Strona 1 z 8 123 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 77

Temat: Moje problemy z testosteronem

  1. #1
    Sezonowiec Osiągnięcia:
    Tagger Second Class1 rok zarejestrowany1000 punktów doświadczenia
    Avatar araigne
    Dołączył
    22-07-13
    Postów
    62
    SOG
    0
    Otrzymał : 1 SOGa w 1 poście

    Domyślnie Moje problemy z testosteronem

    Witam, to mój pierwszy post na forum. Mam 20 lat i od dwóch lat borykam się z problemami hormonalnymi. Już od końca podstawówki miałem problemy z gino połączoną z lipo. Podśmiechiwanie kolegów, docinki..nic przyjemnego. Byłem u lekarza, powiedział,że mam 14 lat, dojrzewanie, samo przejdzie. Lata mijały, nie przechodziło. Poza tym nie miałem żadnych objawów. Czasy gimnazjum, libido myślę,że wysokie. Było fajnie aż do czasu 17/ 18 lat. Wtedy zacząłem odstawać od rówieśników. Słaba postura, 0 potrzeby golenia, libido zaczęło się pogarszać. Wtedy myślałem sobie,że to stresy, liceum, zbliżająca się matura itp. Później doszła senność, brak energii, seks przestał mnie tak interesować. Zdałem maturę, zaczęły się wakacje i zrobiłem swoje pierwsze badania na hormony:

    1. Badania z lipca 2011 r. (miałem wówczas 18 lat)

    Testosteron 285 norma: 241-827
    Estradiol 34,83 norma: 0-39

    2. Badania z grudnia 2011r.
    testosteron 390 norma: 241-827
    Estradiol 38 norma: 0-39

    Poszedłem do endo pierwszy raz, potem lekarka kazała powtórzyć badania + tsh. Testo wyszedł wtedy lekko powyżej 400,a tsh wskazywało na niedoczynność(którą leczę do dzisiaj) . Dostałem zapewnienie,że jak opanuję niedoczynność tarczycy to testosteron się podniesie. No cóż..minęły 2 lata i się nic nie zmieniło,a jest nawet gorzej.

    W ciągu tych dwóch lat miałem robione bardzo dużo badań. Byłem nawet na kilkudniowym pobycie w szpitalu, gdzie miałem wyniki najgorsze w ogóle w ciągu całej historii choroby.
    Mianowicie między innymi miałem robione badanie testosteronu w rytmie dobowym. I wyniki wyszły fatalne:
    godzina 8:00 - testosteron 276 241-827
    godzina 12 w południe - testo 195 241-827
    godzina 00:00 testo 114 !!!! 241-827

    Oprócz tego w tym samym czasie robione inne badania:
    Estradiol 16 norma: 0-39
    FSH 4,04 norma: 1,4-18,1
    LH 3,52 norma: 1,5-9,3
    LH ( na drugi dzień) 4,6 norma ta sama
    Prolaktyna 10 norma: do 16.
    Prolaktyna po teście z metoclopramidem- nieznacznie podwyższona
    kortyzol w rytmie dobowym- wszystko w normie
    Wtedy cholesterol poniżej normy, ważyłem 72 kg, przy wzroście 188.
    badanie nasienia i jestem 100% płodny

    Przy wypisie usłyszałem,że takie złe wyniki,bo za bardzo się odchudzałem i że wyglądam na anorektyka. I jedyne zalecenie to zacząć normalnie jeść(bardziej kalorycznie) i jednorazowy strzał pregnylu5000 aby zobaczyć czy jądra zdrowe. Zastrzyk wziąłem i testo po dwóch dniach wynosił ponad 1000,więc usłyszałem,że jestem zdrowy i cześć.....

