-
Skutki uboczne HMB ?????
Witam
Przyjmuje HMB 1250 od 3 tygodni. do tej pory wszystko było oki ale od 3 dni zaj.........cie mnie boli głowa. Czy może to byc spowodowane przyjmowanie HMB. Dodam ze biore ją 3 razy dziennie. Aha wcześniej ograniczałem kawe a teraz wypijam dwie dziennie bo mam sporo egzaminow i do późna sie ucze.
prosze o opinie
[img]http://img257.imageshack.us/img257/1013/vlepka44ub.gif[/img]
-
największe efekty uboczne hmb to to że na wiele sie ten supl nie przydaje
ten ból głowy to raczej może byc od kawy
-
Hmmm co do efektow to tez bylem sceptyczny ale powiem ci ze poszlo mi dosyc duzo siły.
-
siły to napewno nie przybyło ci od tego
może efekt plecabo
-
moim zdaniem bóle głowy spowodowane kurczeniem sie portwela od hmb...
-
jak sie uczysz po nocxah nie spisz jedziesz na kawie i cwiczysz to organizm niema kiedy sie regenerowac a regeneracja najlepsza nastepuje podczas snu... pozatym serducho moze walnac ja kiedys przez tydzien na kawach jechalem malo spalem i sie pochorowalem organizm nie wytrzymal.... zostaw silownie na czs jak masz duzo nauki bo to chybajuz koncowka nie?? potem se odbijesz :D
-
nom, dokladnie... co do HMB wypowiadalem się już często, ja HMB polecam. Co do bólu glowy to albo przemęczenie i brak regeneracji albo wplyw pogody (bo wiosnę mamy piękną tego roku :cry: ) albo jedno i drugie. 2 kawy dziennie też napewno nie wplywają negatywnie, chyba że masz wysokie nadciśnienie, w co wątpię. Generalnie, zdawaj egzaminy i marsz na wakacje :mrgreen:
-
Dzieki za pomoc
pozdrowienia dla wszystkich
-
HMB a skutki uboczne.
Nie jestem specem w dietetyce , ale mam co do HMB wątpliwośći ...
Jestem natomiast pewien , że połowa z tych co pier**** , że po HMB niema żadnych bólów głowy , nie miała możliwości nawet tego powąchać.
Wczoraj wylądowałem po treningu na pogotowiu, następnie z pogotowia zostałem przeniesiony na obserwacje w szpitalu ( badał mnie kardiolog ) - powód? po trzeciej serii dostałem takich zawrotów głowy, że nie mogłem samodzielnie ustać na nogach, a ból głowy był nie ubłagalny.
Z testów kardiologicznych wynikło, że jestem po "koksach", mimo, że ich nie brałem .
Jestem drugi dzień po wizycie w szpitalu i w dalszym ciągu nie mogę samodzielnie ustać na własnych nogach .
Nie mówie tego po to byście się nademna użalali , ale po to by ostrzec osoby które chcą zacząc kuracje z HMB .
Myśle , że jutro będe miał gotowe wyniki badań i okaże się czy rzeczywiście jest to wina wyłącznie tego specyfiku.
P.S . Nie chce pod moim postem widzieć żadnego pierdolenia, że robie jakąś anty-reklamę ! piszę jak zachowuje się MÓJ organizm po zażyciu HMB.
Pozdr.
-
ciekawe to... daj jutro wyniki, bo ciekawi mnie tez to...
-
Powiedz, czy oprócz HMB bierzesz jakieś inne suple.
Tak się stało po pierwszej dawce HMB?
-
No też mnie to ciekawi...ja juz z 4 miechy wcinam hmb z fitmaxa o jeszcze wiekszym stezeniu i jakos mi nic takiego sie nie dzieje...Skad masz to hmb?
A moze jedziesz jeszcze na jakims spalaczu?moze jakis mocny buzer przedtreningowy?
-
Ja biorę HMB praktycznie od listopada - z miesięczną przerwą w okolicach lutego. Brałem HMBolon Olimpu (ten z jabłczanem kreatyny), a obecnie biorę HMB z Hi-Teca. HMB Mega Caps nie próbowałem, ale żadnych skutków ubocznych u siebie po zażywaniu HMB -a biorę 6 miesięcy - nie zauważyłem. Przyczyny Twojego osłabienia mogą być różne i nie musi być to wprost związane z braniem HMB.
1. Może zjadłeś coś szkodliwego rano?
2 Dajesz organizmowi odpocząć i czy śpisz odpowiednią ilość godzin?
3. Pijesz kawę? Jeśli tak, to w jakich ilościach?
4. Jakie suplementy zażywasz równolegle do HMB? Może ich kombinacja Ci zaszkodziła?
itd., itd.
