Zobacz pełną wersję : wiosłowanie ze sztangą
http://youtube.com/watch?v=vJCv1vdYVS0&feature=user
mam pytanie, czy ten gość dobrze wykonuję to wiosłowanie?... ja ćwiczę trochę inaczej wiosłowanie lapie sztange podchwytem, nogi w kolanach ugięte, wyprostowane plecy pod kątem 45 stopni i podnosze cięzar w gorę i opuszczam. pozdro :)
Damian st-ce
21-05-08, 19:43
Dobrze wykonuje to wiosłowanie, ma proste plecy. Podciaga sztange do splotu słonecznego. Ja tez tak czasami wykonuje to ćwiczenie. Najważniejsze sa proste plecy.
terrorsiejem
21-05-08, 20:11
podciągając sztange do pasa (do bioder w sumie)angazyje sie te same partie mięśni a nie ma obawy o odcinek piersiowy kręgosłupa.
dzisiaj próbowałem ćwiczyć tak jak ten gość i bardzo trudno miec wyprostowane nogi i trzymać prosto tułów w opadzie ze sztangą :/ wyginalem sie dziwnie, a cięzar niby niebyl za duzy
No raczej tak będzie...bo zobacz ten koleś jakim obciążeniem ćwiczył...Małym obciążeniem tak się da...ale większym moim zdaniem nie ma szans...będzie przeciwwaga działała :) tak mi się wydaje ;)
oSiŁeK_sNd
22-05-08, 10:15
dobrze wykonuje, tak jak już koledzy wyżej napisali...tylko że bez odchyłów to on se może tak pomachać jak ma tam z 10kg :/ a w ogóle to ma dobry beret hahah
osilek snd... racja ze tak cwiczyc to mozna jak sie ma mały cięzar. Ja wczoraj cwiczylem podobnie do niego tylko ze większym cięzarem jakies 21 kg i miałem lekko ugiente nogi w kolanach. ps. beret konkretny :)
Przy wiosłowaniu nachwytem(kiedy stoi twarzą do kamery) powinien chyba łokcie trzymać bardziej przy ciele,jak myślicie???
oSiŁeK_sNd
22-05-08, 12:17
no ogólna zasada jest że łokcie idą przy ciele, jak zrobicie troche dalej od ciała to czuć jak pracują mięśnie położne wyżej tzn najszerszy grzebietu ale bardziej wyżej pod pachą, no i oczywiscie wtedy bardziej też pracuje tylny akton naramiennych a nie o to chodzi
slim shady
22-05-08, 14:31
ten beret utrzymuje mu rownowage przy tym ciężarze :P