    Ok, zmieniłem dietę, miesiący mijały, ja w ciągu roku przytyłem ponad 10 kg , cały czas robiłem przykładowe badania testo i zawsze w godzinnach wczesno rannych wychodził 320 ; 350; ostatnie badanie z czerwca tego roku roku 335.
    Ofc zmieniłem lekarza,bo czułem się wiecznie źle, leczyłem się u tego samego lekarza co damianoski z tego forum. Przepisał mi na 9 miesięcy clomid, po którym mój testosteron poszybował w okolicach nawet 1100 norma do 827. Jak odstawiłem lek to wsztstko wracało do punktu wyjścia. Od tamtego lekarza usłyszałem,że mam hipo. Nie powiedział czemu, w ogóle czułem się jak na taśmie produkcyjnej. A na samym clomidzie też rewelacji nie mam,ale lepiej niż bez leku.
    Odnośnie moich objawów:
    -libido kiepskie
    -problemy z erekcjami( jak dojdzie do stosunku to mięknie, flaczeje, dziewczyna musi go ręką pobudzić,a nieraz i to nie pomaga ;/ )
    - w tym roku 21 lat a zarostu nie ma. Parę włosków na brodzie i pod nosem. Pachowe również słabiutkie.
    - porannych wzwodów brak. Zdarzają się w nocy jak się obudzę.
    - problemy ze snem. Nie pamiętam nocy kiedy położyłem się wieczorem i wstałem rano bez przebudzenia w nocy. Nieraz potrafię budzić się pare razy, i oczywiście obowiązkowo w nocy wizyta aby się wylać.
    -Lipomastia(której nie mogę się pozbyć) Nawet jak ważyłem 10 kg mniej wyglądałem ogólnie fatalnie,ale cycki i tak były. Mniejsze,ale były.
    -ginekomastia usunięta rok temu
    -zawsze byłem pizdowaty, wiecznie czegoś się boję
    -tłuszcz na boczkach, na tyłku. Uda i nogi chude.
    -ćwiczę od 9 miesięcy w domu ze swoimi hantlami, ławeczką i efekty mizerne. Oczywiście wyglądam lepiej niż przed zaczęciem ćwiczeń,ale nie rozwijam mięśni.

    To by było na tyle. Liczę na jakieś porady, sugestię. Zastanawiam się nad zaczęciem htz opisywanej tutaj na forum. W przyszłym miesiącu znowu idę do endo i przedstawię jej sprawę.
    Pozdrawiam!
    Odpowiedź z Cytatem Odpowiedź z Cytatem Podziel się na Facebook

  2. #2
    Sezonowiec Osiągnięcia:
    Tagger Second Class1 rok zarejestrowany1000 punktów doświadczenia
    Avatar araigne
    Dołączył
    22-07-13
    Postów
    62
    SOG
    0
    Otrzymał : 1 SOGa w 1 poście

    Domyślnie

    ps fallenursus

    w końcu założyłem konto ;)
    Odpowiedź z Cytatem Odpowiedź z Cytatem Podziel się na Facebook

  3. #3
    neverending science experiment Moderator #Doping Osiągnięcia:
    Trzech znajomychOverdriveStworzenie albumu zdjęć50000 punktów doświadczeniaTagger First Class
    Nagrody:
    Master Tagger
    Avatar fallenursus
    Dołączył
    11-03-09
    Skąd
    Montreal
    Wiek
    45
    Postów
    12,142
    SOG
    1,873
    Otrzymał : 3,153 SOGi w 2,487 postach

    Domyślnie

    Nie będę jeszcze raz pisać co ci już pisałem w mailu :)
    Możesz skopiować :)
    Herman coś od siebie doda to napewno.
    Będzie dobrze.
    we fight like siblings
    but we fuck like champions


    [link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]
    [link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]

    warto dolaczyc!
    Trenbolone abuser.
    Public Enemy #1
    Odpowiedź z Cytatem Odpowiedź z Cytatem Podziel się na Facebook

  4. #4
    Sezonowiec Osiągnięcia:
    Tagger Second Class1 rok zarejestrowany1000 punktów doświadczenia
    Avatar araigne
    Dołączył
    22-07-13
    Postów
    62
    SOG
    0
    Otrzymał : 1 SOGa w 1 poście

    Domyślnie

    Kluczowa dla mnie sprawa to taka czy zaczęcie htz jest jedynym rozwiązaniem czy raczej uderzyć z innej strony? Z tego co sam wywnioskowałem to zawsze miałem estradiol blisko górnej granicy. Był okres,że estradiol miałem w połowie gdy nie miałem w ogóle tłuszczu tylko skóra i kości i lipo(które nie zeszło). Jak przytyłem to od razu estradiol poszedł w górę. W necie czytałem,że wysoki estradiol blokuje przysadkę i wtedy testo też jest niższy. Czy samo branie leków blokujących estradiol mogłoby być wyjściem? Serio co lekarz to inna opinia, więc liczę,że chociaż tutaj ktoś mi w końcu pomoże i napisze czym to jest spowodowane,że 20 latek ma teścia jak 60 latek.
    Odpowiedź z Cytatem Odpowiedź z Cytatem Podziel się na Facebook

