Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 11 do 17 z 17

Temat: Zaczynam od nowa HTZ na stałe, gdzie po fachowca?

  1. #11
    Początkujący Osiągnięcia:
    Tagger First ClassWeteran5000 punktów doświadczenia
    Avatar 1577586
    Dołączył
    08-01-13
    Postów
    171
    SOG
    13
    Otrzymał : 5 SOGi w 4 postach

    Domyślnie

    w nerkach mam podwujny uklad kielichowy.
    zarost mam niewielki meszech do obrobki 1xna tydzien od zawsze nie mialem mocnego zarostu na twarzy taki delikatny taka moja uroda. silniejszy bylem od kolegow na silowni za mlodzienca. mialem borelioze za 13 lat, mialem mocne czeste erekcje i duzo na dzien tylko spusty mialem szybkie bo taka psyche mialem wiec pogorszylo sie po lekach sperma malo po rispolepcie. Bylem 3 lata temu na kilku wizytach u dr Rabijewskiego w Warszawie i bralem 2 miechy klosterbedzyt 1 tabsa i tesc poszedl na 900H. Hipogonadyzm zdiagnozowala mi Prof Boguslawa Baranowska w Warszawie w 2004r. mam to wrodzone.
    Odpowiedź z Cytatem Odpowiedź z Cytatem Podziel się na Facebook

  2. #12
    Początkujący Osiągnięcia:
    Tagger First ClassWeteran5000 punktów doświadczenia
    Avatar 1577586
    Dołączył
    08-01-13
    Postów
    171
    SOG
    13
    Otrzymał : 5 SOGi w 4 postach

    Domyślnie

    Mając 13l miałem bolerioze
    Piszesz o Osteoporozie a mnie kiedyś okropnie stopy bolały że chodzić nie mogłem ale na szczęście przestało. Zrobiłom badania metaboloitów D w surowicy. Badania 2005r

    Witamina D3 metabolit 1,25 (OH)2D3 ............................63,8.................. ............. pg/ml NORMA: 15-60.
    witamina D3 metabolit 25 OHD3................................. 9,7................................ ng/ml NORMA: 11-54.

    Wyniki z: 2013-01-02.

    - ACTH 14,70 PG/ML - NORMA: 5,00-46,00.
    - HG < 0,05 ng/ml - NORMA: 0,00-3,00.

    Wyniki z 2013-01-02.

    - LH 1,18 mlU/ml - NORMA: 0,57-12,07.
    - Testosteron 260,33 ng/dl - NORMA: 142,39-923,14.
    - Prolaktyna 7,12 ng/ml - NORMA: 2,50-17,00.
    - TSH 0,441 mIU/ml - NORMA: 0,350-4,940.


    Mam jeszcze wcześniejsze wyniki stymulacji LH z RH i FSH z RH z roku 2004. po których stwierdzono u mnie hipogonadyzm hipergonadotropowy.


    Badanie z 2004-10-20.
    Test stymulacji LH z LH-RH (25mg).
    0' ...............2,7............................mlU/mL.
    30' .............102,3 ........................ mlU/mL.
    60' .............89,2 .......................... mlU/mL.
    120' ...........69,6 ........................... mlU/mL.

    Test stymulacji FSH z LH-RH (25 mg).
    0' ...............2,7............................mlU/mL.
    30' .............17,3 ........................ mlU/mL.
    60' .............18,4 .......................... mlU/mL.
    120' ...........14,2 ........................... mlU/mL.

    04.13.13r.
    TSH 1,637 norma: 0,35 ;4,940
    FSH 2,59 NORMA: 0,95 ; 11,95
    LH 2,02 NORMA: 0,57 ; 12,07
    TESTOSTERON 264,21 NORMA: 142,39 ; 923,14
    KARIOTYP 46 xy - PRAWIDŁOWY.
    Rezonans przysadki prawidłowy, powiekrzone zatoki klinowo nosowe lewe.


