PDA

Zobacz pełną wersję : Carnitin 1000 , FatBurners ,Hybroxycut ?

Misiek906
04-05-08, 14:29
Witam.

Mam pytanie wlasnie odnośnie tych wspomagaczy na schudnięcie . Znajomy ojca polecil wlaśnie te wspomagacze aby schudnać i powiedział że można je przyjmować wszystkie 3 naraz przed posiłkiem . Mi się to coś dziwne wydawało i poczytałem co nieco o dawkowaniu i nic nie znalazlem zadowalającego . Czy można wszystkie 3 przyjmować czy to jest glupota ?

Pozdrawiam Bartek

grzesiek7124
04-05-08, 15:56
Carnityn 1000 to jak się domyślasz L-carnityna. Jest to substancja "pracotwórcza". Carnityna pomaga transportowa kwasy tłuszczowe do mitochondriów, gdzie zostają spalane (wytwarza się energia). Mitochondria można porówna do "pieców w ludzkim organiźmie". Jednak żeby zażywanie L-carnityny przyniosło efekty podstawą jest wysiłek tlenowy (aerobowy). Bez tego nie ma żadnego działania.

Fatburnery zawierają w swoim składzie substancje lipotropowe, czyli uaktywniające przemianę tłuszczów w energię. W składzie swoim zawierają najczęściej cholinę i inozynol. Niekiedy występuje tam L-carnityna.

Hydroxycut to termogenik, czyli powoduje podniesienie temperatury ciała i spalanie tkanki tłuszczowej na zasadzie termogenezy. Suplement ten jest trochę kotrowersyjny, szczególnie jego odmiana z efedryną. Oprócz efedryny w swoim składzie zawiera kofeinę i aspirynę. Jest suplementem, który pobudza centralny układ nerwowy (CUN). Nie jest zalecany dla osób mających problemy z układem krążenia i podatnych (lub chorych) na choroby psychiczne. Z tego co wiem jego obecna wersja nie zawiera efedryny, która brana "nierozsądnie" jest niebezpieczna (odnotowano wiele przypadków zgonów na skutek jej przedawkowania).

Czy można stosować te trzy suplementy jednocześnie ? Można, jednak najlepszym wyjściem będzie ich stopniowe wprowadzanie do swojej suplementacji. Na początku ćwicz bez suplementów,trzymaj dietę redukcyjną, po jakimś czasie, gdy nie będziesz widział efektów możesz wprowadzić suplementy do swojej diety. Oczywiście nie wszystkie na raz od razu, wprowadzaj je stopniowo. Jednak z tym ostatnim radzę uważać.

Grzesiek.

Misiek906
05-05-08, 18:12
Witam.

Wielkie dzieki za odpowiedz :) teraz juz wiem co i jak :)

Pozdrawiam Bartek