-
Co się ze mnądzieje?
Witam wszystkich którzy chcą mi pomóc... :mrgreen:
Mam 18 lat 176cm i 70kg. Od jakiegośczasu trenuje na siłowni biore Xpanda w kap,GainBolic i Aminokwasy. Problem mój polega na tym że ja wogóle nie przybieram na masie co staje się już denerwujące wydaje sporo kasy na odrzywki a tu nic efektów.
Jak mam trenować co brać jak brać to co mam teraz czyli Xpanda w kap,GainBolic i Aminokwasy.
Trenuje 5xw tyg. 2 x w tyg robie klatke i biceps reszte partii robie tylko po razie bo wiem ze pompowanie ich codziennie pogorszy sprawe.
Już mi ręce opadają niewiem co mam robić i jak to robić POMOCY...
-
A masz diete? No i jaki masz staz?
-
dieta moja polega na tym ze jem wszystko w miare rozsądku... najwięcej nabiału oczywiscie oraz Piersi z kurczaka, ryby dlatego ze chodze do szkoły o 8 wychodze o 16 wracam. :cry:
-
Ale jesz mniej wiecej co 3 godz?Napisz jak dlugo trenujesz i przedstaw swoj trening.Raczej nie potrzbnie robisz klatke i biceps 2x w tygodniu.
-
trenuje pół roku... cały czas próbuje nabrać masy. Nie chodze na zadną profesjonalnąsiłownie bo mam w piwnicy 2 ławki wyciąg modlitewnik 100Kg cięzaryu (co narazie mi wystarcza w zupełności)
Chcesz zebym Ci napisał mojąrozpiske w ciągu tygodnai co i jak trenuje?
-
[b]Geryon[/b], napisz rozpiske bedzie latwiej pomoc :wink:
zobaczy sie gdzie robisz blad :wink:
-
[quote=Geryon]dieta moja polega na tym ze jem wszystko w miare rozsądku... najwięcej nabiału oczywiscie oraz Piersi z kurczaka, ryby dlatego ze chodze do szkoły o 8 wychodze o 16 wracam. [/quote]
no i tu jest blad :)
rozpisz diete!
-
MOja dieta wygląda nastepująco:
Rano (śniadanie)
Płatki z mlekiem lub serek waniliowy ze słodką bułka szklanka lub dwie mleka
Szkoła (2 śniadanie)
2-3 kanapki z wędliną i serem do tego jakiś owoc jabłko mandarynka
Po szkole (obiad)
Odrazu po szkole zupa (nie lubie zup i często omijam ten posiłek)
około godz. 18.30 (niewiem jak to nazwać chyba obiad)
2xw tyg. piers z kurczaka inne dni to jakieś mięso w sosie i do tego ryż czasami kasza.
i na koniec okolo 21
lekka kolacja pare kanapek.
Zaraz napisze swoją rozpiske.
Prośba moja jest taka zebyście oczywiście poprawili moją diete :P ale i napisali czego powinienem unikać w posiłku i napojach.
-
twoja dieta jest do bani :)
-
no wiec co mam z tym zrobić?
-
[url]http://e-kulturystyka.info/viewtopic.php?t=78[/url]
wybierz sobie cos :)
-
na samym bialku nie zrobi sie masy, na zupie tez nie %)
wypelnij tez profil
-
ok diety są bardzo fajne ale w szkole nie mam dostępu do jedzenia :) Mam tam sklepik z hamburgerami frytkami batonami i colą ;/ Jedyne co to biore z domu kanapki:(
-
dlatego nie kazdy moze zostac perfekcyjnym "kulturystą", mozesz brac gainerka do szkoly, lub ryz z piersia kurczaka(tudziez makaron z twarozkiem itp - odradzam tunczyka do szkoly ;p, kanapki z jajkiem tez nie pachna najlepiej ale sa dobre do diety - oczywiscie czarne pieczywo) i pojsc sobie na stolowke i tam to zjesc... no chyba ze sie wstydzisz.. jesli tak, to odpowiedz sobie na jedno zajebiscie, ale to zajebiscie wazne pytanie - robisz to dla siebie, czy dla "obsow" ? Jesli to drugie to krzyzyk na droge ;]
-
nie nie wstydze się tego :P
W takim razie czego mam sięwystrzegac jakich napoii jakich posilków...?