Wstrzymajmy się na razie co do opinii nt. HMB, a poczekajmy na diagnozę lekarza.
-
Jakiej firmy HMB i jak z testow kardiologicznych wynikło że jesteś na koksie??
Głównie interesuje mnei firma!!
Jedyne co mi przychodzi o głowy to zanieczyszczenie HMB bo innej możliwości nie widze. To jest metabolit leucyny.
Istotne jest też jak długo treniujesz i czy masz problemy z ciśnieneim . To tak ode mnie.
-
Trzeba patrzec szeroko
Zastanowic sie co sie przyjmowalo w ostatnich dwuch tygodniach w jakich stezeniach
przyczyny moga byc naprawde rozne
najlepiej dac zbadac to co sie przyjmowalo jesli ma sie powazne watpliwosci
co do hmb - wg mnie to bezuzyteczny srodek poniewaz znacznie bardziej wplywa na caly organizm a niezeli bezposrednio na miesnie
-
Jeszcze dodam od siebie, że miałem robione pełne badanie krwi wraz z poszczególnymi hormonami (taka polityka firmy w której pracuję) z 3 tygodnie temu i jestem zdrowy jak niemowlak :))))
-
szymonster czekaj na wyniki i nie podniecaj sie tak dopóki nie znasz przyczyny...
j/w trzeba patrzec duzo szerzej i to hmb nie musi byc niczemu winne
jakie badania miales robione?
acha sprawdzałeś termin przydatności do spożycia na tym hmb???
-
Koti, moge sie zalozyc ze nie pijesz wystarczajaca ilosc wody.
-
[QUOTE=koti88;8415]Witam
Przyjmuje HMB 1250 od 3 tygodni. do tej pory wszystko było oki ale od 3 dni zaj.........cie mnie boli głowa. Czy może to byc spowodowane przyjmowanie HMB. Dodam ze biore ją 3 razy dziennie. Aha wcześniej ograniczałem kawe a teraz wypijam dwie dziennie bo mam sporo egzaminow i do późna sie ucze.
prosze o opinie
[IMG]http://img257.imageshack.us/img257/1013/vlepka44ub.gif[/IMG][/QUOTE]
Nie od HMB jedyny efekt uboczny to,że odbijało mi się starymi kapciami ;)
-
[quote=kowalx;228180]nie od hmb jedyny efekt uboczny to,że odbijało mi się starymi kapciami ;)[/quote]
04-06-06, 19:15
-
[QUOTE=Punisher;228218]04-06-06, 19:15[/QUOTE]
.....??
-
Zapytanie ma 3 lata, o to mi chodziło. (podałem datę 1-go posta)
-
[QUOTE=Punisher;228263]Zapytanie ma 3 lata, o to mi chodziło. (podałem datę 1-go posta)[/QUOTE]
no tak to jest jak ktoś odświeża i poleciałem za resztą nie patrząc na datę pierwszego ;/ zonk :)
byłeś pierwszy :p
-
Badania wykazały...
jak się kasuje te posty xD
-
Czy możesz powiedzieć jakiej firmy HMB zażywałeś?
-
Jestem bezpośrednio po wszystkich badaniach .
Jedne z nich wykazały iż środek "beta-hydroksy beta-metylomaślan" (HMB) spowodował uszkodzenie wątroby spowodowane nadmiarem enzymu ASPAT który wynosił u mnie 125 U/L gdzie norma mieści się pomiędzy 10 a 50 U/L.
Mdłości i utrata równowagi mogła być spowodowana przemęczeniem, aczkolwiek HMB jak wiadomo służy po to by stymulować siłe w organizmie, ale kiedy tej siły niema to środek pomoże nam tylko o tym ZAPOMNIEĆ! Prawda zostaje taka sama... Gorzej jak sobie to uświadomimy dopiero na pogotowiu, lub zawale serca.
Jeżeli koniecznie chcecie to stosować to chociaż spróbujcie się odpowiednio odżywiać i wysypiać...
Ja odkładam HMB.( widać nie dla wszystkich )
Pozdrawiam.
-
[QUOTE=Narg;228445]Czy możesz powiedzieć jakiej firmy HMB zażywałeś?[/QUOTE]
Trec Nutrition...
-
Wyniki na kilka dni po treningu/melanżu mogą być kilkukrotnie zawyżone więc [B]nic nie wykazały...[/B]
-
Masz rację Tom bo wątroba musi przerobić cały zakwas który naprodukuje organizm przy wzmozonej pracy mięśni , ale ja zrobiłem zaledwie 2 seryjki na biceps, a więc badania jak najbardziej wiarygodne .
Pozdr.
-
i miesiac po treningu wyniki beda zawyzone, do tego alko i niezdrowe jedzenie (no chyba ze nie pijesz)
zrób badania za jakis czas, bo teraz napewno są zawyzone