    W 2004r. miałem TSH 5,75 przy Normie 0,270-4,20 dostałem Letroks 50 mg na dobę a póżniej inny doktor zmienił mi na Eutyrox 50 mg na dobę przez 2 lata a w trzecim roku na Eutyrox 100mg na dobę. Po tym okresie odstawiłem hormon tarczycy i odtąd mam wynik w normie.
    W 2004r. badanie FT3 5 pmol/l Norma to 0d 4 - 8,3 pmol/l. FT4 11,08 pmol/l przy Normie od 9 - 20 pmol/l.
    W 2003r. ANTI TPO 1,9 IU/ml przy Normie < 12 IU/ml.
    W 2004r. Anti TPO 0,6 IU/ml Norma <12.
    W 2004r. anty TG < 20 IU/ml Norma 0 - 40 IU/ml.
    W 2003r. FT4 14,4 Norma 10,30 - 24,45 pmol/l.
    W 2004r. PRL 40,54 ng/ml Norma 5 - 35. Przez 3 miesiące brałem Bromergol. I zbiło to mi ją odtąd wynik mam już w normie.
    W 2004r. E2 54,10 pg/ml Norma < 62,0.
    W 2004r. Testosteron 6,13 ng/ml Norma 3 -10.
    2011r. Glukoza 83 mg/dl norma 74-110.
    2007r. Glukoza 94 norma 70-110.
    2011r. T. PSA -CW 0,82 ng/ml.


    25-03-14r od dwóch miesiecu brany undestor testo caps
    od początku lutego biorę Undestor 2 razy na dobę.


    Badanie Parametr Wynik Jednostka L H Norma Opis
    TSH TSH 4,329 &#181;IU/ml 0,350 4,940 N
    FT3 FT3 3,1 pg/ml 1,71 3,71 N
    FT4 FT4 1,03 ng/dl 0,70 1,48 N
    T3 Trijodotyronina całkowita 1,1 ng/ml 0,58 1,59 N
    T4 Tyroksyna 6,27 &#181;g/dl 4,87 11,72 N
    anty-TPO anty-TPO <1,0 IU/ml 0,00 5,61
    anty-TG anty-TG <1,0 IU/ml 0,00 4,11
    FSH FSH 7,06 mIU/ml 0,95 11,95 N
    LH LH 10,91 mIU/ml 0,57 12,07 N
    Estradiol Estradiol 105 pg/ml 11,00 44,00 H
    Prolaktyna Prolaktyna 6,9 ng/ml 2,50 17,00 N
    Testosteron Testosteron 658,07 ng/dl 142,39 923,14 N
    SHBG SHBG 22,4 nmol/l 13,50 71,40 N
    Badanie Parametr Wynik Jednostka L H Norma Opis
    PSA całkowity PSA całkowity 0,36 ng/ml 0,000 1,500 N



    02-04-14r
    Badanie Parametr Wynik Jednostka L H Norma Opis
    Test obciążenia glukozą (75 g) Glukoza na czczo 4,82 mmol/l 3,90 5,50 N prawidłowa glikemia na czczo: 3,9-5,5 mmol/l nieprawidłowa glikemia na czczo: 5,6-6,9 mmol/l, wskazane wykonanie testu OGTT cukrzyca: ≥ 7,0 mmol/l, wynik uzyskany w dwukrotnym badaniu. Wg PTD 2013.
    Glukoza po 1 godz. 6,05 mmol/l 11,10 N
    Glukoza po 2 godz. 3,47 mmol/l 7,80 N
    Insulina po obciązeniu (75 g glukozy 0,1,2) Insulina przed obciążeniem 18,3 &#181;IU/ml 2,0 25,0 N
    Insulina po obciążeniu (pkt 1) 297,5 &#181;IU/ml
    Insulina po obciążeniu (pkt 2) 53,9 &#181;IU/ml
    Odpowiedź z Cytatem Odpowiedź z Cytatem Podziel się na Facebook

  3. #13
    Początkujący Osiągnięcia:
    Tagger First ClassWeteran5000 punktów doświadczenia
    Avatar 1577586
    Dołączył
    08-01-13
    Postów
    171
    SOG
    13
    Otrzymał : 5 SOGi w 4 postach

    Domyślnie

    3lata wstecz 4 taimsy bylem u dr belowskigo na poczatku przypisal mi tabsy z undestor testo, na kolejnej wizycie klosterbedzyt i na kolejnych tez klosterbedzyt i gdy przynioslem mu wyniki po clomie z tesciem 900h to powiedzial ze moja przysadka naprodukowala tyle komorek ze jestem zdrowy powiedzialem ze sexualnie nie jestem do konca i somatycznie, tez to powiedzial ze tak po prostu mam i ze nienadaje sie na testosteron i nie bedzie mnie leczyl.
    Odpowiedź z Cytatem Odpowiedź z Cytatem Podziel się na Facebook

