Strona 3 z 3 PierwszyPierwszy 123
Poka¿ wyniki od 21 do 27 z 27

Temat: Serwatka - co sądzicie? z czym brac/masa

  1. #21
    Pocz±tkuj±cy Osi±gniêcia:
    Weteran1000 punktów do¶wiadczenia
    Avatar vanadi
    Do³±czy³
    08-03-06
    Sk±d
    peb.pl
    Postów
    156
    SOG
    0
    Otrzyma³ : 2 SOGi w 1 po¶cie

    Domy¶lnie

    wlasni tak jak napisales i wlasnie dlatego tam ni ema wpi
    [link widoczny dla zalogowanych U¿ytkowników]
    Odpowied¼ z Cytatem Odpowied¼ z Cytatem Podziel siê na Facebook

  2. #22
    Amator Osi±gniêcia:
    Weteran1000 punktów do¶wiadczenia
    Avatar Litwin25
    Do³±czy³
    30-03-06
    Sk±d
    Gdynia
    Postów
    370
    SOG
    0
    Otrzyma³ : 3 SOGi w 3 postach

    Domy¶lnie

    Ale wczesniej zaczełes ze nie ma tam tez wpc!Czyli kłuci sie to z tym co pisałes.
    "Lepiej umrzec na stojąco,niż życ na kolanach"
    Odpowied¼ z Cytatem Odpowied¼ z Cytatem Podziel siê na Facebook

  3. #23
    Pocz±tkuj±cy Osi±gniêcia:
    Weteran1000 punktów do¶wiadczenia
    Avatar vanadi
    Do³±czy³
    08-03-06
    Sk±d
    peb.pl
    Postów
    156
    SOG
    0
    Otrzyma³ : 2 SOGi w 1 po¶cie

    Domy¶lnie

    bo nie matam ani wpi ani wpc ja sam wiesz musialo by go tam byc 80 wypadku wpc a 88 w wypadku wpi ;]
    [link widoczny dla zalogowanych U¿ytkowników]
    Odpowied¼ z Cytatem Odpowied¼ z Cytatem Podziel siê na Facebook

  4. #24
    Amator Osi±gniêcia:
    Weteran1000 punktów do¶wiadczenia
    Avatar Litwin25
    Do³±czy³
    30-03-06
    Sk±d
    Gdynia
    Postów
    370
    SOG
    0
    Otrzyma³ : 3 SOGi w 3 postach

    Domy¶lnie

    W serwatce jest to białko z którego się robi wpc i wpi,tylko o to mi chodziło,a że są potrzebne pewne procesy do uzyskania jego a to inna sprawa.Akurat do uzyskania wpc jest potrzebna tylko ultrafiltracja,która polega na "przesianiu"serwatki przez sito z maleńkimi otworami,które oddziela laktoze i tłuszcz od białak serwatki.W ten sposób uzyskujem wpc.Dlatego upierałem się że w serwatce jest wpc ale w małych ilościach i trzeba je poddać procesowi filtracji zeby mieć czyste białko.
    "Lepiej umrzec na stojąco,niż życ na kolanach"
    Odpowied¼ z Cytatem Odpowied¼ z Cytatem Podziel siê na Facebook

  5. #25
    Pocz±tkuj±cy Osi±gniêcia:
    Weteran1000 punktów do¶wiadczenia
    Avatar vanadi
    Do³±czy³
    08-03-06
    Sk±d
    peb.pl
    Postów
    156
    SOG
    0
    Otrzyma³ : 2 SOGi w 1 po¶cie

    Domy¶lnie

    no i wszytko jasne;) wiec nie mozna teraz tego nazwac wpc i to mi biega.
    tak czy siak laktozy jest w c...j i jeszcze wiecej a czy jakies pzoytywne wegle tam sa??
    [link widoczny dla zalogowanych U¿ytkowników]
    Odpowied¼ z Cytatem Odpowied¼ z Cytatem Podziel siê na Facebook

  6. #26
    Amator Osi±gniêcia:
    Weteran1000 punktów do¶wiadczenia
    Avatar Litwin25
    Do³±czy³
    30-03-06
    Sk±d
    Gdynia
    Postów
    370
    SOG
    0
    Otrzyma³ : 3 SOGi w 3 postach

    Domy¶lnie

    Nie ma żadnych pozytywów,bo organizm nie przerobi tyle laktozy.A widomo że 100 gram tego"cuda"to za mało by było,bo tam jest tylko 13 gram białka.
    "Lepiej umrzec na stojąco,niż życ na kolanach"
    Odpowied¼ z Cytatem Odpowied¼ z Cytatem Podziel siê na Facebook

  7. #27
    Pocz±tkuj±cy Osi±gniêcia:
    Weteran1000 punktów do¶wiadczenia
    Avatar vanadi
    Do³±czy³
    08-03-06
    Sk±d
    peb.pl
    Postów
    156
    SOG
    0
    Otrzyma³ : 2 SOGi w 1 po¶cie

    Domy¶lnie

    chodzi czy w weglach jest sama laktoza czy sa jakies sladowe polisacharydy itp
    [link widoczny dla zalogowanych U¿ytkowników]
    Odpowied¼ z Cytatem Odpowied¼ z Cytatem Podziel siê na Facebook

Tagi dla tego tematu

Uprawnienia

  • Nie mo¿esz zak³adaæ nowych tematów
  • Nie mo¿esz pisaæ wiadomo¶ci
  • Nie mo¿esz dodawaæ za³±czników
  • Nie mo¿esz edytowaæ swoich postów
  •