Strona 1 z 18 12311 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 174

Temat: Niski testosteron przy bardzo dobrych innych wynikach.

  1. #1
    Sezonowiec Osiągnięcia:
    Tagger Second Class1000 punktów doświadczenia1 rok zarejestrowany
    Avatar Dawid29
    Dołączył
    23-10-15
    Postów
    75
    SOG
    3
    Otrzymał : 0 SOGi w 0 postach

    Domyślnie Niski testosteron przy bardzo dobrych innych wynikach.

    Witam. Mam na imię Dawid. Nie wiem czy trafiłem na dobre forum, ale spróbuje może ktoś ogarnięty mi rozjaśni trochę moją sytuacje. Zacznę od tego, że nigdy nie brałem żadnych sterydów itp. Moim problemem jest bardzo niski testosteron ( zawsze około 300 ng/dl przy normie 262-1593)przy bardzo dobrych innych wynikach.Czemu zacząłem się tym interesować ? Mam prawie 30 lat, i problemy z erekcją. Libido zerowe. Po zrobieniu wielu, wielu badań wyszedł mi bardzo niski teść przy bardzo dobrych innych wynikach. Miałem robione min. usg jąder, rezonans przysadki, badanie prostaty i wszystko jest ok. Wyniki badań :

    - testosteron - robiłem kilka razy wynik zawsze około 300ng/dl norma 262-1593
    - wolny testosteron 13,18 pg/ml norma 4.50 -42.00
    - Cholesterol 185mg/.dl (115-190)
    - Cholesterol HDL 66mg/dl (>40)
    - Cholesterol LDL 110 mg/dl (50-135)
    - Trójglicerydy 47mg/dl norma 50-150 poniżej normy
    - VIT D3(25OH) 20.59 ng/ml (30-80)
    - Prolaktyna 5.1 ng/ml (2.5-17)
    - Estradiol <20 pg/ml (0-56)
    - SHBG 29.82 (18.30-54.10)
    - LH 2.40 mIU/ml (0.80-7.80)
    - Kreatynina 1.10 mg/dl(0.70-1.20)
    - Glukoza 95 mg/dl (70-110)
    - TSH 3 0.837(0.400-4)
    - FSH 6.69(0.70-11.10)
    - Progesteron 0.24 ng/ml norma(0.27-0.90)
    - ALT 19U/l(5-41)
    - AST 22U/l (5-40)
    - Bilirubina całkowita 0.70 (<1)
    - Bilirubina bezp. 0.3 mg/dl(0-0.2)
    - FT 4 1.21 ng/dl(0.89-1.76)
    - FT 3 3.34(1.80-4.20)
    - Kortyzol 356nmol/l
    - APTT 28.8 sek(25-36)
    Tak to wygląda. Jeden endo stwierdził , że sprawa go przerasta i nie jest w stanie mi pomóc. Drugi stwierdził, ze teść jest w normie także wszytko jest ok. Dopiero androlog stwierdził, że wyniki teścia są kiepskie i przypisał mi Clostilbegyt(clomid) 50 mg 1 raz dziennie przez 2 miesiące. Dopiero dziś zacząłem brać także nic nie jestem w stanie opisać.Czy ktoś jest w stanie coś napisać o tym specyfiku. Wg lekarza podniesie mi on naturalnie teścia. Podkreślam jeszcze raz nigdy nie brałem, żadnych koksów itp.. Będę wdzięczny za każdy komentarz. Pozdrawiam Dawid.
    Odpowiedź z Cytatem Odpowiedź z Cytatem Podziel się na Facebook

  2. #2
    Amator Osiągnięcia:
    Tagger First Class1000 punktów doświadczenia1 rok zarejestrowany
    Avatar bololol
    Dołączył
    19-08-14
    Skąd
    Mińsk
    Postów
    407
    SOG
    17
    Otrzymał : 48 SOGi w 39 postach

    Domyślnie

    [link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]
    albo uderz do fallenursusa.
    "Poświęć dzień dzisiejszy dla lepszego jutra"
    Odpowiedź z Cytatem Odpowiedź z Cytatem Podziel się na Facebook

  3. #3
    Moderator Osiągnięcia:
    Trzech znajomychTagger First ClassOverdrive10000 punktów doświadczeniaWeteran
    Nagrody:
    Nagroda społecznościowa
    Avatar USgorn
    Dołączył
    15-11-13
    Skąd
    NL
    Postów
    2,291
    SOG
    268
    Otrzymał : 226 SOGi w 200 postach

    Domyślnie

    Clomid do wyjebania. Nadajesz sie do htz. W nastepnym miesiacu w Warszawie rusza klinika tym sie zajmujaca Hormeza jest na fb
    Per scientiam ad sapientiam
    Odpowiedź z Cytatem Odpowiedź z Cytatem Podziel się na Facebook

