Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 17

Temat: Zaczynam od nowa HTZ na stałe, gdzie po fachowca?

  1. #1
    Początkujący Osiągnięcia:
    Tagger First ClassWeteran5000 punktów doświadczenia
    Avatar 1577586
    Dołączył
    08-01-13
    Postów
    171
    SOG
    13
    Otrzymał : 5 SOGi w 4 postach

    Domyślnie Zaczynam od nowa HTZ na stałe, gdzie po fachowca?

    Uregulowałem problemy emocjonalne mam stałe leczenie psycho-farmakologiczne.
    Zastrzyki z Consty 50 co 2 tyg.
    Kwetiapina 600mg/dobę
    Depakina 1000mg/dobę.
    Lekarze mówią, że obecnie jestem w takiej formie psychicznej, że należy leczenie uzupełnić o leczenie hormonalne związane z hipogonadyzmem i niedoczynnością tarczycy. Czytam w Internecie ze laczy sie leczenia chorych psychotycznych z chorymi na hipogonadyzm.
    Od pół roku biorę 50mmg Eutyroksu na dobę moje TSH wynosiło 5,75. [Badan nie mam przed oczami pisze z glowy -wybaczcie].

    Moi lekarze wypisali skierowanie do Kliniki Endokrynologicznej w Krakowie mam juz ustalony termin na koniec wakacji 2016r. Jednak czytajac po Internecie wiem ze wielu endo jest biernych w podjeciu leczenia ja tez z taka biernoscia sie spotykalem wiec chcialbym Was zapytać co w zwiazku z tym nalezalo by zrobic gdy taka biernosc spotka i mnie. Klinika wypowiedziala sie ze musi mnie przebadac u nich czy rzeczywiscie ten hipogonadyzm ja mam. Gdzie sie leczyc w Krakowie jak w klinice mnie odrzucą? Nie wiem na co oni chcą mnie jeszcze badać w tej Klinice Endokrynologicznej przecież mam już komplet badań i diagnozę też?

    Oto moje wyniki:
    kiedys leczylem sie stale przez 2 lata pozniej zaprzestalem leczenia mam kartoteke. Somatycznie mam slaba pamiec, lenia, otylosc, slaba aktywnosc, slaba koncentracje, wypalenie spoleczne, do tego nie najlepsza erekcja i szybki spust (ale to nie zawsze).

    Prolaktyna ponad zewnetrzna norme
    Estradiol 105
    TSH 5,75
    Testosteron 250
    USG jader zylaki 2 i 3 stopnia powrozka nasiennego
    USG watroby i podbrzusza w normie
    MRI przysadki bez zmian (powiększone zatoki czolowo nosowe bez plynu)
    PSA w normie.

    W zasadzie zastanawiam sie czy w moim przypadku nie chodzi o Zespol Kallmanna jednak jesli tak to czy wtedy leczenie wyglada inaczej?
    wystepuje u mnie:
    problem z powonieniem, klopoty z jelitami, plaskostopie, bule kosci stup i bule kolan, niedroznosc nerek, przytlumiony sluch na jedno ucho, porazenie miesni, male dlonie, slaby wzrok, ktory znacznie sie pogarsza.
    Odpowiedź z Cytatem Odpowiedź z Cytatem Podziel się na Facebook

  2. #2
    Początkujący Osiągnięcia:
    Tagger First ClassWeteran5000 punktów doświadczenia
    Avatar 1577586
    Dołączył
    08-01-13
    Postów
    171
    SOG
    13
    Otrzymał : 5 SOGi w 4 postach

    Domyślnie

    zapomnialem dodac, że jestem bardzo słaby mam problemy z motywacją waze 110kg ale nie jestem tylko tlusty mam podbudowe mocno miesniowa jak zrzuce kg bede mial ladna sylwetke i miewam dusznosci raz mam nadcisnienie a raz nie mam w samolocie nieraz mi ciezko zlapac oddech w autobusie i nawet gdy spie miewam dusznosci a to po tym jak z glupoty w 11r u c---ra kupilem t--ro tj. spalacza ja bylem zielony i posugerowalem sie w filmiku jak mowili by brac podwojna dawke i tak zrobilem serce walilo a ja bralem bo mialem ekstra jasnosc umyslu w koncu bolec przestalo ale dlugofalowo mam klopoty z sercem.
    Odpowiedź z Cytatem Odpowiedź z Cytatem Podziel się na Facebook

