-
[QUOTE=USgorn;500362]podalas trase teraz sie na Ciebie zaczaje ;p
przy okazji zaoszczedzisz na paliwie bedzie wiecej na mieso ^^
co to tam za placek bo ciekawie wyglada ?[/QUOTE]
za 3 tygodnie się wynoszę mieszkać do siotry więc nie zaczaisz hehe :P
nie mam prawek, jeżdziłam autobusami/tramwajami :smile: Ale przez te przesiadki itd wydawało się że to jest mega daleko, a okazuje się że w sumie nie tak daleko i nawet zaczyna mi się podobać wracać pieszą, akurat trochę przechodzi wkurwienie na klientów po calym dniu pracy :smile:, i powietrze jest fajne i chłodniej po 23 <3
Więc same plusy, oprócz tego że bąbelki na stopach już się porobily hehe. Ale kurdę to działa.. dopóki wracam, potem robię te oblewanie itd i nogi są dużo mniej podlane i mniej bolą od podpuchnięcia niż kiedy wychodze z pracy. Niby takie mało ważne rzeczy, niby drobiazgi, a wszystko razem ma efekt.
Omlecik jest z 2 całych jajek + 3 białka, Crystal Light cytrynowy i na górze posypany ok 5 gr maku i pollany 10 gr oleju kokosowego :smile:
-
no jak pogoda jest to to 7 km nie jest tak duzo a w PL to wlasnie tak te autobusy jezdza ze kazda uliczke w miescie przejedzie zanim dojedzie.
A to taki omlecik jest nie poznalem ;p
-
[QUOTE=USgorn;500410]no jak pogoda jest to to 7 km nie jest tak duzo a w PL to wlasnie tak te autobusy jezdza ze kazda uliczke w miescie przejedzie zanim dojedzie.
A to taki omlecik jest nie poznalem ;p[/QUOTE]
no wczoraj trafiłam w burze hehe, w minutę byłam mokra do nitki, więc już było wszystko jedno :smile:
Niom u mnie program 1 i 5 posiłki, śniadanie/kolacja omlet na słodko obowiążkowo musi być :smile:
-
2 załącznik(i)
Byłam u endykronologa dziś..znowu brak słów tylko same emocję i wkurwienie, byłam przez ostatnie pól roku chyba już u 10 różnych endykronologów więc mogę stwierdzić jedno - wiedze mają mizerną, kaleczą ludzi a mi brakuje sił i złości. Dobrze że tylko po skierowanie poszłąm - ktore ledwo dostałam bo nie chciałam recepty na hormony!!!! 40 minut kłutni bo na żadne moje pytanie żadnej konretnej opowiedzi, kiedy się zapytałam dlaczego badają tylko TSH i t4 i tylko według tego przypisują syntetyczne hormony dostałam odpowiedź ..żadnej, kiedy się zapytałam czemu nie pytają się o tryb życia i nie sprawdzają co mogło wpłynąć na zepsutą pracę tarczycy - nic, kiedy zapytałam czemu pani nie skierowuje na badania przeciwciał żeby się dowiedzieć czy to nie jest Hashimoto - odpowiedź BO LECZENIE I TAK SIĘ NIE ZMIENI - jakie kurwa leczenie, hashimoto się nie leczyl, a do tego ja chcę wiedzieć co ja mam OMG. Kiedy się zapytałam czemu się nie sprawdza jak przechodzi konwencja t4 w t3 - odpowiedź, uwaga TO NIE JEST WAŻNE!! WTF!? OMG OMG OMG. Kiedy powiedziałam że uczulona i na Letrox i na Euthyrox tzn na domieszki w tych syntetycznych hormonach, to dostałam odpowiedź - no to wtedy pani niema czym leczyć. Kiedy się zapytałam a co mi Pani chcę leczyć kiedy Pani nie zrobiła żadnych rozszeżonych badań i widzi przed sobą TSH i t4 tylko, dostałam odpowiedź RESZTA NIE WAŻNE! To jest mega smutne.
Jutro zrobię badania przed rozpoczęciem brania t3 bo już mam swoje cukiereczki Mniam Mniam MNiam
[ATTACH=CONFIG]8722[/ATTACH]
Jeszcze nowy nabytek na wspomaganie wydzielania żółci i pracy wątroby
[ATTACH=CONFIG]8723[/ATTACH]
No i jestem genialna hehehe, sposób w jaki rozłożyłam makroskładniki trzymają mi cały dzień cukier normalnie w idealnych normach między 90-100 ani wyżej ani niżej, mierze przez cały dzień, naczczo 90 , poźniej po każdym posiłku po 1 godzinie i po 3. Po godzinie non stop ok 95-98, po 3 godzinach przed następnym posiłkiem 90-94.