-
Chlopie sciegna pozrywasz a efektu nie bedzie. Wiecej ww, bialka i jakies suple.
W twoim wieku 18 lat, uwazaj na suple co i ile bierzesz. Zanim kupisz pomytaj sie czy mozesz to brac.
Do picia, czysta woda, mleko i to wystarczy( w twoim przypadku) nie kabinuj.
Powodzenia.
S.
-
do picia woda oczywiscie, jedzonko - wegle typu: ryz, kasze, makarony; bialka - tunczyk, piers kurczaka, twarozek; unikac sokow, niepelnowartosciowych posilkow i nadmiaru tluszczu, zup tez powinno sie unikac [taka jest teoria - a jaki bedzie efekt dowiesz sie po zastosowaniu sie do tego]. Mleka nie pij... raczej unikaj. Do diety dorzuc witaminy , jesli jeszcze tego nie zrobiles - vigor lub multipack trec'a.
-
[quote=inf]zup tez powinno[/quote]
pomidorowa jest ok :)
-
hmmm to dziwne czemu mleka mam unikać przeciez tam jest dużo białka?
Ogólnie mleko zawiera wpań i wiele cennych witamin :)
-
Ja tam zupy nie jadłem już z 7 lat i zyje, świetnie się czuje i rosne :mrgreen:
-
Zup powinno sie unikac... tak jak przetworow mlecznych - dlaczego ? Mleko 2% zawiera ok. 3.4g bialka/100ml i az 4.9 grama WW(laktoza-dwucukier mleczny - dlatego powinno sie unikac).
-
[quote=inf]unikac... tak jak przetworow mlecznych[/quote]
heh, inf co ty mowisz w ogole?
przetwory mleczne to
ser bialy,zolty,kefir jogurt,maslanka, itp
[quote=inf]dlaczego ? Mleko 2% zawiera ok. 3.4g bialka/100ml i az 4.9 grama WW(laktoza-dwucukier mleczny - dlatego powinno sie unikac).[/quote]
taaa, a tutaj podajesz wartosc odzywcza melka :]
pozatym u mnie w sklepie jest tez mleko 0,5 nawet 0,0% tluszczu : ))
-
Ta spoko, tylko co ma tluszcz do zawartosci laktozy ? nikt nie pisze, ze to przez tluszcz nie poleca sie produktow mlecznych, a wlasnie przez to, ze zawiera spora dawke laktozy... i te produkty, ktore wymieniles nie powinny byc podstawa w diecie (czyli ze nalezy ich unikac). Jogurt nie ma mega-ilosci bialka zeby go szamac, lepiej zastosowac rybke, lub kurczaczka. Rozumiesz juz ?
-
[quote=inf]Ta spoko, tylko co ma tluszcz do zawartosci laktozy ?[/quote]
no nic, tylko napisalem CI ze jest mleko tez 0,5 i 0% ktore maja wiecej bialka od 2% :]
[quote=inf] ze to przez tluszcz nie poleca sie produktow mlecznych,[/quote]
nie porduktow tylko mleka gluptasie :]
[quote=inf]i te produkty, ktore wymieniles nie powinny byc podstawa w diecie (czyli ze nalezy ich unikac). [/quote]
:mrgreen:
[quote=inf]Jogurt nie ma mega-ilosci bialka zeby go szamac, lepiej zastosowac rybke, lub kurczaczka. Rozumiesz juz ?[/quote]
hehe ja Ci tylko powiedzialem co to sa produkty mleczne dzieciak :)
[quote=inf]Jogurt nie ma mega-ilosci bialka zeby go szamac,[/quote]
no moze i nie ma ale jest swietnym dodatkiem do diety.bogaty w wapn,witamine D,flote bakteryjna,i wiele innych zalet YO :D
pozdro
-
Dobra... nie bede sie klocil, Moderator wie lepiej, pozdro dzieciak i pocwicz...
