Zobacz pełną wersję : Problem z zawieszeniem worka treningowego
Witam.Od kuzyna dostalem worek treningowy.Wazy on okolo 40-50kg i mam problem.W domu go nie powiesze bo mieszkam w dosyc starym domu i boje sie ze sufit zwali mi sie na leb ;p Chcialem powiesic ten worek w budynku gospodarczym.Jest tam cale pomieszczenie 4m na 4m puste i tam bym chcial go powiesic ale nie jest zrobiony sufit tj sa same belki i dechy i w zwiazku z tym mam pytanie do was.Czy da rade powiesic taki worek na belce czy cos w tym stylu i czy sprezyny do takiego worka by cos daly zeby troche odciazyc taka belke.Nie wiem czy taka belka wytrzyma takie obciazenie.Jesli nie to moze ktos z was mi doradzi w jaki inny sposob zawiesic ten worek ? Moze na scianie czy cos ?? Prosze o szybka odpowiedz poniewaz bardzo chcial bym sobie na nim pocwiczyc.
POZDRAWIAM i z gory dziekuje za odp
belka belce nie rowna :P ale lepiej na belce nie wieszaj. z tym dachem to nie przesadzasz :P ? nie powinien ci sie CHYBA zawalic... pewno masz mocniejszy dach niz ja sufit(mieszkam w bloku), a moj sufit jest dla sąsiadów z góry podłogą i jakos sie jeszcze nic nie zawaliło ;] ;]
oSiŁeK_sNd
16-05-08, 10:59
jeśli w tym pomieszczeniu masz kilka belek a nie tylko jedną to daj belke poprzeczną nad i do niej zamocuj worek, wtedy ciężar rozłoży sie na kilka belek a nie tylko jedną, wtedy nie ma prawa sie nic stać, oczywiście jeśli masz taką możliwość bo ciężko mi jest sie domyślić jak to wygląda z twojego opisu, musielibyśmy zobaczyć i wtedy coś zaradzić.pozdro
pablo91prg
16-05-08, 14:26
zamontuj w scianie coś w rodzaju 'ramienia' i zawies na tym.
Jak Osiłek mowi trzeba by belke poprzeczna dac i na tym zawiesic. Sam mam worek i wiem że potrzebuje dość konkretnego mocowania.
dobrze by bylo miec blaszke metalowa a w nia wmontowany taki zaczep.. i po kazdej stronie blaszki 4 kolki rozporowe i git.. ja sobie niedlugo tez montuje worraa :) ehh ^^ bedzie co nawalac :P
terrorsiejem
19-05-08, 09:12
ja mam worek na strychu :) jak są te belki konstrukcyjne to na tym zawiesiłem.