I jeszcze taka ciekawostka..po BCAA wypitym naczczo cukier skacze bardziej niż po posiłku z 30 gr ww + 10 gr tłuszczy i 30 białka. A po posiłku bez ww, 40 gr bialka i 20 tłuszczy po godzinie cukier niższy niż po 3, czyli bardzo powolutku stopniowo wzrasta po czym jak się je ww z tłuszczami zostaje taki sam jak był przed posiłkiem.
Tajemnica odkryta jestem happy i czuje się świetne, dobrze się żyje bez bólu głowy :smile: Teraz zostaje przywrócić wątrobie życie i hormony do przynajmniej jakiejś normy doprowadzić.
jak tam.. N3VER_ QUIT :smile: będę walczyć o swoje do końca
-
No to tak jak wiedza na temat cholesterolu czy htz w polsce tzn nie istnieje...
a to BCAA smakowe pijasz?
-
[QUOTE=USgorn;500422]No to tak jak wiedza na temat cholesterolu czy htz w polsce tzn nie istnieje...
a to BCAA smakowe pijasz?[/QUOTE]
no niestety, wiedza z przed 20 lat..
tak ma w skladzie substancję słodzące :smile: Ale wiesz, np po ksylitolu nie skacze... ale w sumie sam ksylitol nie jadlam, zawsze dodaje do omleta a tam 20 gr tłuszczy, więc pewnie jednak po słodzikach :smile:
-
1 załącznik(i)
Dolazłam do domu..ciężko dziś szło bo z 2 torbami, byłam przed pracą na malutkich zakupach [url]https://www.endomondo.com/workouts/387620191[/url]
Nogi wchodzą w tylek po 3 dniach marszerowania :smile: Jutro i po jutrze free i tych marszów, będe 5 dni w tygodniu tylko po pracy łazić pieszą do domu, bo jak nie jestem w pracy i tak ciągle w ruchu, bo przecież nie stwierdzone ADHD nie daje spokojnie poleżeć czy posiedzieć :smile:
A ogolnie strasznie się boje ciemności.. kiedyś na ukrainie mnie zattakowano własnie kiedy tak sobie po 23 wracałam sama do domciu, więc bez tego teraz sama nie chodzę hehe:
[ATTACH=CONFIG]8724[/ATTACH]
na tyle się boje że cały czas trzymam w ręku z palcem na nacisku na wszelki wypadek..to się nazywa histeryczny strach :smile:
-
sie endomondo rzucilo :P tez korzystam. kawał drogi do tej pracy masz
-
[QUOTE=yaro09;500442]sie endomondo rzucilo :P tez korzystam. kawał drogi do tej pracy masz[/QUOTE]
niom kawał mam, szkoda że niema w biurze przysznica bym jeżdziła na rowerze hehe :smile: myśle zakupić rolki to będę sobie do torby brac i wracać na rolkach :smile: Lub kupię taką torbę jak mam różową, firma ta produkuje takie plecaki 3-6 pack fitness bag - lodóweczki na szamke, i będę biegać z pracy do domu hehe.
-
Us pisaleś że wyrównałeś poziom cukru back loadingiem, nadal tak jesz?
Ja dostaje hipki po 5 posiłku, cały dzien mega super wszystko się zgadza cukier idealnie, ale jak jem ostatni posiłek taki jak 1 bez węglowodanów odrazu cukier mi spada ito mocno. Sprawdzałam przy 2 różnych okolicznościach, jak tylko dostałam glukometr to był dzień wolny zupełnie od treningu i od pracy czyli 100% luzik w domciu i po ostatnim posiłku cukier zacząc spadać aż się zrobił nawet niższy niz rano naczczo, i wczoraj dzień treningowy to samo, przed posiłkiem był 91mg/DL po posiłku jakieś 30 minut już 87 mg/DL, a po godzinie 70mg/DL! :smile:
Od bardzooo dawna nie jem na noc WW, i po każdym 5 posiłku czułam mocniejszy głód, przebudzałam się i się przebudzam w nocy ciągle po 2-3 razy z uczucia głodu, ciągle to zrzucałam na psychikę lub na to że niska kaloryczność, lub że praca na różne zmiany i zaburzony biorytm itd. I chyba nie potrzebnie bo teraz widzę czemu tak się czuje. Nigdy normalnie nie śpie przez takie dzikie ssanie no i bół głowy swoją drogą.
Dzis mam dzień treningowy i spróbuje wszystko odwrotnie zrobić, okołotreningowo posiłki z tłuszczami i białkiem bez ww, a 3 ostatnie ww+białko+tłuszcz. Czyli po prostu 5 posiłek przsunę na 2 , a 2 na 5. Zobacze..mam nadzieje że zadziała