Interesuje mnie dieta na mase zapotrzebowanie na białko - 4g KMC, wegle 4-6g KMC,
może być troszke mniej to dobije odżywkami, głównie interesują mnie dania.
Z góry dziękuje :wink:
Printable View
Interesuje mnie dieta na mase zapotrzebowanie na białko - 4g KMC, wegle 4-6g KMC,
może być troszke mniej to dobije odżywkami, głównie interesują mnie dania.
Z góry dziękuje :wink:
Nie za duze to zapotrzebowanie na bialko? 2,5g na kg masy ciala to rozumiem ale az 4?
voldemort
Moderator dopingu
i jeszcze zlukaj sobie profil
[quote=tomek.]voldemort
Moderator dopingu
i jeszcze zlukaj sobie profil[/quote]
Wiem,widzialem,ale co to ma wspolnego z tym,zeby jesc 4g bialka na kmc.
Taka ilosc jest nie potrzebna i nie ma znaczenia ile wazy.
fakt można dostać skazy białkowej
przy cyklach sterydowych jest wieksza synteza białek i wypadało by jeśc go troche więcej
ale ile zostanie wchlonietego bialka to sie wchlonie przeciez nie 4 g mu sie przyjma :wink:
To jest moje minimalne zapotrzebowanie , dlatego tak dużo ponieważ nie jade na sucho,hehe. :mrgreen:
Pozdrawiam.
szkoda bialka, zmarnuje sie. Bierz mniej.
jak jedzie na sucho to powinno byc dobrze bo gdyby tyle bral normalnie to lekka przesada :wink:
Daj 2g (max. 2.5g) B i 6g WW
Pamiętaj, że bialko przyspiesza metabolizm (możesz schudnąć), a zbyt duża ilość bialka zawsze będzie wydalona i przy okazji obciąży wątrobe i nerki, a to może doprowadzić do anemi.
Jeśli chodzi o ułożenie diety to zapraszam tutaj:
[url]http://e-kulturystyka.info/viewtopic.php?t=316[/url]
Przy naturalnym treningu/odpowiedniej nadwyżce kalorycznej wystarczy dla większości 1,6-1,8 g białka na kg masy ciała. Przy wspomaganiu nawet 2 g na lb LBM jest praktykowane w zalezności od indywidualnych predyspozycji...
TEF makroskładników możemy oszacować jak ~ 10% zapotrzebowania kalorycznego, to fakt TEF białka jest dużo wyższy od pozostałych makroskładników, ale nadal nie są to duże wielkości, więc mówienie o schudnięciu jest przesadą, zadecyduje o tym ilość kalorii przyjetych/spalonych, a rozkład makroskładników będzie miał dużo mniejszy wpływ. Białko odgrywa dużą rolę odnośnie p-ratio, ale to już temat trochę mniej związany...
Niestety takie mam zapotrzebowanie. białko 3-4, węgle 4-7 i muszę to tak zrobić aby tyle było , niestety ale jak coś robie to musi to być zapięte na ostatni guzik :wink:
słuchaj co Ci ellis pisze
chłop nie jest w ciemię bity
nie wiem w ogóle co Ty chcesz osiągnąć waląc tyle białka?
staż masz 10 lat i zawsze na cyklach tyle go jesz?
W przed ostatnim cyklu ładowałem o wiele mniej i strasznie jestem nie zadowolony a teraz mam nawet jak dla mnie bardzo duży cykl więc chciał bym aby moja kasa nie poszła w błoto.
spoko rób jak uważasz
imo 4g to duża przesada
Jeszcze to przemyśle.
pozdro.
przemyśl ziomuś
Moim zdaniem 4 gramy to za dużo. Możesz wylądować w szpitalu na przeproteinowanie! Spokojnie wystarczy 2 gramy max2.5 grama na kilogram masy ciała.
dokładnie
efekty będą duzo lepsze bo krzywdy sobie nie zrobisz
ale zrobisz jak zechcesz
jesli chcesz to aby Cię przekonać mogę poszukać trochę badań na ten temat