  5. #5
    neverending science experiment Moderator #Doping Osiągnięcia:
    Trzech znajomychOverdriveStworzenie albumu zdjęć50000 punktów doświadczeniaTagger First Class
    Nagrody:
    Master Tagger
    Avatar fallenursus
    Dołączył
    11-03-09
    Skąd
    Montreal
    Wiek
    45
    Postów
    12,142
    SOG
    1,873
    Otrzymał : 3,153 SOGi w 2,487 postach

    Domyślnie

    Moim zdaniem za kilka dobrych lat będzie to uważane za chorobę środowiskową.
    Jak jemy, poziom stresu, lekarstwa które nam przepisuja itd itp.
    Na co chorowales jak byłeś niemiwlakiem i czym cię leczyli np. Itd itp
    we fight like siblings
    but we fuck like champions


    [link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]
    [link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]

    warto dolaczyc!
    Trenbolone abuser.
    Public Enemy #1
    Odpowiedź z Cytatem Odpowiedź z Cytatem Podziel się na Facebook

  6. #6
    Sezonowiec Osiągnięcia:
    Tagger Second Class1 rok zarejestrowany1000 punktów doświadczenia
    Avatar araigne
    Dołączył
    22-07-13
    Postów
    62
    SOG
    0
    Otrzymał : 1 SOGa w 1 poście

    Domyślnie

    Dzisiaj wróciłem od androloga. W tytule profesor,więc jechałem bardzo pozytywnie nastawiony. Byłem w gabinecie ponad godzinę, wszystko mi ładnie powyjaśniał. Powiedział,że winna jest u mnie przysadka i co...Jak przyszło co do sposobu leczenia to się kurde załamałem. Trzy razy mu mówiłem,że czytałem na temat leczenia testosteronem z hcg i olał sprawę. On przepisał mi takie leczenie: testo prol. 1 amp. za 3 tyg. natępna, potem znowu za 3 tyg. , potem kolejna za 4 tygodnie i ostatnia 5 fiolka za następne 4 tyg. Czyli 5 fiolek w przeciągu 14 tygodni. Nie widzę sensu w tym leczeniu, nie wiem do czego ma prowadzić. Jak dla mnie takie leczenie nie trzyma się kupy. Niby doktor mówi,że ma nadzieję,że coś zaskoczy w organiźmie,chociaż szczerze w to wątpie...
    Powiedziałem również o tym,że może lepiej dzielić dawki na mniejsze, ale częściej. Aby nie było wahań hormonów. Pokiwał głową, przyznał rację, a jak znowu spytałem to w końcu jak dawkować to znowu wymienił schemat jaki napisałem wyżej. Ręce mi opadły. Facet jest profesorem(bardzo zresztą poczciwym),ale jest już sędziwy i obawiam się,że trochę został w innej epoce z leczeniem..co o tym sądzicie? W ogóle jest sens rozpoczynać taką kurację na samym testo prol z dawkami 1 amp raz na 4 tyg.?
    Odpowiedź z Cytatem Odpowiedź z Cytatem Podziel się na Facebook

  7. #7
    neverending science experiment Moderator #Doping Osiągnięcia:
    Trzech znajomychOverdriveStworzenie albumu zdjęć50000 punktów doświadczeniaTagger First Class
    Nagrody:
    Master Tagger
    Avatar fallenursus
    Dołączył
    11-03-09
    Skąd
    Montreal
    Wiek
    45
    Postów
    12,142
    SOG
    1,873
    Otrzymał : 3,153 SOGi w 2,487 postach

    Domyślnie

    Nic.ci tu w ten sposób nie zaskoczy.
    Nolva juz sama jak cos na "zaskoczenie"plus na start hcg.
    Dwa tyg hcg 500eod.
    5tyg 20mg nolvy na.noc po skończeniu hcg. Jeśli chcesz prubowac. Swojemu też musiałem grzecznie tl bo według niego wogole miałem testo ponad normę....
    we fight like siblings
    but we fuck like champions


    [link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]
    [link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]

    warto dolaczyc!
    Trenbolone abuser.
    Public Enemy #1
    Odpowiedź z Cytatem Odpowiedź z Cytatem Podziel się na Facebook

  8. #8
    Sezonowiec Osiągnięcia:
    Tagger Second Class1 rok zarejestrowany1000 punktów doświadczenia
    Avatar araigne
    Dołączył
    22-07-13
    Postów
    62
    SOG
    0
    Otrzymał : 1 SOGa w 1 poście