  4. #4
    Sezonowiec Osiągnięcia:
    Tagger Second Class1000 punktów doświadczenia1 rok zarejestrowany
    Avatar Dawid29
    Dołączył
    23-10-15
    Postów
    75
    SOG
    3
    Otrzymał : 0 SOGi w 0 postach

    Domyślnie

    Dlaczego Clomid do wyjebania ??? Tak jak pisałem androlog powiedział , że podbije mi teścia dwu-trzykrotnie jeśli nadal będzie hujnia to może nie tu jest problem. Co do kliniki zobaczę co będzie po dwóch miechach kuracji tym clomidem i co andro mi powie.. Dzięki za szybkie odpowiedzi.
    Odpowiedź z Cytatem Odpowiedź z Cytatem Podziel się na Facebook

  5. #5
    Moderator Osiągnięcia:
    Trzech znajomychTagger First ClassOverdrive10000 punktów doświadczeniaWeteran
    Nagrody:
    Nagroda społecznościowa
    Avatar USgorn
    Dołączył
    15-11-13
    Skąd
    NL
    Postów
    2,291
    SOG
    268
    Otrzymał : 226 SOGi w 200 postach

    Domyślnie

    Clomid podbije testo ale tylko na papierze nie bedziesz czul korzysci jednak z tego poziomu testosteronu
    Per scientiam ad sapientiam
    Odpowiedź z Cytatem Odpowiedź z Cytatem Podziel się na Facebook

  6. #6
    Sezonowiec Osiągnięcia:
    Tagger Second Class1000 punktów doświadczenia1 rok zarejestrowany
    Avatar Dawid29
    Dołączył
    23-10-15
    Postów
    75
    SOG
    3
    Otrzymał : 0 SOGi w 0 postach

    Domyślnie

    Nie bardzo rozumiem. Jak zrobię wynik teścia za 2 miechy i powiedzmy okaże się w górnej granicy to znaczy, że tak naprawdę nie mam tyle teścia ile mam ? Jestem laikiem w tym temacie stąd moje być może naiwne pytanie. pozdrawiam
    Odpowiedź z Cytatem Odpowiedź z Cytatem Podziel się na Facebook

  7. #7
    Sezonowiec Osiągnięcia:
    Tagger Second Class1 rok zarejestrowany1000 punktów doświadczenia
    Avatar pasta88
    Dołączył
    17-08-15
    Skąd
    Polska
    Postów
    5
    SOG
    0
    Otrzymał : 0 SOGi w 0 postach

    Domyślnie

    Proponuję, żebyś przeczytał tematy w dziale HTZ innych osób co mają ten sam problem i przekonasz się wtedy, że clomid nie jest dobrym rozwiązaniem. Zajrzyj jeszcze na stronę [link widoczny dla zalogowanych Użytkowników] i zobacz jak to się powinno leczyć. Niestety nasi lekarze to epoka kamienia łupanego.
    Odpowiedź z Cytatem Odpowiedź z Cytatem Podziel się na Facebook

  8. #8
    Moderator Osiągnięcia:
    Trzech znajomychTagger First ClassOverdrive10000 punktów doświadczeniaWeteran
    Nagrody:
    Nagroda społecznościowa
    Avatar USgorn
    Dołączył
    15-11-13
    Skąd
    NL
    Postów
    2,291
    SOG
    268
    Otrzymał : 226 SOGi w 200 postach

    Domyślnie

    zasugerowale sie tytulem tematu. A teraz patrze witamina D do podbicia jest bo jest masakrycznie nisko
    Per scientiam ad sapientiam
    Odpowiedź z Cytatem Odpowiedź z Cytatem Podziel się na Facebook

  9. #9
    Sezonowiec Osiągnięcia:
    Tagger Second Class1000 punktów doświadczenia1 rok zarejestrowany
    Avatar Dawid29
    Dołączył
    23-10-15
    Postów
    75
    SOG
    3
    Otrzymał : 0 SOGi w 0 postach

    Domyślnie

    Witaminę D miałem taką pół roku temu. Przez przypadek wrzuciłem. Na ten moment jest 48.52(30-80) po suplementacji VIT D. Reszta wyników aktualna.
    Odpowiedź z Cytatem Odpowiedź z Cytatem Podziel się na Facebook

  10. #10
    Moderator Osiągnięcia:
    Trzech znajomychTagger First ClassOverdrive10000 punktów doświadczeniaWeteran
    Nagrody:
    Nagroda społecznościowa
    Avatar USgorn
    Dołączył
    15-11-13
    Skąd
    NL
    Postów
    2,291
    SOG
    268
    Otrzymał : 226 SOGi w 200 postach

    Domyślnie

    Ok. Estradiol za niski wiec na clomidzie nadal nie poruchasz
    Per scientiam ad sapientiam
    Odpowiedź z Cytatem Odpowiedź z Cytatem Podziel się na Facebook

Tagi dla tego tematu

Uprawnienia

  • Nie możesz zakładać nowych tematów
  • Nie możesz pisać wiadomości
  • Nie możesz dodawać załączników
  • Nie możesz edytować swoich postów
  •