  3. #3
    neverending science experiment Moderator #Doping Osiągnięcia:
    Trzech znajomychOverdriveStworzenie albumu zdjęć50000 punktów doświadczeniaTagger First Class
    Nagrody:
    Master Tagger
    Avatar fallenursus
    Dołączył
    11-03-09
    Skąd
    Montreal
    Wiek
    45
    Postów
    12,142
    SOG
    1,873
    Otrzymał : 3,153 SOGi w 2,487 postach

    Domyślnie

    Podłoże autoimmunologiczne czyli leczenie dietoterapia i htz.
    Testy na igg i iga, zonuline i dysbioze.
    Reszty nie chce mi się tłumaczyć od nowa.
    We wrześniu revital w 3city a w tym roku jeszcze hormeza w wawie, nie sugeruj się webpagem bo to tylko próbne i telefon jest zły.
    we fight like siblings
    but we fuck like champions


    [link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]
    [link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]

    warto dolaczyc!
    Trenbolone abuser.
    Public Enemy #1
    Odpowiedź z Cytatem Odpowiedź z Cytatem Podziel się na Facebook

  4. Użytkownik fallenursus otrzymał za ten post SOGi od użytownika(-ów):

    1577586 (18-06-16)

  5. #4
    Początkujący Osiągnięcia:
    Tagger First ClassWeteran5000 punktów doświadczenia
    Avatar 1577586
    Dołączył
    08-01-13
    Postów
    171
    SOG
    13
    Otrzymał : 5 SOGi w 4 postach

    Domyślnie

    ok bo dzwonilem i bylo ze pomylka i nie wiedzialem o co kaman.
    Odpowiedź z Cytatem Odpowiedź z Cytatem Podziel się na Facebook

  6. #5
    Początkujący Osiągnięcia:
    Tagger First ClassWeteran5000 punktów doświadczenia
    Avatar 1577586
    Dołączył
    08-01-13
    Postów
    171
    SOG
    13
    Otrzymał : 5 SOGi w 4 postach

    Domyślnie

    dzis zapodalem sobie rispolept conste w zastrzyku i fred nie chcial stanac, biore go od 1,5r i mimo ze problemy sexualne byly to na tym leku sa jeszcze wieksze z erekcja i z dlugoscia przyjemnosci jak i elekulatu jest bardzo malo. mam pytanie bo ten lek ponoc jest staly dla mnie to czy gdy zapodam testosteron to on wyreguluje te defekty mimo brania neuroleptykow. Planuje zwiazek jednak przed tym musze uregulowac te kwestie?
    Odpowiedź z Cytatem Odpowiedź z Cytatem Podziel się na Facebook

  7. #6
    Sezonowiec Osiągnięcia:
    3 miesiące zarejestrowany500 punktów doświadczeniaTagger Second Class
    Avatar dzd
    Dołączył
    07-05-16
    Postów
    12
    SOG
    0
    Otrzymał : 3 SOGi w 3 postach

    Domyślnie

    Cytat Napisał 1577586 Zobacz post
    zapomnialem dodac, że jestem bardzo słaby mam problemy z motywacją waze 110kg ale nie jestem tylko tlusty mam podbudowe mocno miesniowa jak zrzuce kg bede mial ladna sylwetke i miewam dusznosci raz mam nadcisnienie a raz nie mam w samolocie nieraz mi ciezko zlapac oddech w autobusie i nawet gdy spie miewam dusznosci a to po tym jak z glupoty w 11r u c---ra kupilem t--ro tj. spalacza ja bylem zielony i posugerowalem sie w filmiku jak mowili by brac podwojna dawke i tak zrobilem serce walilo a ja bralem bo mialem ekstra jasnosc umyslu w koncu bolec przestalo ale dlugofalowo mam klopoty z sercem.
    shbg, dheas, acth, kortyzol, prolaktyna, testosteron, e2, lh,fsh - zrób to razem, w dobrym laboratorium, bo acth jest bardzo niestabilne, jeżeli jesteś z małej miejscowości to czeka ciebie wycieczka do wiekszego miasta, bo, w mniejszych miejscowościach spartolą te badania na bank. Najlepiej podzwoń do laboratoriów z dużych miast gdzie się wybierasz i zapytaj się czy mają w danym miejscu punkt pobrań czy punkt pobrań i laboratorium, bo chcesz zrobić badanie acth, a nie wszędzie potrafią to pobrać.