    Domyślnie

    Czyli co..to co przepisał to lipa? W takim razie co tobi tytuł profesora przed nazwiskiem? Zaczyna mnie przerażać ten brak wiedzy u lekarzy.
    Serio tracę już po mału motywację na to,że bedzie dobrze. Dzisiaj kolejne rozczarowanie u lekarza, facet z tytułem profesora chce mnie testosteroem odblokować..przecież to nawet na rozum laika jakim ja jestem nie ma sensu.
    Raz przez rok clomid nie spowodował,że coś zaskoczy..to nolva może pomóc?
    Słuchaj fallen jeszcze jedno: branie prolki tak jak piszą na ulotce..jedna fiolka raz na 2 tyg. to odczuwa się takie dawki? W sensie libido itp. Czy to raczej śmieszne dawki? Takie dawkowanie przepisał mi inny androlog.
    Odpowiedź z Cytatem Odpowiedź z Cytatem Podziel się na Facebook

  9. #9
    neverending science experiment Moderator #Doping Osiągnięcia:
    Trzech znajomychOverdriveStworzenie albumu zdjęć50000 punktów doświadczeniaTagger First Class
    Nagrody:
    Master Tagger
    Avatar fallenursus
    Dołączył
    11-03-09
    Skąd
    Montreal
    Wiek
    45
    Postów
    12,142
    SOG
    1,873
    Otrzymał : 3,153 SOGi w 2,487 postach

    Domyślnie

    Bardzo mała dawka. 80-120 startują z htz tyg. Raz na tydz nie polecam dawkowac dwa ra,y w tyg.podzielona dawka. Mniejsze wachania hormonu.
    Nolva ma to do sibie ze stymuluje przysadke i podwzgorze. Clomid ino przysadke.
    Htz to nie.tylko podawanie testo. To hcg,kontrola estrogenu badania częste..jakość.życia całkiem inna i napewno odczuwalne.
    we fight like siblings
    but we fuck like champions


    [link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]
    [link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]

    warto dolaczyc!
    Trenbolone abuser.
    Public Enemy #1
    Odpowiedź z Cytatem Odpowiedź z Cytatem Podziel się na Facebook

  10. #10
    Amator Osiągnięcia:
    Tagger First ClassWeteran5000 punktów doświadczenia
    Avatar Zima
    Dołączył
    25-07-11
    Postów
    325
    SOG
    11
    Otrzymał : 31 SOGi w 28 postach

    Domyślnie

    Po przeczytaniu Twojego posta jakoś dziwnie się poczułem, uświadomiłem sobie, że mam troszeczkę podobne objawy, jednak do tej pory sobie nie zdawałem z tego sprawy. Myślę, że raczej nie mam problemu, z nabieraniem masy mięśniowej... kumple ćwiczą i rosną w podobny sposób, jednak także mój zarost jest znikomy, rzekłbym dziewiczy xD Nie martwiłem się tym do tej pory bo nie lubię sie golić. Zastanawiając się dłużej nad tematem to właściwie jestem słabo owłosiony. Włosy na dyńce gęste, ale na klacie zero i na nogach też mizerne te owłosienie. Co do porannych zwodów to właściwie nie mam, ale jak przychodzi co do czego to raczej wszystko działa, aczkolwiek muszę przyznać, ,że popęd też licho u mnie wygląda nie czuje, że muszę ruchać na prawo i lewo, właściwie to dochodzę teraz do wniosku, że mogę się bez tego obejść. Jak się trafi okazja no to wiadomo, że trzeba korzystać, ale jakoś nie ma musu. Mam problem z otłuszczeniem klaty, jednak przyczyną tego może być beznadziejny styl życia w gimnazjum i na początku liceum, teraz troche zbiłem fat. Czy coś jest nie tak? Badania na hormony coś kosztują? 21lat, 183cm, 76-80kg.
    Jeżeli ktoś żyje z tego, że zwalcza wroga, jest zainteresowany tym, aby wróg pozostał przy życiu.
    Odpowiedź z Cytatem Odpowiedź z Cytatem Podziel się na Facebook

Tagi dla tego tematu

Uprawnienia

  • Nie możesz zakładać nowych tematów
  • Nie możesz pisać wiadomości
  • Nie możesz dodawać załączników
  • Nie możesz edytować swoich postów
  •