PDA

Zobacz pełną wersję : wiosłowanie ze sztangą

hans87
21-05-08, 18:42
http://youtube.com/watch?v=vJCv1vdYVS0&feature=user

mam pytanie, czy ten gość dobrze wykonuję to wiosłowanie?... ja ćwiczę trochę inaczej wiosłowanie lapie sztange podchwytem, nogi w kolanach ugięte, wyprostowane plecy pod kątem 45 stopni i podnosze cięzar w gorę i opuszczam. pozdro :)

Damian st-ce
21-05-08, 19:43
Dobrze wykonuje to wiosłowanie, ma proste plecy. Podciaga sztange do splotu słonecznego. Ja tez tak czasami wykonuje to ćwiczenie. Najważniejsze sa proste plecy.

terrorsiejem
21-05-08, 20:11
podciągając sztange do pasa (do bioder w sumie)angazyje sie te same partie mięśni a nie ma obawy o odcinek piersiowy kręgosłupa.

hans87
21-05-08, 21:36
dzisiaj próbowałem ćwiczyć tak jak ten gość i bardzo trudno miec wyprostowane nogi i trzymać prosto tułów w opadzie ze sztangą :/ wyginalem sie dziwnie, a cięzar niby niebyl za duzy

HONDA_
22-05-08, 08:53
No raczej tak będzie...bo zobacz ten koleś jakim obciążeniem ćwiczył...Małym obciążeniem tak się da...ale większym moim zdaniem nie ma szans...będzie przeciwwaga działała :) tak mi się wydaje ;)

oSiŁeK_sNd
22-05-08, 10:15
dobrze wykonuje, tak jak już koledzy wyżej napisali...tylko że bez odchyłów to on se może tak pomachać jak ma tam z 10kg :/ a w ogóle to ma dobry beret hahah

hans87
22-05-08, 10:46
osilek snd... racja ze tak cwiczyc to mozna jak sie ma mały cięzar. Ja wczoraj cwiczylem podobnie do niego tylko ze większym cięzarem jakies 21 kg i miałem lekko ugiente nogi w kolanach. ps. beret konkretny :)

SEBAN
22-05-08, 12:11
Przy wiosłowaniu nachwytem(kiedy stoi twarzą do kamery) powinien chyba łokcie trzymać bardziej przy ciele,jak myślicie???

oSiŁeK_sNd
22-05-08, 12:17
no ogólna zasada jest że łokcie idą przy ciele, jak zrobicie troche dalej od ciała to czuć jak pracują mięśnie położne wyżej tzn najszerszy grzebietu ale bardziej wyżej pod pachą, no i oczywiscie wtedy bardziej też pracuje tylny akton naramiennych a nie o to chodzi

slim shady
22-05-08, 14:31
ten beret utrzymuje mu rownowage przy tym ciężarze :P