Co myslicie o serwatce z allegro? za 1kg wychodzi 5zl i z czym ją brac?
Printable View
Co myslicie o serwatce z allegro? za 1kg wychodzi 5zl i z czym ją brac?
Wielu sądzi że białko z Ostrowii to kupa a kosztuje 35 zł.za kg,to sobi epomysl co mozna myśleć o tym białku?
przeciez to pasza
daruj sobie
szkoda zdrowia
Ta serwatka to odpad nie przetworzony odapd powstaly przy produkcji sera
Nie chcialbys tego jesc, uwierz
predzej osrasz caly kibel niz przybierzesz dzieki temu na masie czy sile :mrgreen:
Na dobrą sprawę, to serwatki w mleczrniach tyle kosztują... ale lepiej zainwestowac w coś lepszego. PS . Co jest nie tak z tą Ostrovią?
Ostrowia dla mnie jest oki,ale podaje ja jako przykład że niektórzy sugeruja się ceną.
wystarczy zapoznać sie z procesami jakie musi przejść taka ostrowia by stać się dobrym białkiem
A ile dałbyś jej jako białku dla sportowców w skali 1-10??
nie mnie to oceniać
wypiłem prawie kilogram
więcej tego nie zrobię
serwatka przypomina predzej gainera niz bialko poniewaz zawira wiecej wegli a bialka okolo 13 gram na 100.nie mowiac o jakosci bialka i tych weglowodano a raczej laktozy;/
mówiliśmy teraz o ostrowii
bo zaraz wyjdzie, że jestem jeleń co pije rolmlecz
nie dzięki
hehe
Jakosć białka w serwatce jest dobra bo w końcu poprzez jego filtracj euzyskuje się albo koncentrat albo izolat,gorzej właśnie z laktozą,której du żo ludzi nie umie trawić a jest tez słabym węglem.
nie mylmy białka serwatkowego z serwatką
Ale w serwatce masz 13% białka serwatkowego,pełnowartościowego.Tylko o tym pisze.Ale nie polecam stoswania serwatki,za duzo tam odpadów(laktoza).
wolę nawet tego nie widzieć na oczy
ale spoko rozumiem Cię
co t gadasz ze tamjest wpc??:>
A co ma być w serwatce?Wiesz jak w ogóle powstaje wpc albo wpi?
wiesz. aco moze i wpi tam jest??:> iesz ile to prcosow przechodzi zanim mozna nazwac wpi -wpi??
Wpi jest wtedy kiedy serwatka przejdzie przez nanomambrany,które oddzielą białko serwatkowe od reszty.Wpi jest wtedy gdy % wartość odżywki białkowej wynosi przynajmniej 88%Ten proces nazywa się ultrafiltracja,jest jeszcze proces wymiany jonowej ale nie o tym rozmawiamy.A wg.ciebie jak powstaje białko serwatki?
wlasni tak jak napisales i wlasnie dlatego tam ni ema wpi
Ale wczesniej zaczełes ze nie ma tam tez wpc!Czyli kłuci sie to z tym co pisałes.
bo nie matam ani wpi ani wpc ja sam wiesz musialo by go tam byc 80 wypadku wpc a 88 w wypadku wpi ;]
W serwatce jest to białko z którego się robi wpc i wpi,tylko o to mi chodziło,a że są potrzebne pewne procesy do uzyskania jego a to inna sprawa.Akurat do uzyskania wpc jest potrzebna tylko ultrafiltracja,która polega na "przesianiu"serwatki przez sito z maleńkimi otworami,które oddziela laktoze i tłuszcz od białak serwatki.W ten sposób uzyskujem wpc.Dlatego upierałem się że w serwatce jest wpc ale w małych ilościach i trzeba je poddać procesowi filtracji zeby mieć czyste białko.
no i wszytko jasne;) wiec nie mozna teraz tego nazwac wpc i to mi biega.
tak czy siak laktozy jest w c...j i jeszcze wiecej a czy jakies pzoytywne wegle tam sa??
Nie ma żadnych pozytywów,bo organizm nie przerobi tyle laktozy.A widomo że 100 gram tego"cuda"to za mało by było,bo tam jest tylko 13 gram białka.
chodzi czy w weglach jest sama laktoza czy sa jakies sladowe polisacharydy itp