    Czy możesz te badania zrobić gdy masz ten napad nadciśnienia ? Kiedy, w jakich porach dnia, w jakim odstępie czasu występują, czy są regularne? czy towarzyszą temu napady paniki ? czy masz problem ze snem ?

    masz 110 kg przy jakim wzroście ?

    otyłość, niskie shbg, wysoki kortyzol szczegolnie w okresie twojego wysokiego ciśnienia mogą sugerować problemy z przysadką lub nadnerczami, dlatego trzeba to wszystko zbadać. Z resztą w Krakowie min. to właśnie będa tobie badać + pewnie kortyzol w dobowej zbiórce moczu, MOŻE test z synth acth, MOZE test hamowania dexametazonem

    Ps. czy twoje leki które przyjmujesz nie powodują skutków ubocznych i nie wpływają na wyżej wymienione hormony ? postaraj się tego dowiedzieć choćby od lekarza, z ulotek, z internetu.
    Odpowiedź z Cytatem Odpowiedź z Cytatem Podziel się na Facebook

  8. Użytkownik dzd otrzymał za ten post SOGi od użytownika(-ów):

    1577586 (18-06-16)

  9. #7
    Początkujący Osiągnięcia:
    Tagger First ClassWeteran5000 punktów doświadczenia
    Avatar 1577586
    Dołączył
    08-01-13
    Postów
    171
    SOG
    13
    Otrzymał : 5 SOGi w 4 postach

    Domyślnie

    testosteron 5,42 (8,64-29), Estradiol 101,4 (28-156), Prolaktyna 469,2 (86 -324), LH 2,82 (1,70-8,60), TSH-od roku zazywam 50mg eutyroksu 3,5 (0,27-4,2)Kortyzol 19,23 (2,3-19,4) FT4 13,16 (12-22)Sód w surow. 142 (136-145), potas w s-y 5 mmol/l (3,5-5,1) Kreatynina w surow 82um l/l (62-106) Glukoza w sur 5,11 (3,3-5,6) AST22U/L(5-40) HDL cholesterol w sur 0,98 (>1) ALT 31U/I (5-41) cholesterol calkowity w sur 7,8 (3,2-5,2), kiedys badalem scgb i byl niski.


    Mocz badanie ogólne
    Kolor zolty, przejzysty, ph 6 (5-7,5) ciezarr wlasciwy 1,015g/ml (1,015-1,030) bialko ujemny glukoza ujemny, bilirubina ujemny, urobilinogen w normie, ciala ketonowe ujemny, zwiazki nitrowe ujemny, leukocyty ujemny erytrocyty ujemny.
    (27-31)
    Morfologia krwi obwodowej z rozmazem
    - WBC 5,98 10'3/ul (4-10), RBC 4,70 10'6/ul (4,50-6,50), HGB 14,60 (12-17), HCT 41,30% (40-54), MCV 87,90 fl (82-92), MCH 31,10pgH, MCHC 35,40 g/dl (32-36), PLT 267 10'3/ul (124-340), RDW-SD 37,2fl (37,3-46,7)L, RDW-CV11,80%(12,10-14,10)L, PDW 9,90 fl (9,20-16,80), MPV 9fl(9,40-12,60)L, P-LCR 17,70% (16-46,40), NEU 2,4 10'3/ul (2,4-7)L, LYM 2,7 10'3/ul (8-4), MONO 0,6 10'3/ul (0,16-0,8), EOS 0,3 10'3/ul (0,04-0,30), BASO 0.0 10'3/ul (0,000-0,100), NEU%39,6%(58-66)L, LYM% 45,00%(20,0-40,0)H, MONO% 10,40%(4,0-8,0)H, EOS%4.50%(1,0-3,0)H, BASO% 0,20% (0,0-1,0), PCT 0,24% (0,16-0,34), IG 0,02 10'3/ul (0,00-0,09), IG% 0.3% (0,0-0,6).
    Ostatnio edytowane przez 1577586 ; 17-06-16 o 18:27
    Odpowiedź z Cytatem Odpowiedź z Cytatem Podziel się na Facebook

  10. #8
    Początkujący Osiągnięcia:
    Tagger First ClassWeteran5000 punktów doświadczenia
    Avatar 1577586
    Dołączył
    08-01-13
    Postów
    171
    SOG
    13
    Otrzymał : 5 SOGi w 4 postach

    Domyślnie

    172 cm/110kg.
    o dusznosciach pisza na ulotce rispoleptu consta ze wystepuja, ponadto wzrost wagi jest zwiazany z tymi lekami. Jak przejde na hzt to sie to wyrowna i bede cwiczyl bede bardziej aktywny. cisnienie w normie tylko sporadycznie raz a jakis czas mam podwyzszone i w subtelnych okolicznosciach wystepuja te dusznosci.
    Odpowiedź z Cytatem Odpowiedź z Cytatem Podziel się na Facebook