-
Oczywiście takich rzeczy jak alkohol kawa cola pepsi fanta sprite czy inne napoje tego typu powinno się ich unikac bo a słyszałem ze tak.
Mój kolega np nie je wogóle batoników ani wafli zadnych przeciez czekolada oprócz zbędnego tłuszczu zawiera dużo weli potrzebnych do energi no chyba ze się myle :)
-
Czekolada przede wszystkim ma w sobie w UJ wegli prostych - zjesz - pobudzi, zamuli, odlozy sie w tluszcz.
-
[quote=inf]Dobra... nie bede sie klocil, Moderator wie lepiej, pozdro dzieciak i pocwicz...[/quote]
to dlaczego w kazdej diecie na mase czy tam na rzezbie jest ser bialy? :]
poprostu nie masz argumnetow zeby sie ze mna klucic
ok pocwicze a ty poczytaj
pozdro :]
[size=2][ [i][b]Dodano[/b]: 2006-03-30, 16:28[/i] ][/size]
[quote=Geryon]Oczywiście takich rzeczy jak alkohol kawa cola pepsi fanta sprite czy inne napoje tego typu powinno się ich unikac bo a słyszałem ze tak.[/quote]
czemu kawy? :oops:
-
ojej, mod diety nie wie dlaczego ma unikac kawy ;p ? ser twarogowy jest pewnego rodzaju wyjatkiem ze wzgledu na duza zawartosc bialka w stosunku do ww... co nie wyklucza tezy, ze produktow mlecznych powinno sie unikac ;/
"pozdro'n'pocwicz" - nie chodzilo mi raczej o trening fizyczny dzieciak ;]
-
słysząłem ze kasy się powinno unikać bo kofeina "zabija" kreatyne wydzielaną przez organizm no i przy braniu kreatyny dodatkowo po wypiciu szklanki kasy dzienna porcja kreatyny zostaje zneutralizowana ;/ niewiem czy to prawda.
Wiec doszliśmy do tego ze moim problem jest dieta tak ?
A czy ktoś wie jak brać Xpanda ? bo ja wiem ale nie z dokładnych źródeł ze jakies 40minu przed treningiem 4kap i jakies 30min po treningu tez 4 kap.
Aha jeszcze bardzo ważne pytanie:
Jak po treningu biore Gainerka GainBolic no to mnie tak zamuli żołądek ze ja juz do końca dnai ni jestem głody a jak wmusze w siebie jedzienie to robi mi się niedobrze czy moze po treningu nie brać a moze brać na noc w tym wypadku ? jak uwazacie?
-
Ze kofeina "zabija" kreatyne to "bylo dawno i nieprawda" ;p
XP - dzien treningowy - ok 20min przed treningiem porcja i ok. 15 po treningu
- nietreningowy - porcja dziennie
edit : gainer - na noc bron Boze... w teorii do 40minut po treningu powinienes zjesc posilek z pelnowartosciowym szybko przyswajalnym bialkiem. Gainera mozesz jesc wczesniej, a po treningu cos "mokrego"
-
jeszcze jeden post nie na temat treningu i temat do kosza
-
[quote=inf]ojej, mod diety nie wie dlaczego ma unikac kawy ;p ?[/quote]
heh dzieciak nie zrozumiales mnie heh..:)
kawa jest bardzo dobra, przed treningiem ale nie bede CI mowil czemu bo jestes przemadrzalec:P
[quote=Geryon]Aha jeszcze bardzo ważne pytanie:
Jak po treningu biore Gainerka GainBolic no to mnie tak zamuli żołądek ze ja juz do końca dnai ni jestem głody a jak wmusze w siebie jedzienie to robi mi się niedobrze czy moze po treningu nie brać a moze brać na noc w tym wypadku ? jak uwazacie?[/quote]
to wypij sok po treningu a garniera wpakuj przed treningiem
[size=2][ [i][b]Dodano[/b]: 2006-03-30, 22:35[/i] ][/size]
[quote=sławo]jeszcze jeden post nie na temat treningu i temat do kosza[/quote]
raczej do diety :)