-
[pomoc] Jaki gainer?
Witka
Dopiero stawiam pierwsze kroki w kulturystyce Bardzo chce przybrac na wadze (65kg 180cm)
i interesuja mnie gainery a konkretnie na co w nich powinienem zwraca uwage? Jakies konkretne substancje?
Pozdrawiam
Marcin
-
-
ilosc białka oraz jego jakośc i rodzaj. w twoim wypadku lepiej kupowac tak zwany hard gainery czyli mające niską zawartośc białka(pozwoli to na szybsze nabranie masy)
-
-
czyli musisz też patrzeć jaką ma zawartość węglowodanów
i nie patrz na to że ma on tam jakąś zawartość kreatyny czy inne cuda to poprostu chwyty marketingowe
jak dla mnie na obecną chwilę najlepszy to mass xxl z treca
-
-
Ok dzieki za pomoc :cool:
a jeszcze apropos weglowodanow lub innych srodkow slodzacych to na co powinienem zwracac uwage? Czy lepsze sa poli czy moze mono sacharydy? Gubie sie czasem w tych zawilym belkocie jakim sa czesto opisy wszelkich odzywek...
Pzdr
-
-
poli to złozone czyli szukaj poli.
dla mnie najtanszym dobrym gainerem jest gainbolic6000 olimpa i super gain 4100 firmy mlo. inne jakos nie były tak dobre a z wyzszej polki to najlepszy moim zdaniem superwhey gainer 4000 firmy olimp.
-
-
co sądzicie o Gain Bolic... ??
-
-
tomek.
Gość
zalezy dla kogo....
staż ? wiek? zasobnośc portfela? czy łatwo przybierasz tłuszcz?
-
-
Trenuje juz z rok wiek-18 lat portfel nie jest zbyt pełny tłuszczu nie przybieram zbyt dobrze i łatwo. 176cm i 70kg bardzo mało niewiem jak przybrać na masie... nie wychodzi mi to
-
-
-
-
tomek.
Gość
o to chodzi
ugotuj ryż wrzuć puszke tyńczyka i masz gainera
gainera bierz jeżeli nie masz możliwości zjedzenia normalnego posiłku(bo pujdziesz z torbami) czyli np: szkoła lub gdy nie masz czasu robić posiłku
-
Tagi dla tego tematu
Uprawnienia