  4. #14
    Początkujący Osiągnięcia:
    Tagger First ClassWeteran5000 punktów doświadczenia
    Avatar 1577586
    Dołączył
    08-01-13
    Postów
    171
    SOG
    13
    Otrzymał : 5 SOGi w 4 postach

    Domyślnie

    z innych chorob to 19l temu zostalem pobity przez bandytow z tylu po glowie stracilem pamiec sparalizowalo mi mowe a kilka lat pozniej dostalem wylewu co wprawilo mnie w otepienie i usztywnilo poznawczo uspilo splycilo pamiec, mowe odzyskalem w 95 % po latach i mam taki przykurcz jak Olbrayski, Prokoooop czy Prof Vetuleni. Krwiaka mi usunela fakirka i sie wylal uchem a ja doznalm oswienia w 2014r.
    Odpowiedź z Cytatem Odpowiedź z Cytatem Podziel się na Facebook

  5. #15
    Sezonowiec Osiągnięcia:
    3 miesiące zarejestrowany500 punktów doświadczeniaTagger Second Class
    Avatar dzd
    Dołączył
    07-05-16
    Postów
    12
    SOG
    0
    Otrzymał : 3 SOGi w 3 postach

    Domyślnie

    Cytat Napisał 1577586 Zobacz post
    z innych chorob to 19l temu zostalem pobity przez bandytow z tylu po glowie stracilem pamiec sparalizowalo mi mowe a kilka lat pozniej dostalem wylewu co wprawilo mnie w otepienie i usztywnilo poznawczo uspilo splycilo pamiec, mowe odzyskalem w 95 % po latach i mam taki przykurcz jak Olbrayski, Prokoooop czy Prof Vetuleni. Krwiaka mi usunela fakirka i sie wylal uchem a ja doznalm oswienia w 2014r.
    Staraj się pisać te wiadomości w ,,jednopostowo''. Rób badania za jednym razem, a nie jednego dnia to a drugiego tamto. Jak ci w Krakowie zrobią badania to je zapostuj, co do twoich nerek, nie znam się na tym sam musisz ogarnąć temat albo zaryzykować i brać tą vit c. Ze wszystkim się wstrzymaj do wizyty w Krakowie. Chujowo by było gdybyś zmarnował szansę na uzyskanie za darmo dostępu do miarodajnych badań, a większość leków i substancji zaburza wyniki. Pamiętaj wyniki acth kortyzol dheaso4 - RAZEM.
    Odpowiedź z Cytatem Odpowiedź z Cytatem Podziel się na Facebook

  6. Użytkownik dzd otrzymał za ten post SOGi od użytownika(-ów):

    1577586 (29-06-16)

  7. #16
    Początkujący Osiągnięcia:
    Tagger First ClassWeteran5000 punktów doświadczenia
    Avatar 1577586
    Dołączył
    08-01-13
    Postów
    171
    SOG
    13
    Otrzymał : 5 SOGi w 4 postach

    Domyślnie

    jak dawkowac arimidex przy estro 105 i testo 230. HZT opieram o prolke 50mgx2/tyg przestawnie z pregnyl 250iux2/tyg. Biore tez 75ug eutyroksu na niedoczynnosc. Zeby zbic estro jakimi dawkami zaczac, ile to potrwa, czy na stale przyjmowac arimidex, co bedzie gdy juz dojde do porzadanego wyniku czy bede powinien przyjmowac arimidex dalej podtrzymujaco tak by obnizal aromataze, jakie dawki podtrzymuje sie i jak dlugo. Jaka jest procedura przyjmowania arimedexu?
    Odpowiedź z Cytatem Odpowiedź z Cytatem Podziel się na Facebook

  8. #17
    Początkujący Osiągnięcia:
    Tagger First ClassWeteran5000 punktów doświadczenia
    Avatar 1577586
    Dołączył
    08-01-13
    Postów
    171
    SOG
    13
    Otrzymał : 5 SOGi w 4 postach

    Domyślnie

    Tu jest dr ktorego znalazlem co podjal sie mojego leczenia.
    [link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]
    Odpowiedź z Cytatem Odpowiedź z Cytatem Podziel się na Facebook

Tagi dla tego tematu

Uprawnienia

  • Nie możesz zakładać nowych tematów
  • Nie możesz pisać wiadomości
  • Nie możesz dodawać załączników
  • Nie możesz edytować swoich postów
  •