  11. #9
    Początkujący Osiągnięcia:
    Tagger First ClassWeteran5000 punktów doświadczenia
    Avatar 1577586
    Dołączył
    08-01-13
    Postów
    171
    SOG
    13
    Otrzymał : 5 SOGi w 4 postach

    Domyślnie

    w zasadzie zastanawiam sie czy w moim przypadku nie chodzi o zespol kallmanna jednak jesli tak to czy wtedy leczenie wyglada inaczej?
    wystepuje u mnie:
    problem z powonieniem, klopoty z jelitami(luzne stolce), plaskostopie, bule kosci stup i bule kolan, niedroznosc nerek, przytlumiony sluch na jedno ucho, porazenie miesni, male dlonie, slaby wzrok, ktory znacznie sie pogarsza.
    Odpowiedź z Cytatem Odpowiedź z Cytatem Podziel się na Facebook

  12. #10
    Sezonowiec Osiągnięcia:
    3 miesiące zarejestrowany500 punktów doświadczeniaTagger Second Class
    Avatar dzd
    Dołączył
    07-05-16
    Postów
    12
    SOG
    0
    Otrzymał : 3 SOGi w 3 postach

    Domyślnie

    Cytat Napisał 1577586 Zobacz post
    w zasadzie zastanawiam sie czy w moim przypadku nie chodzi o zespol kallmanna jednak jesli tak to czy wtedy leczenie wyglada inaczej?
    wystepuje u mnie:
    problem z powonieniem, klopoty z jelitami(luzne stolce), plaskostopie, bule kosci stup i bule kolan, niedroznosc nerek, przytlumiony sluch na jedno ucho, porazenie miesni, male dlonie, slaby wzrok, ktory znacznie sie pogarsza.
    a gdzie acth ? bez tego nie ocenisz czy twoje nadnercza czy twoja przysadka działają za intensywnie. Kortyzol, acth i najlepiej dheaso4 muszą być zrobione razem. Kortyzol masz na granicy. Jeżeli jest notorycznie podwyższony to jest to szkodliwe dla całego organizmu bo wpływa na kształtowanie się kości i BYĆ MOŻE na resztę twoich przypadłości.

    Ciężko mi to w tym momencie ocenić ze względu na to że wymieniłeś parę dodatkowych czynników które mogą być oznaką jakiejś choroby. Czy tak było zawsze czy jest to wynik działania leku. Oto cytat z wikipedi o rispoleptcie: Common side effects include movement problems, sleepiness, trouble seeing, constipation, and increased weight

    Powinieneś również robiąc badania Lh robić badania fsh-zawsze, bo fsh jest bardziej miarodajny w celu okreslenia oceny wydzielania gonadotropin.

    Ostatnie ale nie najmniej ważne, twój niski poziom testosteronu i wysoki w stosunku do poziomu testosteronu kortyzol każdemu sprawiałyby problemy psychiczne. Bądź wytrwały i czekaj do swojej wizyty w Krakowie. Potem zacznij HZT.

    Czy lekarz proponował tobie test clomidem na ocene pracy osi podwzgórze przysadka? Jeżeli nie - to jest doktor Rabijewski w Wawie (nie jest asem ale nie znam nikogo innego, pewnie zleci tobie 50mg clomidu przez 30 dni + wypisze recepte na to, wizyta 200pln.). Takie badanie dobrze by było wykonać.

    PS. Na kortyzol, polecam vit c (1 mała łyżeczka) + pomarańcza (zmiksować te dwa składniki w blenderze) trzy razy dziennie, możesz kupić taką witamine np. w stanlab przez neta. Ale uwaga: masz problem z nerkami a są informację że vit pomaga tworzyć kamienie nerkowe. Jest również l glutamina która też podobno pomaga z wysokim kortyzolem. Jest też...chrom który na to pomaga.
    Odpowiedź z Cytatem Odpowiedź z Cytatem Podziel się na Facebook

  13. Użytkownik dzd otrzymał za ten post SOGi od użytownika(-ów):

    1577586 (18-06-16)

Tagi dla tego tematu

Uprawnienia

  • Nie możesz zakładać nowych tematów
  • Nie możesz pisać wiadomości
  • Nie możesz dodawać załączników
  • Nie możesz edytować swoich postów
  •