningu posilka nie przygotujesz. Gdyby zjadl kolacje o 19 zamiast o 20 to byloby znacznie lepiej.

Pamietaj tez o walorach smakowych... mleko 0.5% to woda, a nie mleko. Od zawsze pije 3,2% i jakos brzucha na taczce nie woze.

Widze, ze czerpalismy wiedze z troche roznych zrodel. W wolnej chwili przekopie internet, zapytam kogo trzeba i ustale kto sie myli (odnosnie posilku przetreningowego). Na razie podtrzymuje, ze przed treningiem nie jemy bialek, tylko same wegle, bo i tak te bialka spalimy.

Rynju
26-05-08, 07:41
gdybys wywalil gainera to bys mial 2 godziny po treningu dopiero posilek no szok! Tu sie klania wiedza o OKIENKU ANABOLICZNYM !
Odrazu po treningu jest 45min kiedy musisz uzupelnic zapasy glukozy i dac tez sporo bialka dla zerwanych wlukien miesniowych ktore powoli zaczynaja regeneracje. Twoj organizm przyjmie 2 x wiecej niz normalnie, zerowym kosztem w postaci braku odkladania sie tkanki tluszczowej. Dla tego tuz po treningu gainer, a do 45minut pozniej posilek potreningowy (wlasnie tak jak napisal autor w poprawionej diecie - choc dal 50min przerwy-). Z przygotowaniem nie powinno byc problemu przeciez sam napisales "wszystko mozesz ugotowac wczesniej"

Paluch
26-05-08, 15:06
Alez ja sie z tym zgadzam!

Przeczytalem tylko wersje alfa, dlatego uznalem, ze musze sie trzymac godzin - jezeli nie, to ok.

Obiema rekami podpisuje sie pod tym co wyzej napisales.

Ale jak zjesz posilek 1h po treningu, to raczej nic nie stracisz :) A jezeli do treningu wliczysz zapierdalanie rowerem przez pol miasta, to sie mieszcze w tych 45 minutach lol :D